Yeni Nesil İnsan

Sıralamalar

Fringetadında#
2023 34. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2023 15:52
Bir kitap kurdu olarak bütün samimiyetimle söylüyorum ki böylesi bir kitap hayatımda okumadım. Günümüz dijital çağında geçen metaverse evreni, yapay zeka, kuantum fiziği,paralel evrenler,robotlar, biyoteknoloji vs kavramlara aşinaysanız kesinlikle seversiniz, okumalısınız. Tüm bilimkurgu sevenlerin kaçırmaması gerekir. O kadar sevdim ki bitmesin diye günde bir sayfa diye sınırlar koyup okudum. Çok zorlandım. Ama ne yazık ki her güzel şey gibi kitap da az önce bitti. Yaşasın yerli edebiyatımız, artık can geldi, kan geldi. Yüreğine sağlık, kalemine bereket yazarımızın.
Yerli bilim kurgu
2023 5. kitabı
Kahramanımız parçası olduğu deneyden habersiz bir Biyobot olarak yaşamaya başlar. İnsanlardan çok daha üstün bir varlık olduğunu keşfederken, aynı zamanda dünyamızın kaderini değiştirecek bir sır ile yüzleşir. Biyobot, sizi antidünyadan dünyamıza uzanan heyecan verici bir yolculuğa çıkaracak. Bilim kurgu, aşk, macera, gerilim ve sürprizlerle dolu bu romanı kaçırmayın.
2023 20. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2023 12:30
Yordu beni... Durun hemen yanlış anlamayın. Biyobot; beynimin bana birazcık ihanet ettiği, hafızamın benimle dalga geçtiği anlarda elime geçen bir kitaptı. Okudum, okudukça beynimin bana nasıl ihanet ettiğini, hafızamın beni içine sürüklediği korkunç ıstırabı fark ettim. Yavaş yavaş okudum ve yavaş yavaş hatırlattı bana kendime dair her şeyi. Açık olmak istiyorum. Bilim kurguya dair tüm temalar beni gerçek anlamda yorup psikolojimi alt üst ederken, Biyobot çok akıcı bir şekilde benim bilim kurguya olan bakış açımı değiştirdi. Düşünürken yorulan ben, bu kitaptan sonra yorgunluğu hissetmedim. Çok akıcı ve anlaşılır bir dil kullanmış Volkan Çekirdek... Aslında beğendiğim yerleri yazacaktim ama koparmak istemedim birbirinden cümleleri. Siz okuyun ve kararı kendiniz verin istedim. Okurken o kadar gözümde canlandi ki olaylar, itiraf edeyim birazcık korktum. Sanki gerçekmiş de ben o gerçeğin içinde kendime yeni bir yol çiziyormuşum gibi... Hâlâ edinmediyseniz cevizici.net 'göz atıp alabilirsiniz . Hafızanıza kendi elinizle zarar vermeyin. Bilim kurgu okuyun canlansın hafızanız ve renklensin yaşam kaliteniz...
2023 36. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2023 21:46
Açıklama altını çizdiklerimde Gerçeklik bizim algılama şeklimizden başka bir şey değildir. Belki de en iyi dertleşme yöntemi sözcüklerle ifade edemediklerimizi sessizlikle paylaşmaktır. Tırtılın son dediğine, dünyanın geri kalanı kelebek der. Bir puzzlenin parçasını ait olmadığı bir yere takmak istersek, uyum sağlamadığı için takmak istediğimiz parçaya da puzzlenin kendisine de zarar veririz. Bu hisse maruz kalmış insan hem kendisine hem de çevresine zarar verir. Hayatta her şey tam olması gerektiği zaman gerektiği gibi mi olur? Zarar görme endişesiyle yanlış olduğunu düşündükleri bir duruma kayıtsız kalan kalabalık kendisine çok acınası gözüktü. Cesur olmalıydı, öğrenmenin ve gelişmenin yolu korkmamaktan geçiyordu. Dünyanın en zor hissi kendini ait hissetmediğin bir yerde bulunma zorunluluğudur. Git ve ruhundaki puzzleyi tamamla. Birbirimizi rastgele seçmiyoruz. Sadece bilinçaltımızda zaten var olanlarla tanışıyoruz. (Sigmund Freud) Ya Allah belamı verecek ya da artık her şey çok daha güzel olacak. Kendinizi karşılaştırmanız gereken tek kişi geçmişteki kendinizdir. Ve olmanız gereken tek kişi, şu anda olduğunuz kişidir. (Sigmund Freud) Bir insanın yapacağı en meşakkatli ve çetin yolculuk, kişinin kendisini bulma adına yaptığı yolculuktur. En büyük keşif kendini keşfetmektir, git ve uçabileceğini keşfet. Duygularımı pek yoğun yaşadığım söylenemez.Hatta son zamanlarda daha da duygusuzlaşıyor gibiyim.Hiçbir şeye aşırı sevinç,üzüntü veya heyecan duyamıyorum. Kişi kendine inandığı için başkalarını ikna etmeye çalışmaz.Kişi kendinden memnun olduğu için başkalarının onayına ihtiyaç duymaz. Kişi kendini kabul ettiği için tüm dünya da onu kabul eder. (Lao Tzu) Hem "ben"dediğimiz şeyin bir bilinçten ibaret olduğunu varsayarsak vücudumuzun bir kabuktan ibaret olduğunu da kabul
