Katharine McGee
Orijinal Adı:
The Thousandth Floor 11
Sıralamalar

2020 121. kitabı
Katharine McGee “The Thousandth Floor / Bininci Kat”. Ne kadar yukarı çıkarsan, o kadar hızlı düşersin! Fantastik türde kitabı aslında, fantastik kılan neredeyse yegane belirgin özellik, günümüzden yüz yıl sonra, yani iki bin yüz on sekiz yılında geçiyor olması. İnsanlar şehir büyüklüğünde binaların içinde yaşıyorlar, benzerlerinin dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu bu yapılaşma şeklinde, mahalleler, sokaklar, okullar, parklar akla gelebilecek her şey var. Birinci kattan bininci kata kadar da yerleşim, kişilerin sosyal statüsü, zenginliğine göre şekilleniyor. Ne kadar fakirsen o kadar aşağıda, ne kadar zenginsen o kadar yukarıda..Hayat standartları günümüzden ileri bi zaman içinde, yine gizli bir kast sistemiyle belirlenmiş. Bu ana hattın üzerinden de, fakir ve zengin bir grup genç yetişkinin hayatını okuyoruz. “Gossip Girl” dizisinin teknolojik lüks ve çağ atlamış versiyonu gibi.Zengin gençlerin farklı, fakirlerin farklı dertlerini okurken ultra orijinal bir konu olmadığının elbette farkındaydım. Benim hoşuma giden, sıkmadan bitirmeme sebep olansa, kitabın içindeki demokratik tavır, her karakteri kendi dilinden kendi perspektifinden okumak. Bir iki yan karakter dışında, ana karakterlerin ne düşündüğünü ne hissettiğini bilmek, tür ne olursa olsun “insanı ve insan ilişkilerini” esas alan kitaplarda sevdiğim bi ayrıntı.Bir son değerlendirme yapamıyorum, zira kitabın ikinci cildi var. Bu ay araya katar mıyım, Nisan ayına mı bırakıyorum bilmiyorum. İlk cilt, yaş filtresi gerektiren ahlaka mugayir bir dilinin olmaması, bilindik ama akıcı kurgusuyla, neden olmasın dediğim bir kitap oldu.. Sevgim üzerinize olsun
2017 204. kitabı
Kitaptaki kast sistemi hoşuma gitti karakterlerin başına gelenler kaybetmenin verdiği psikolojinin üstlerinde yarattigi etkiyi okumak guzeldi. Yazar öyle güzel bi yerde sonlandırıp bizi merakta biraktiki tebrik etmek lazim.Devamını okumak için sabırsızlanıyorum . Sevmedigim tek sey ise son zamanlarda sık sık karşıma çıkan ensest ilişkiler.Üvey abisine aşık olması ,cinsellik yaşamaları tiksindiriciydi.
2026 4. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2026 20:19
Gelecek zamanda geçen bi hikaye, distopik bir hikayesi var. Bin katlı bi kulede gençlerin yaşadığı olayları okuyoruz, her karakterin hedefi farklı ve bu hedefler doğrultusunda yaptıkları şeyleri okurken kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.
2024 1. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2024 14:23
Selamlar ben Leyla Ergenliğimde okumak istediğim kitapları yetişkin dönemimde okuduğum serilerden Bininci Kat… Beş ana karakterin gözünden okuyoruz kitabı; Avery, leda, eris, Watt, rylin hepsine alışana kadar kitabı zaten yarılıyorsunuz.. 21150 yılında insanların jetgiller tadında hayat yaşadığı dönemde geçiyor. Her şey son derece teknolojik insanın doğaya hükmettiği zamanlar.. 5 ergenin gözünden anlatılan bilim kurgu evreninde her şeyin mükemmel olmasını beklemeyin çünkü kitabı okuması çok zordu karakterlere alışana kadar midem bulandı. Şu an ben bu yorumu yazarken ilk kitabı okuyalı bir ay geçmiş oluyor. Bu süre benim için kitabı unutmaya yeter o yüzden aklımda kalan tek şey kitap 2115 yılında geçen gossip girl tadında tüm karakterlerin dudak uçuklatacak skandalları var ancak yıl olmuş 2115 allasen
1000k
Gossip Girl Kıvamında Bir Seri
2024 2. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2024 00:00
Kitap başlı başına bir giriş kitabıydı o yüzden pek heyecanlanarak okuduğumu söyleyemem (son 20 sayfa hariç.) Sonda yaşanan olay nedeniyle diğer kitaplardan daha çok keyif alacağımı düşünüyorum. Kitabın konusuna gelecek olursak: Tüm Newyork'un 1000 katlı bir bina içinde olduğunu düşünün: Central Park, Özgürlük Heykeli... Kat numarası arttıkça o katta yaşayan insanların ekonomik durumu ve teknoloji oranı artıyor. Kitabımız 1000. kattan aşağı düşmekte olan bir kızı tanımlayarak başlıyor. Kitap boyunca Watt, Avery, Atlas,Leda,Eris'in kaoslar, sırlar ve entrikalar dolu yaşantılarını okuyoruz ve hepsinin öyküsü bir yerde bağlanıyor. Kitabın sonunda aşağı düşen kişinin kim olduğunu öğreniyoruz. •SPOİLER• Kesinlikle en sevmediğim şey Atlas ve Avery'nin sevgili olup ilişki yaşaması oldu. Zaten her şey bu ikisi yüzünden neyse... Cord ve Rylin çifti favorim ilerleyin kitaplarda daha çok okuruz umarım. Ölen kişi Leda olmalıydı. Eris'in düşmesine bayağı üzüldüm çünkü Mariel ile 2. favori çiftimdiler. İntikam soğuk yenen bir yemektir umarım Mariel hepsinin ağzının payını veriyordur. Bininci Kat Katharine McGee
2020 8. kitabı
-spoiler- kitaba ilk başladığımda kızın abisine olan ilgisinden bahsediyordu. ilk başta inanmak istemedim ama sonradan ensest içerdiği belli oldu . kitabın tek sevmediğim yanı bu onun dışında kitaptaki fikir güzel kast sistemi var ve 100 yıl sonrasında geçiyor bilim kurgu tarzı seviyorsanız beğenirsiniz. ama yine de yazarın kurguladığı evrenin tam oturduğunu düşünmüyorum. bazı şeyler yüzeysel
Puan vermedi·
Konusu Kore yapımı Penthouse dizisinin konusuna benziyor orada da çatı katındaki daireye yükselmeye çalışan zenginlerin mücadelelerini anlatıyor . Cinayetler işleniyor yalanlar söyleniyor . Bence konusu çok benziyor , diziye bir şans verebilirsiniz...
