Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bir Gün Tek Başına

Vedat Türkali

Bir Gün Tek Başına Gönderileri

Bir Gün Tek Başına kitaplarını, Bir Gün Tek Başına sözleri ve alıntılarını, Bir Gün Tek Başına yazarlarını, Bir Gün Tek Başına yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
687 syf.
10/10 puan verdi
·
23 günde okudu
Kahredicidir Yürek Parçalayıcıdır
Mükemmel bir kitaptı özellikle sonu çok etkiledi yazar son 30 sayfada şov yapmış resmen. İçim burkularak okudum biraz. Eski edebiyat öğretmeni kitapçı Kenan diye bi abi var bir gün tamamen tesadüfi bir şekilde Günsel isminde biriyle tanışıyor ve Günsel'e vuruluyor. Daha sonra uzun uğraşlar sonucu Günsel'i tekrar buluyor tanışıyorlar, 60'lı yılların siyasi hengamesinde kasvetli ortamda aralarında bir aşk başlıyor. Ama sonunun böyle biteceğini kim düşünebilirdi ki... Puanım 10.
Bir Gün Tek Başına
Bir Gün Tek BaşınaVedat Türkali · Gendaş Yayınları · 20005,2bin okunma
Sakallı Celal’in “Bu kadar cehalet ancak tahsil ile mümkündür” ünlü sözü burası için denmiş olmalı.
Sayfa 432Kitabı okudu
Reklam
İşte böyle yarım bırakır insanı. Ne olur sonuna kadar savaşsan... Haksız olduğumu göstersen. Kırsan, yıksan beni. Ya da benim gerçeğimi biraz sen de duysan.
Uzandı, raftan bir kitap aldı. Yararı olur böyle durumlarda. Bir şeyler okursun. Dalar gidersin. Her şeyi unutursun çoğu kez. "Sadece okumaya yarıyorsa kitaptan iyi afyon yok!.." Saip derdi ama, en çok da kendi okurdu hergele. Başka ne işe yarasın kitap?...
“Taşları sürekli dönen bir değirmendir kafa dediğin, arasına bir şey koymadın mı kendi kendini öğütür, sakatlanır.”
Baba tarafından.Kitabı okudu
“Her şeyimle yenik düşmüşüm, nasıl başlarım böyle bir savaşa?”
Reklam
Taşları sürekli dönen bir değirmendir kafa dediğin, ya evlat, arasına bir şey koymadın mı kendi kendini öğütür, sakatlanır.
Karanlıkta bir yüze konuşmayı sevmem, dedi. Hele senin yüzün hiç karanlıkta olmamalı.
Sayfa 100 - Gendaş Kültür YayınlarıKitabı okudu
Kahramanlık anılarını düşleyen eski askerler gibi geçmiş günlerde verdiği önemli kararları, attığı güçlü adımları, çetin günlerdeki direncini gözden geçirmeye başladı.
Sayfa 75 - Gendaş Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Peki Nazım? O büsbüyük ozan. Niye ondan dizeler mırıldanmıyorsun? Onu da mı unutturdular iki tokatta? Yasaklar böyle ezip kalıba sokar işte. Ne yapalım, kalıba sokanların gözü kör olsun!...
Sayfa 23 - Gendaş Kültür YayınlarıKitabı okudu
Bir solukta okumuştum. iki tane aldım. Biri ben de kaldı…
Birden kızın elini tuttu Kenan. -Ne olur beni bırakma Günsel, dedi. Kimseyle böyle konuşmadım ben. Belki budalayım, ama inan bana dürüstüm. Şaşırmak istemiyorum yolumu...Yalnız yakalıyorlar beni. Bırakma artık. Sensiz hiçim. Çevremdeki her şey sırtımda. Tek başıma ezecekler beni.
687 syf.
10/10 puan verdi
·
29 günde okudu
1960 İstanbul’unun Sesi!...
Vedat Türkali’nin hayran kaldığım bir romanıdır kendisi. Modern Roman’dan Postmodern Roman’a geçiş yapan döneme ait bir romandır. Bir yandan Modern Roman özelliği olan açık duygular, hakim bakış açısı, aşk, cinsellik, siyah-beyaz ilişkisi var iken; diğer yandan Postmodernizme ait olan ve en önemli özelliklerinden olan ‘gri’ lik, içsel sürtüşmeler, kahramanların felsefi bakış açıları karşımıza çıkıyor. Yazarımız geçiş döneminden beslenerek kendini çok iyi geliştirmiş, ince ince dokumuş ve kendi kişiliğini de dokundurmuştur bu romanda. Ayrıca Nazım Hikmet’e olan hayranlığı da satır aralarında gizlice göz kırpıyor. 60’lı yıllarda gizlenen, dillendirilmeyen, korkulan şeyleri apaçık bir şekilde ortaya dökmüştür; başta bizi o dönemlerde yaşayan bir insana dönüştürmüş, bizi korkak ve cahil bir zihniyet haline getirmiş, daha sonra da bu zihniyetimizin korkunçluğunu yüzümüze (ben ve diğer ben) şak diye vurmuştur. Tek kelimeyle mükemmel ve anlatılamayacak kadar ince bir romandır. Uzun oluşuna bakmayın, asla sıkılmayacağınız bir roman...
Bir Gün Tek Başına
Bir Gün Tek BaşınaVedat Türkali · Gendaş Yayınları · 20005,2bin okunma
2 Mayıs Pazartesi korkuyla, evecenlikle beklenen gün olmuştu İstanbul’da. Ordu ateş edecek deniyordu kesinlikle. 29 Nisan Cuma’daki kanlı Ankara olayları, askerlerin üniversiteli gençlere karşı acımadan silah kullandığı, fakülte duvarlarının mermilerle delik teşik olduğu; ağır yaralananların, öldürülenlerin yanı sıra birçok genç kızın da kör edildiği haberleri ürküyle konuşulan şeylerdi halk arasında. Aynı gün İstanbul’da Üniversite bahçesinde gençlere sevecen davranmıştı askerler ya, bu yüzden Sıkıyönetim Komutanı’nı adamakıllı haşlamış Genelkurmay Başkanı!… Ateş emrini Menderes vermiş bu kez. Genelkurmay Başkanı rüştü Erdelhun da kendi emri olarak İletmiş İstanbul’daki bütün birliklere.
Sayfa 609Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.