Çevirmen:
Us
Sıralamalar

2024 4. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2024 17:24
Uzun süredir bu kadar kalın bir kitap okumamıştım. Bu kitabı yazarının Bir Gün adlı kitabını çok sevdiğim için ve bu kitabın kapağında da Bir Gün kitabından bile daha güzel olduğunu yazdıkları için okumaya başladım. Ama maalesef beklentilerimi karşılayan bir kitap olmadı. Bir olay akışından ziyade sürekli seyahatname okuyormuşum gibi hissettim. Bazı noktalarda güzel konulara değinmiş evet bunu kabul ediyorum; ama yine de bir süre sonra çok dikkatim dağıldı. Tüm bunlara rağmen kitabı bitirmek istedim çünkü sonunun nereye bağlanacağını merak ettim. Okumak isteyenler için daha fazla bilgi vermeyecegim ama sonu da beni tatmin etmedi. Kısacası vakit kaybı bir kitap olduğunu düşünüyorum. Asla ve asla da Bir Gün kitabından iyi değil.
2018 3. kitabı
Güzel eğlenceli bir kitaptı. Bir ailenin bağlarını güçlendirmek için gittiği yerleri okuyoruz. Gittiği yerlerde her zaman bir müzeye de gidiyorlar. Kitabı şu yönden beğendim içinde sanatla alakalı değil de sadece seyahat etmeyle alakalı bir kitap olsaydı sevmezdim büyük ihtimal. Ama benim sanata karşı çok çok ilgim olduğu için bu kitabın da bende yeri ayrı. Farklı sanat eserleri, farklı ressamlar öğrenmek, keşfetmek istiyorsanız bu kitabı okuyabilirsiniz, size fazlasıyla yardımcı olacaktır.
·472 syf.·
2017 113. kitabı
Yazarın tüm kitaplarını okudum.çok akıcı bir dille yazılmış,merak uyandıran,hem eğlenceli hem duygusal kitaplardı.ta ki bu kitaba kadar.benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.yazım dili yine gayet akıcı ama içerik çok sıktı beni.seyahat kitabı niyetiyle okursanız daha verimli olur kanısındayım.zira betimlemeler fazlaca uzun ve ayrıntılıydı.
2019 248. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2019 09:54
Dünyaya farklı pencerelerden bakan iki farklı ruh evlenirse ne olur ? Biyokimyacı Douglas ile ressam Connie tanışır ve bir süre sonra evlenirler. Evlilikleri çeşitli zorluklarla sınanır ama en acıtanı kızlarını bebekken kaybetmeleridir. Sonra oğulları Albie dünyaya gelir. Douglas artık her şeyin daha iyi olacağına, ailesini koruyacağına dair kendisine söz verir. Kitap Douglas tarafından anlatılmaktadır. Douglas sevginin gösterilmesinin tabu olduğu bir dönemde büyümüştür. Bu da sevgisini karısı ve oğluna göstermesinde zorluk ve yanlış anlaşılmalara yol açar. Douglas iyi bir baba ve eş olmaya ne kadar çalışırsa, yaptıkları ailesiyle o kadar arasını açar. Oğulları Albie üniversiteye gitmek üzereyken bir gece karısı bombayı patlatır. Ayrılmak istiyordur. Artık tek şansı hep beraber yapacakları Avrupa seyahatinde işleri yoluna koymaya çalışmaktır. Off bu kitabı okudukça sorgulananlar...
Puan vermedi·472 syf.·
2021 11. kitabı
Yazarın 'Bir Gün' adlı kitabı kadar romantik değil, ama en az onun kadar okunası bir kitap. Özellikle kırk yaş üstü okuyun, okutun. Antidepresan etkisinde.
