Herkese selamlar. Bugun size #kanlimafyagunlukleri serisinin 3.kitabi olan #nefret yorumu ile geldim. Israrla ve tüm iyi niyetimle bu seriyi hala neden okuduğumu bilmiyorum. Artik benim icin serinin iyileşecegine dair umut kalmadı. Zira bu kitabi da sevemedim.
Benim için kitabi tek okunabilir kılan Matteo oldu. Onun Gianna için çabalarını okumak güzeldi. Ustelik Matteo'nun hayat tarzı ortadayken böylesine akli selim olması, ılımlı yaklaşması, Giana'nin isteklerine önem verip tüm cemiyetin arkasından ne konuştuğunu takmamasıni sevdim. Giana'nin yaşının kucuklugu ve doğduğu ailenin hayat tarzını benimsemeden özgürce yaşamak istemesi çok anlasilirdi. Ve hatta Matteo'nun onunla zorla evlenme isteği bence de sinir bozucuydu. Ama hep asi başına buyruk tavrı nedeniyle karşısındaki kişiyi dinlemeden hareket etmesi bir yerden sonra ona karşı olan sempatimi kaybettirdi. Yani ne bekliyorsun ki, zaten doğduğun ortam belli, hayat tarzın belli, senin gibi yaşı çok da büyük olmayan Polat Alemdar kılıklı olsada kafası çalışan biri seni yönlendirmeye çalışıyor işte, dur da bir kulak ver. Ama yok illa bir olay, bir rezalet çıkarması lazım. Diğer türlü rahat edemiyor. Aman neyse, sonradan akılları başlarına geldi de bana da bir rahat nefes aldirdilar ve nihayet kitabi bitirebildim.
Yaşları bu kadar küçük olmasaydı belki sevebilirdim ama 18-22 yas grubu mafya karakteri mi olur ya? Daha ergenlik sivilceleri vardır onların. Bazi yazarların beynini merak etmiyor değilim.
Tabi herkes benim gibi düşünmek zorunda değil, yas falan ben takmam, mafyatik tipleri her türlü okurum diyorsaniz siz bilirsiniz, okuyun o zaman.
Matteo abisinin baldızı Gianna'yi görür görmez ona kafayı takar ve bir inat uğruna babasina onunla evlenmek istediğini söyler. Aileler için bu durum olumlu karşılanır ama