Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Utanç Verici Bir Hezimetin Muhasebesi

Bir Asır Sonra Balkan Savaşları

Mustafa Çalık

Bir Asır Sonra Balkan Savaşları Sözleri ve Alıntıları

Bir Asır Sonra Balkan Savaşları sözleri ve alıntılarını, Bir Asır Sonra Balkan Savaşları kitap alıntılarını, Bir Asır Sonra Balkan Savaşları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Yunanlılar, sırasıyla Bozcaada'yı, Limni'yi, Nikarya'yı, Midilli'yi, Sakız'ı işgal ettiler. Bu sûretle bütün Ege adaları, Yunanlılara geçmiş oldu."
"3. Selim reformlarından bu yana Osmanlı ordusunun en önemli meselesi askerî bilgi ve tecrübelerin aktarılmasında sözlü gelenekten yazılı geleneğe geçilmesidir."
Sayfa 118Kitabı okudu
Reklam
"Amma savaş sever oldum! Ama her şeyi kurtarmak için başka çare yok." Enver Paşa
Sayfa 141Kitabı okudu
21 Temmuz 1913
"Enver Bey'in başında bulunduğu birliklerin, Bulgarların boşaltmak zorunda kaldığı Edirne'yi geri alması."
Reklam
29 Haziran 1913
" Mahmud Şevket Paşa'nın öldürülmesinden 18 gün sonra, ikinci Balkan Harbi çıktı."
"Düşman bayrağını yırtan ararım Namus ocağını kuran ararım Ağla gözüm ağla, hicran yaraşır Figansız cihana tufan yaraşır!"
Sayfa 193Kitabı okudu
"Bulgarlar ezici zaferler elde etmişlerdi ama Osmanlı güçlerini kuşatmak gibi bir strateji izlemedikleri için Osmanlı askerleri hemen her seferinde geri çekilmeyi başararak topyekûn imhadan kurtulmuşlardı."
"Nereden geldiği belli olmayan şarapnel bombalarının yağmuru altında ilerlemeye devam etmek demek büyük kayıpları göze almak demekti."
Reklam
Siper Savaşı
"...seri atışlı toplar ve ağır makineli tüfeklerle teçhiz edilmiş orduların, muharebe meydanında sonuç alınamaması durumunda, aralarında oluşan "tarafsız bölge"nin çevresinde mevzilenerek sürdürdükleri yıpratma savaşıdır."
"Kolera, ishal ve kusma gibi etkileriyle yoğun oranda su kaybına yol açıyor ve hastalığa yakalanan askerleri savaşamayacak duruma getiriyordu."
İlim ve marifet karşısında diz çöküp hürmet göstermeyen milletlerin akibeti hüsrandır. O, millet yaşayamaz, çünkü yaşamaya lâyık değildir.
Sayfa 175Kitabı okudu
1944’te Almanlar işgal ettikleri ve artık İtalya’nın elinde tutmasına imkan kalmayan Rodos ve Oniki Ada’yı gerçek sahipleri olan Türkler’e bırakmak istediler ancak Ankara kabul etmedi ve savaş bitince müttefikler tarafından Yunanistan’a verildi. Yunanistan’ın batıdan Türkiye’yi çember içine alması tamamlandı.
Sayfa 32 - Yılmaz ÖZTUNAKitabı okuyor
Osmanlı ordusunda
"Kolera ve diğer salgın hastalıkların yol açtığı toplam insan kaybına dair elimizde kesin bir istatistik olmamakla birlikte, bu rakamın binlerle ifade edilecek kadar şişkin olduğu şüphesizdir."
52 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.