Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bilinç Üzerine Konuşmalar

Susan Blackmore

Bilinç Üzerine Konuşmalar Gönderileri

Bilinç Üzerine Konuşmalar kitaplarını, Bilinç Üzerine Konuşmalar sözleri ve alıntılarını, Bilinç Üzerine Konuşmalar yazarlarını, Bilinç Üzerine Konuşmalar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Aynı şekilde davransak da ve hatta zihinlerimiz aynı şekilde düzenlenmiş olsa da benim bir renge ilişkin deneyimim senin başka bir renge ilişkin deneyimine benziyor olabilir.
Tabii ki şarap hakkında bir şeyler öğrenmek, şarap içmenin nasıl bir şey olduğunu değiştirir.
Reklam
Bence insanların bilinci bilimsel bir mesele olarak ele almada zorluk çekmelerinin nedenlerinden biri, özgür irademizin olmadığı fikrinin birçok insana çok üzücü gelmesidir.
Bilim, insanları aslında inanmak istemeyecekleri şeylere inanmaları için zorlar.
Bilimsel çerçevede hakkında soru sorabileceğimiz her şeyin birer değişken olarak ele alınabilmesi gerekiyor.
Bazı sorulara gerçekten cevap bulmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey, soruları cevaplanabilir şekilde ortaya koymaktır.
Reklam
Neredeyse her zaman insanların ağzından çıkan ilk sözler çok daha eğlenceli, canlı ve ilgi çekici ve yerine koymak istediklerine kıyasla daha cüretkardır.
Peki, nedir felsefe? Felsefe, henüz sorman gereken doğru soruların ne olduğunu bilmezken yaptığın şeydir?
Daniel DennetKitabı okudu
327 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Bilinç Üzerine Konuşmalar Susan Blackmore’un Bilinç Bilimi(Consciousness Science)’nin önde gelen düşünürleri ve bilim insanlarıyla yaptığı söyleşilerden oluşmaktadır. Bu isimler arasında, Bernard Boss, Ned Block, David Chalmers, Patricia ve Paul Churchland, Francis Crick, Daniel Dennet, Susan Greenfield, Richard Gregory, Stuart Hameroff, Christof
Bilinç Üzerine Konuşmalar
Bilinç Üzerine KonuşmalarSusan Blackmore · Küre Yayınları · 201821 okunma
Pat: Başlangıçta insanlar acı duyumsamasının ve verdiği kötü hissin zorunlu bir gerçeklik olduğunu ve acının kötü his vermemesinin imkansız olduğunu söyleyen filozoflar tanıyorum. Ama normalde öyle görünmese de, acının bu iki bileşenin ayrılabilir olduğunu kabul etmek bugün artık sıradan bir hal aldı.
Reklam
İmmünolojide Nobel ödülü kazanmış ve o zamandan beri de nörobilimle uğraşan Geral Edelman'ın öne sürdüğü güzel bir kuram var. Adı nöral Darwincilik' ve beynindeki muazzam sayıda nöron arasında gerçekleşen iş birliği ve rekabetle ilgilenmesi bağlamında evet, Darwinci bir kuram diyebiliriz. Edelman'a göre, diğer nöronlara göre oy üstünlüğü sağlayarak kazanan nöron koalisyonu bilinçli oluyor. Buna 'dinamik çekirdek hipotezi' de deniyor ve bu hipotezle tutarlı çok sayıda kanıt mevcut.
237 öğeden 286 ile 237 arasındakiler gösteriliyor.