Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dolmabahçe Sarayı

Boğaziçi'ndeki Mücevher

İskender Pala

Boğaziçi'ndeki Mücevher Sözleri ve Alıntıları

Boğaziçi'ndeki Mücevher sözleri ve alıntılarını, Boğaziçi'ndeki Mücevher kitap alıntılarını, Boğaziçi'ndeki Mücevher en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mûsiki hikmete dâir fendir Bilene bilmeyene rûşendir Nabi
Saatin çaldığı evkât değildir her gâh Müddet-i ömrü gelip geçtiğine eyler âh... ~Şu saatin durmadan çalıp durduğu şey asla "tik!.. tak!.." ile zamanın taksimleri değildir. Bilakis, ömür denen müddetin gelip geçtiğine durmadan "ah!.. ah!.." diye hayıflanmakta.
Reklam
O gül-endâm bir al Şale bürünsün yürüsün Ucu gönlüm gibi ardınca sürünsün yürüsün ~ O boyu posu gül fidanına benzeyen güzel bir al şala bürünüp yürüse de, şalının ucu gönlüm gibi ardınca sürünüp gitse!.. :)
Atatürk; “Bu millete her şeyi öğrettim, fakat uşaklığı öğretemedim.”
Sayfa 28 - Kapı YayınlarıKitabı okudu
Tabiatta var olanı daha güzel yapamayacak olduktan sonra, onu bire bir taklit etmenin neresi sanat olabilirdi ki.
Tabiatta var olanı daha güzel yapamayacak olduktan sonra, onu bire bir taklit etmenin neresi sanat olabilirdi ki.
Reklam
O gül-endâm bir al şale bürünsün yürüsün Ucu gönlüm gibi ardınca sürünsün yürüsün
Sayfa 81 - Kapı YayınlarıKitabı okudu
"Saatin çaldığı evkat değildir her gâh Müddet-i ömrü gelip geçtiğine eyler âh." • Şu saatin durmadan çalıp durduğu şey asla tik tak değildir. Bilakis ömür denen müddetin gelip geçtiğine durmadan ah ah diye hayıflanmakta
Osmanlı şehzadeleri, daha küçükken eğitimleri içine sanat ve zenaat alanları da dahil edilir ona göre yetiştirilirmiş. Sultan II. Selim’in, kitap okunurken satırları takip etmeye yarayan altın hilaller imal ettiği, Sultan III. Mehmet’in üstün bir kaşık ustası olduğu, Sultan I. Ahmet’in, Çerkez kamçıları işlemekte pek maharet gösterdiği, Sultan II. Osman (Genç Osman), daha küçüklüğünden itibaren saraçlığa ilgi duyduğu, Sultan III.Selim’in mahir bir silah ustası olduğu, II. Mahmut’un sedefkarlığı, Sultan Abdülaziz’in pehlivanlıktaki uluslararası şöhreti, Sultan II. Abdülhamit’in de marangozluğu ilk akla geliveren zenaatlarındandır.
Sayfa 4 - Kapı Yayınları - 3. basım Ekim 2011
Reklam
Başlarken :) Sandım ki güzelliğin cihanda Bir saltanatın güzelliğiydi Yahya Kemal
"Bak a mimarbaşı! Beşiktaş'ın, Hasbahçe'sini, Kabataş'ın da Karaabalı (Karabalı) nam bahçesini buraya ilave ederek, şu yeryüzünün gümüş parmağı Boğaziçi'ne pırlanta bir yüzük taşı konduralım."
... Sultan, "Lala," demiş sadrazamına, " Acaba Boğaziçi sahillerinde münasip bir mahallede bir saray yaptırsak da, Âl-i Osman'ın çoktandır parlamayan kandiline bir ışık olsa; ona bakanlar şevketimizi ve yüceliğimizi görseler, satvetimize imrenseler!" "Ve dahi Avrupa milletlerinin şartlarından aşağı olmasa hünkârım!" diye cevaplamış sadrazam.
Yerine düşmeyen güzel yerine yerine gezer.
Sayfa 11 - Kapı Yayınları - 3. basım Ekim 2011
... Nabi diliyle; Mûsikî hikmete dâir fendir Bilene bilmeyene rûşendir
Sayfa 45 - Kapı Yayınları, 1. Basım: Eylül 2011Kitabı okudu
32 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.