2018 141. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2018 00:00
Reading slumptan kaçmak için hafif bir genç-yetişkin (birkaç kısım dışında daha çok genç) romanı arıyorsanız doğru yerdesiniz. Akıcı olmasına rağmen yazar bazı yerleri gereksiz uzattığından arada bir kitabı okumaktan soğudum ama buna rağmen çabuk bitti. Mekan tasvirleri yetersiz kaldı, bazı yerleri mantığa oturtmada zorlandım. Beş karakterin bakış açısından okuduğumuz, insanların bulunduğu katların bir statü belirttiği bu distopik dünyada, gençlerin hayatlarının arasında buldum kendimi. Her birinin klasik ergen sorunlarının, yaşayış tarzlarının arasında bulundukları katların insanları ötekileştirmesinden daha çok, bu gençlerin kendi kafalarında büyük olan sorunlarına odaklanmış yazar. En düşük katlardaki teknoloji ve günlük yaşama dair yeterli bilgi yoktu. Karakterlerin sürekli madde kullanması da çok rahatsız ediciydi. Gencecik insanlar bunlar ve aileleri hayatlarından çok kopuk. Bunun yanısıra çok karakter olması ister istemez kafa karıştırıcı oldu. Bu yüzden başlarda biraz odaklanma sorunu yaşayabilirsiniz. Sürekli 'kim kimdi?' diye geriye dönüp ufak bir göz atmak durumunda kaldım. Sonu büyük çoğunlukla tahmin edilebilir, yine de güzel bir sondu. Özellikle sondan sonra bir sonraki kitabı merak ettim çünkü olaylar asıl şimdi başlıyormuş gibi. Artık gençlerin kendi dünyalarından ziyade herkesi etkileyen bir cinayetin tanıkları olmaları çok şey değiştirecek. ---------Dikkat, spoiler içerir---------- Karakterlere gelecek olursak; AVERY Avery'nin beklediğimden farklı olması hoşuma gitmedi değil. Kulenin en tepesinde oturmasında rağmen alçak gönüllü, sevimli bir kızcağız. Güzelliiği de dillere destan tabii. Ah bir de üvey kardeşine aşık olmasaydı. Sürekli küçüklükten beri üvey olduklarını bildikleri vurgulansa da, yine de hoş karşılayamadım. Hele ki
Teknoloji
2022 129. kitabı
Bilimkurgu fantastik diye başladığım kitap ensest, lgbt, yalan, dolan vs vs dolu çıktı. Merak ettiriyor ama okurken beni boğdu akıcı geldiğini söyleyemem. Entika severler için ideal.
Bininci Kat
Burada yazdığım bütün kitap yorumları tamamen kalbimden geldiği gibi ve filtresiz o yüzden yarım bırakmama rağmen yine de bu kitabın da yorumunu yazmaya karar verdim. Kitaba çok büyük umutlarla başlamıştım fakat yazarın dili, konuyu takip etmekte zorlanmam, karakterlerin aşırı kalabalık olması beni kitaptan inanılmaz soğuttu. Ayrıca yazarın betimlemelerini de çok beğenmedim şahsen, bize tasvir ettiği o gökdeleni bir türlü kafamda doğru düzgün şekillendiremedim. En sonunda pes ettim çünkü kitap hiçbir şekilde akmıyordu bana göre. Okumaya başlamadan önce bunları aklınızda tutarak yola çıkar ve kendinizi ona göre hazırlarsanız belki hoşunuza gider. İlerleyen zamanlarda belki* bir şans daha veririm fakat en azından yakın gelecekte böyle bir planım yok.

Katharine McGeeYazar · 4 kitap
Stanford Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmış olan Katharine McGee editörlük yapmaktadır. Bininci Kat yazarın ilk romanıdır.