Hayatı, Fikir Dünyası Ve Hadisçiliği

Birgivi Mehmed Efendi

Huriye Martı

Birgivi Mehmed Efendi Hakkında

Birgivi Mehmed Efendi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
9/10
3 Kişi
4
Okunma
3
Beğeni
532
Görüntülenme

Hakkında

Birgili Mehmed Efendi, bir dâru’l-hadîs şeyhi olarak ilme verdiği emek kadar, sosyal, dinî ve siyasî hayatta yaşanan çözülmeler karşısındaki farkındalığı ve çözüm arayışları ile de tarihimizde yer etmiş bir aksiyon insanıdır. Onun yüksek makamlar vaat eden başkent hayatından uzak durarak asude bir kasabada sürdürdüğü tedris, telif ve irşad faaliyetlerinin merkezinde, hem halkı hem de ilmî ve idarî çevreleri İslâm’ın bid’atlardan arınmış sahih öğretilerine, yani Kur’ân ve hadis ile şekillenmiş Ehl-i sünnet yoluna davet yer almaktadır. Birgili deyince ilk akla gelen, halis niyetli, dürüst ve cesur bir tavırla dile getirilmiş fikirler, sünnet ile şekillenen bir ahlâk anlayışına yönelik ısrarlı çağrılardır. Bu çalışma sizleri yaşadığı mütevazı kasabadan, Birgi’den, İslâm coğrafyasının her köşesine sesini duyurabilen Mehmed Efendi’yi ve et-Tarîkatü’l-Muhammediyye’yi tanımaya, bir Osmanlı hadisçisinin bıraktığı izlerin peşine düşmeye davet etmektedir.
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 45 dk.Sayfa Sayısı: 309Basım Tarihi: Aralık 2021İlk Yayın Tarihi: Kasım 2011Yayınevi: Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları
ISBN: 9786258023473Ülke: TürkiyeDil: Türkçe
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 100.0
Erkek% 0.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Huriye Martı
Huriye MartıYazar · 16 kitap
1974’te Ankara’da dünyaya geldi. Konya İmam-Hatip Lisesi ve Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede “Rasûlullah’ın Hanımları Konu Alan Rivayetlerinin Değerlendirmesi-Kadın Konulu Uydurma Rivayetler-” başlıklı tezi ile 1998 yılında yüksek lisansını, “Birgili Mehmed Efendi’nin Hadisçiliği ve et-Tarîkatü’l-Muhammediyye (Tahkik ve Tahlil)” konulu tezi ile 2005 yılında doktorasını tamamladı. 1999-2000 yılları arasında Ürdün’ün başkenti Amman’da Şuayb el-Arnaûd’un tahkik ve tahric merkezinde eğitim aldı. 2011 yılında Yardımcı Doçent, 2012 yılında Doçent, 2017 yılında Profesör oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hadislerle İslam adıyla yayınlanan Konulu Hadis Projesi’nde editör ve yazar olarak görev üstlendi. 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dinî Rehberlik Daire Başkanı olarak, 2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri, 2017 yılında ise Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olarak atandı. Sünnet perspektifinden kadın, aile, ahlâk ve değer temalı makale, konferans ve tebliğlere imza attı. “Birgivî Mehmed Efendi, Hayatı, Eserleri ve Fikir Dünyası”, “Osmanlı’da Bir Dâru’l-Hadîs Şeyhi: Birgivî Mehmed Efendi”, “et-Tarîkatü’l-Muhammediyye -Muhteva Analizi, Kaynakları ve Kaynaklık Değeri”, “Gülâbâdî ve Maâni'l-Ahbâr'dan Tasavvufî Hadis Şerhleri”, “Hadis, Usul ve Hayat” , “Hadisler Ekseninde Çevre Ahlâkı” isimli kitapları yayınlandı. Evli ve 3 çocuk annesidir.