Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bir Ateşpare Bin Yangın

Beşir Ayvazoğlu

Bir Ateşpare Bin Yangın Sözleri ve Alıntıları

Bir Ateşpare Bin Yangın sözleri ve alıntılarını, Bir Ateşpare Bin Yangın kitap alıntılarını, Bir Ateşpare Bin Yangın en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ankara’nın bile en güzel tarafı İstanbul’a dönüşüdür.
Ne zaman İstanbul dışına çıksa dönüşten söz etmektedir; Ankara’nın bile en güzel tarafı İstanbul’a dönüşüdür.
Sayfa 164Kitabı okudu
Bir gün veda edip o diyarın hayatına Döndüm bütün bütün vatanın kâinatına Yahya Kemal
Reklam
Pencerelerimizi kirli havaya maruz kalmamak için sıkı sıkı kapatmak zorundayız. Ve sadece kazanacağı parayı düşünen cahil bir müteahhidin belki de asırlık ağaçlar kesilerek elde edilmiş bir arsanın üzerine inşa ettiği apartman bloku sonsuz mekânla irtibatımızı kestiği gibi, güneşimize de kalın kara bir perde çekmiştir.
Tanpınar, Sahnenin Dışındakiler
Tanpınar, Sahnenin Dışındakiler’in hemen başında Ela-göz Mehmed Efendi Camii’ni ve bu cami etrafında oluşan mahalleyi tasvir ederken adeta İstanbul kültürünün kılcal damarlarında dolaşır.
ağaçları keserek gökdelenler dikebileceğine
Hakiki bir İstanbullunun Boğaziçi’nde zümrüt tepelerdeki asırlık ağaçları keserek gökdelenler dikebileceğine inanmıyorum.
Şair Nedim bir beytinde ‘Bir elinde gül, birinde mey geldin ey saki’ diyor, ‘Şaşırdım kaldım acaba hangisini alsam; gülü mü, meyi mi, yoksa seni mi?’ Şimdi biz Emirgân’a erguvan seyrine mi çıkalım önce, yoksa baharı tepeden temaşa için Çamlıca’ya veya Yuşâ’ya mı uzanalım.
Reklam
Fâtih’in temelini attığı ilk yapılar Eyüpsultan Camii ve türbesidir;
Fâtih’in temelini attığı ilk yapılar Eyüpsultan Camii ve türbesidir; Türk İstanbul’un ilk camii Eyüp Camii’dir ve semtte uhrevî hava onunla başlar.
Aşkî
Eşiğinde can veren merdin sevabın bulmadı Hazret-i Eyyûb-ı Ensârî'de kurban eyleyen
Sayfa 52 - Kapı Yayınları DenemeKitabı okudu
Yazarların dilinden
Mehmed Âkif de İstanbul sokaklarına aynı amaçla dolaşır; Safahat çarpıcı İstanbul manzaralarıyla dolu bir kitaptır. Aralarındaki fark şu: Hüseyin Rahmi, romanlarında anlattığı mahallelerde değil, Heybeliada’da yaşamaktadır. Âkif ise acı bir dille eleştirerek tasvir ettiği şartların içinden gelir. İstanbul’u bir peşin hükümden yola çıkarak yazan Hüseyin Rahmi’nin aynı sokaklarda mesela Ahmed Râsim’in gördüklerini fark edebilmesi mümkün değildir.
96 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.