"Ya insanlık daha iyiye evrilecek ya da dönüştüğü varlık insanlığı yok edecek." T.Z.
Ali Kağan, geçirdiği kaza sonrası geçmişi net anımsayamaz. Üstüne bir de öğrenme güçlüğü çeker, okulda zorluk yaşar. Yakın arkadaşları Anıl ile Alkan ise ona yardımcı olurlar ama bunu biraz da üsten üste yaparlar. Başlarda sinir oldum ikiliye. Ne var ki Ali Kağan'da beklenmeyen iyileşmeler olur, gün geçtikçe kendindeki değişimleri anlar, sonrasında bu yeteneklerini kullanmak için Kıbrıs'a gider.
Bir kumarhanede başını belaya sokan A. Kağan, omuzunda kelebek olan bir kızca kurtarılır. Oysa onun da amacı başkadır ancak birbirine anlattıkları gerçekler A. Kağan üzerinde birtakım işlemler yapıldığıdır. Üstelik bilgisi dışında. Samsun'a geri dönerler, araştırmalar başlar. İki uzvu biyonik uzuvdur. Bunu kimin ne için yaptığıysa henüz bilinmez.
Dörtlü takım olan gençler, işin içeriğini öğrendikçe antidünyanın varlığını öğrenirler. İnsanlık üzerinde oynanan büyük bir oyunun ortaya çıkmasıyla dünya devletleri bir araya gelerek küresel çapta bir savunma kurulu kurarlar. Özel bir tür olan A. Kağan, bir yandan insan kalmakla diğer yandan insanlığın yeni türü olmak arasında git geller yaşar.
Aylar geçerken yeryüzü üzerine oynanan oyunları durdurmak için antidünyaya ileti gönderilir, bir anlaşmaya varılır. Peki, iki dünya da bu anlaşmayı sürdürecek mi yoksa hepsi bir tuzak mı? Üreyebilen bir teknoloji olan biyobotlar, iyilik için mi kötülük için mi var edildi?
Madde varsa antimadde de olmalı tezinden yola çıkan kurgu, ilgiyle kendini okutuyor. Bazı noktalarda okura bırakılan boşluklar olsa da türü sevenler için hızla okunuyor. Bölüm başlarındaki alıntı sözler de yerinde olmuş. Sona doğru devinim artıyor. Bazı yerlerde biraz daha kurguya hız katacak anlatılar olabilirdi. Bilim kurgu