Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bilimin Toplum Üzerindeki Etkileri

Bertrand Russell

Bilimin Toplum Üzerindeki Etkileri Gönderileri

Bilimin Toplum Üzerindeki Etkileri kitaplarını, Bilimin Toplum Üzerindeki Etkileri sözleri ve alıntılarını, Bilimin Toplum Üzerindeki Etkileri yazarlarını, Bilimin Toplum Üzerindeki Etkileri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
. Kendinizin mutlu olmasını istiyorsanız, başkalarının da mutlu olmasını kabul etmelisiniz. . . .
. Bazı şeylere insanlar sanki bunların doğru olması gerektiğini düşündükleri için inanılır ve bu gibi durumlarda bu inancı ortadan kaldırmak için çok büyük miktarda kanıt gerekir. . . .
Reklam
Dünya Nüfusu
Dünya nüfusu artıyor ve gıda öğretme kapasitesi azalıyor… bu problemin üstesinden gelmek için dünya nüfusunun artışının önüne geçebilmeyi sağlayacak yolların bulunması zorunludur. Eğer bu savaşlar salgın hastalıklar ve kıtlıklar tarafından olmayacaksa, güçlü bir uluslararası otoriteyi zorunlu kılar.
Sayfa 133Kitabı okudu
Çağdaş ulusların savaşta zafere ulaşmak için aradıkları çelik, petrol ve uranyumdur, savaşkan ateşlilik değil.
Bir çekirdek fizikçisi, birçok piyade alayından daha kıymetlidir. Bilimin uç noktalarının uygulamalarından ayrı olarak, savaşta başarıyı kahraman ordular değil, ağır endüstri sağlar.
Reklam
İnsanbilimi (antropoloji) boş inançların, uygarlaşmamış insanların yaşamlarını nasıl etkilediğini bize canlı bir biçimde göstermiştir. Hastalıklar büyücülüğe, ürünlerin alınamaması kızgın ilahlara ve iftiracı şeytanlara mal edilmiştir. İnsanların kurban edilmesiyle savaşların zaferle sonuçlanacağı ve toprağın veriminin artacağı; tutulmalar (ay ve güneş tutulmaları) ve kuyruklu yıldızların da felaketlerin habercileri oldukları düşünülmüştür. İlkel bir insanın yaşamı tabularla çizilmiş ve bir tabuya karşı gelmenin yaratacağı sonuçların korkunç olacağı sanılmıştır. Bu basit görüşlerin bazıları uygarlaşmanın başladığı bölgelerde hemen kaybolmuştur.
Açıkça konuşacak olursak, erdemli insan yeteneği ile sonu hazırlayan insan aptallığı arasında bir yerde ırkımız.
Savaş herkesin aşina olduğu bir şeydir ve mücadele ise adaletin ta kendisi... Savaş her şeyin anasıdır ve yine her şeyin kralıdır o; bazılarını tanrılaştırır, bazılarını ise insanlaştırır, bazılarını bağımlı, başkalarını ise hür kılar.
. Hayatın bir kısmı belki de en önemli kısmı bireysel dürtünün kendiliğinden eylemine bırakılmalıdır, çünkü her şeyin sistem olduğu yerde zihinsel ve ruhsal ölüm olacaktır. ...
Reklam
137 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
28 saatte okudu
Russel, bu kitabında, bilim olgusunun, insanlık üzerindeki olumlu&olumsuz etkilerini açıyor ve bilimsel bir toplumun olasılığını tartışıyor. Bilimin, zaman içerisindeki gelişimini, karşısında nelerin olduğunu ve bunların kendi doğasında yatan akıl-dışı kötülükleri açıklıyor. Siyasi ve felsefi yoğunluktaki bir içeriğe sahip bu kitapta Russel, bilimin, insanlığın ortak mutluluğu adına kullanılması için, kendi görüşleriyle argümanlarını sunmuş ve, nispeten kendi tezi diyebileceğimiz "Küresel Otorite" tezini, bilimsel bir dünya görüşünde temellendirmiş. Ayrıca bilim ve değerlerin birleşimine dikkat çekiyor. Okunmalı!
Bilimin Toplum Üzerindeki Etkileri
Bilimin Toplum Üzerindeki EtkileriBertrand Russell · İlya Yayınevi · 201052 okunma
"Önemini belirtmek istediğim uyuşuk ümitsizlik şimdı artık seyrek olmayıp, akıl-dışıdır."
Sayfa 111 - İlya YayıneviKitabı okudu
İkiyüzlü Hayalperest Hümanistler:
"İçli kişi, sizin duygusuz bir aydın olduğunuzu ve eğer gerçekten acı çekenlerle ilgileniyorsanız onlar için bu kadar bilimsel olamayacağınızı söyler. İçli, sizden daha şefkatli olduğunu savunacak ve bunu da kendisi acı çekmektense acıyı çekenin bu acıyı çekmesine göz yumarak kanıtlayacaktır."
Sayfa 109 - İlya YayıneviKitabı okudu
76 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.