Şiir Seçkisi

Kolektif
Ocak 2016
Form Bilişim

2020 163. kitabı
İnternette gezinirken bir kitaba rastladım ve vuruldum kaldım. Dünyaca ünlü şairlerin sevgiye adanmış dizeleri, tılsımlı resimlerle bezenmiş ve çocuklara sunulmuş. Kitap bambaşka bir dünyaya sürüklüyor sizi. Şiirin ve resmin dünyasına. Kitabı resmeden İtalyan çizer Nicoletta Ceccoli'nin eserleri Bologna Çocuk Kitapları Fuarı ve İtalyan Curcuma Fuarı'nda sergilenmiş. 2001 yılında Andersen Ödülü'ne layık görülmüş ve yılın en iyi ressamı seçilmiş. Bence kitap her yaşa uygun. Okuyun hem kendi hem çocuğuzun ruhu beslensin diye okuyun şiir... Şiirin yaşı olmaz. Kaybolun dizelerin dünyasında, bırakın dizelerden çıksın rüzgarlar eşsiz ruhunuzun derinlerinde. Hem kim şiirsiz yaşamayı seçer ki ?
Şiir
Bir Çift SözKolektif · Form Bilişim · 20163 okunma

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.