2023 30. kitabı
Gerçeklik bizim algılama şeklimizden başka bir şey değildir. Belki de en iyi dertleşme yöntemi sözcüklerle ifade edemediklerimizi sessizlikle paylaşmaktır. Tırtılın son dediğine, dünyanın geri kalanı kelebek der. Bir puzzlenin parçasını ait olmadığı bir yere takmak istersek, uyum sağlamadığı için takmak istediğimiz parçaya da puzzlenin kendisine de zarar veririz. Bu hisse maruz kalmış insan hem kendisine hem de çevresine zarar verir. Hayatta her şey tam olması gerektiği zaman gerektiği gibi mi olur? Zarar görme endişesiyle yanlış olduğunu düşündükleri bir duruma kayıtsız kalan kalabalık kendisine çok acınası gözüktü. Cesur olmalıydı, öğrenmenin ve gelişmenin yolu korkmamaktan geçiyordu. Dünyanın en zor hissi kendini ait hissetmediğin bir yerde bulunma zorunluluğudur. Git ve ruhundaki puzzleyi tamamla. Birbirimizi rastgele seçmiyoruz. Sadece bilinçaltımızda zaten var olanlarla tanışıyoruz. (Sigmund Freud) Ya Allah belamı verecek ya da artık her şey çok daha güzel olacak. Kendinizi karşılaştırmanız gereken tek kişi geçmişteki kendinizdir. Ve olmanız gereken tek kişi, şu anda olduğunuz kişidir. (Sigmund Freud) Bir insanın yapacağı en meşakkatli ve çetin yolculuk, kişinin kendisini bulma adına yaptığı yolculuktur. En büyük keşif kendini keşfetmektir, git ve uçabileceğini keşfet. Duygularımı pek yoğun yaşadığım söylenemez.Hatta son zamanlarda daha da duygusuzlaşıyor gibiyim.Hiçbir şeye aşırı sevinç,üzüntü veya heyecan duyamıyorum. Kişi kendine inandığı için başkalarını ikna etmeye çalışmaz.Kişi kendinden memnun olduğu için başkalarının onayına ihtiyaç duymaz. Kişi kendini kabul ettiği için tüm dünya da onu kabul eder. (Lao Tzu) Hem "ben"dediğimiz şeyin bir bilinçten ibaret olduğunu varsayarsak vücudumuzun bir kabuktan ibaret olduğunu da kabul etmiş olmaz mıyız? Değişmeyen
2024 1. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2024 13:04
Kitabın konusu iyi ama işleniş biçimi sıradan hatta sıkıcı ve bence edebi dilden uzak. Film yapılsın diye yazılmış izlenimi bıraktı bende. Bu konu defalarca işlenmiştir herhalde bu kitaptan okumak zaman kaybı gibi duruyor.
2024 54. kitabı
"Ya insanlık daha iyiye evrilecek ya da dönüştüğü varlık insanlığı yok edecek." T.Z. . Ali Kağan, geçirdiği kaza sonrası geçmişi net anımsayamaz. Üstüne bir de öğrenme güçlüğü çeker, okulda zorluk yaşar. Yakın arkadaşları Anıl ile Alkan ise ona yardımcı olurlar ama bunu biraz da üsten üste yaparlar. Başlarda sinir oldum ikiliye. Ne var ki Ali Kağan'da beklenmeyen iyileşmeler olur, gün geçtikçe kendindeki değişimleri anlar, sonrasında bu yeteneklerini kullanmak için Kıbrıs'a gider. . Bir kumarhanede başını belaya sokan A. Kağan, omuzunda kelebek olan bir kızca kurtarılır. Oysa onun da amacı başkadır ancak birbirine anlattıkları gerçekler A. Kağan üzerinde birtakım işlemler yapıldığıdır. Üstelik bilgisi dışında. Samsun'a geri dönerler, araştırmalar başlar. İki uzvu biyonik uzuvdur. Bunu kimin ne için yaptığıysa henüz bilinmez. . Dörtlü takım olan gençler, işin içeriğini öğrendikçe antidünyanın varlığını öğrenirler. İnsanlık üzerinde oynanan büyük bir oyunun ortaya çıkmasıyla dünya devletleri bir araya gelerek küresel çapta bir savunma kurulu kurarlar. Özel bir tür olan A. Kağan, bir yandan insan kalmakla diğer yandan insanlığın yeni türü olmak arasında git geller yaşar. . Aylar geçerken yeryüzü üzerine oynanan oyunları durdurmak için antidünyaya ileti gönderilir, bir anlaşmaya varılır. Peki, iki dünya da bu anlaşmayı sürdürecek mi yoksa hepsi bir tuzak mı? Üreyebilen bir teknoloji olan biyobotlar, iyilik için mi kötülük için mi var edildi? . Madde varsa antimadde de olmalı tezinden yola çıkan kurgu, ilgiyle kendini okutuyor. Bazı noktalarda okura bırakılan boşluklar olsa da türü sevenler için hızla okunuyor. Bölüm başlarındaki alıntı sözler de yerinde olmuş. Sona doğru devinim artıyor. Bazı yerlerde biraz daha kurguya hız katacak anlatılar olabilirdi. Bilim kurgu
Bilim-Kurgu

Volkan ÇekirdekYazar · 2 kitap
2024 YILI EN İYİ BİLİMKURGU YAZARI (Mavi Kuş Edebiyat Ödülleri 2024)