Puan vermedi·472 syf.·
2025 114. kitabı
Beğenmedim ama kitabı değil kitaptaki ilişkiyi. Kitap 25 yıllık evlilikten sonra Connie'nin kocası Douglas'a ben ayrılmak istiyorum sanırım demesiyle başlıyor. Oğulları üniversiteye gidecekmiş ve bir arada kalmanın ne anlamı var ki diyor. Oğulları okula başlamadan önce büyük bir Avrupa turu yapmayı planlamışlar ve Douglas bu belki ilişkilerine iyi gelir diye düşünüyor. O tatilde geçmişe dönüşlerle birlikte 400 sayfa boyunca bu ilişkiyi yani aslında Douglas'in yıllar boyunca kendini nasıl kötü hissettiğini okuyoruz. Sonunda ne olacak bilmiyoruz. Şimdi gelelim benim bu çifti neden beğenmediğime. Bence Douglas ve Connie daha en baştan birlikte olmaması gereken bir çiftti. Douglas yüksek lisans eğitimi almış bir bilimadamı. Tüm gün laboratuvarda sirke sinekleri böcekler gibi sıkıcı konuları sıkılmadan inceliyor. Evine gidip bilimsel makaleler okuyor, müzikle ilgilenmiyor, samimi arkadaşları yok ve genelde kız kardeşinin zorlamasıyla arada birileriyle görüşüp çıkıyor ama bu durum 2 tarafın da hoşuna gitmediği için hemen son buluyor. Connie ise üniversiteye gitmemiş daha doğrusu üniversiteye gidecek kadar "akademik" bulunmamış yani bu durum isteği dışında gelişmiş. Ressamlık yapıyor, müziksiz yaşayamıyor, alkol ve uyuşturucu kullanıp, partileyip, birileriyle yatan pis pasaklı bir kız. Ama Connie Douglas'ın sadece üniversite okumuş olmasına hayranlık duyarken Douglas Connie'ye resmen tapıyor. Onu çok havalı, çok güzel, çok becerikli yani çok buluyor. Sürekli bu kız bana niye bakıyor, niye benimle oluyor, ben çok şanslı bir adamım diye düşünüyor. Connie de en baştan beri sistematik olarak ona bunu aşılıyor zaten. Evleniyorlar 6 ay sonra Connie eşini aldatıyor, evden ayrılıyor Douglas'in isteğiyle. Dönmek için pazarlık yapıyorlar. Pazarlık şartları genel olarak şu şekilde:
2019 84. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2019 00:29
blogger.com/blogger.g?rinli... Bir Gün'ü uzun zaman önce okumuş ve hayranlık duymuştum. Filmi yapılınca bir sadakat duygusuyla onu da izledim, hatta bir kaç kez izledim ancak kitap uyarlamalarının büyük çoğunluğunda olduğu gibi o eksiklik hissini atamadım. Sadece filmi izleyen arkadaşlarım da benim bu hayranlığımı anlamadılar haliyle. Yazarın bütün kitaplarını satın almaya devam etsem de okuma konusunu boş verdim. Duyduğum hayranlıkta bomboş kaldı. Ta ki bu kitaba başlayana kadar. Bu tarz şeyler zevk işi tabi ki. Sitelerde kitabın düşük puanlar aldığını görüyorum ama ben bugün neden bu kitabı bu kadar sevdiğimi anlatmak istiyorum. Kitap yirmi beş yıldır birlikte olan bir çiftin dününü, bugününü ve yarınını anlatıyor. O kadar gerçekçi bir aşk hikayesi ki. Gerçekçi aşk hikayeleri çirkin olur genellikle. Aslında aşk diye bir şeyin var olmadığını, sonsuza kadar mutlu yaşadılar masalının beyhudeliğini gözümüze gözümüze sokmak için yazılmışlardır sanki. Bu kitap ise o kadar gerçekçi ve o kadar güzel ki hüzünlenseniz mi gülümseseniz mi bilemiyorsunuz. Hem aşk var diyor, gerçek aşk, saf sevgi, hem de o anlatılanlar gibi değil diyor, ama bir yandan da yine de güzel olabilir diyor. Aile olmak ne demek, kuşak çatışması ne demek en doğal haliyle anlatıyor. Okurken bir hikayede herkesin haklı olabileceğini görüyorsunuz.

David NichollsYazar · 5 kitap
Nicholls üç kardeşin ortancası 1983 dan 1985 (İngilizce, Fizik ve Biyoloji ile birlikte A-level Drama ve Tiyatro Çalışmaları), Eastleigh, Hampshire Barton Peveril altıncı formu üniversite katıldı ve geniş bir yelpazede drama üretimlerde rolleri oynuyor. Colin Firth, daha sonra işbirliği kimin Babanızın En Son Ne Zaman Gördün olduğu gibi, Barton Peveril Collegea devam etti. Daha sonra, New Yorkta Amerikan Müzik ve Dram Akademisinde bir aktör olarak eğitim önce 1980li yıllarda Bristol Üniversitesi (Drama ve İngilizceBA ile 1988 yılında mezun) katıldı.rnrnSahne ismini David Holdaway kullanarak profesyonel bir aktör olarak çalıştı. O, Ulusal Kraliyet Tiyatrosunda üç yıllıkbir süre için West Yorkshire Playhouse ve, de dahil olmak üzere çeşitli tiyatrolarda küçük rollerde oynadı.