Born in Blood Mafia Chronicles #3

İlk Yayın Tarihi:
28 Nisan 2015
Independently Published
Orijinal Adı:
Bound by Hatred (Born in Blood Mafia Chronicles #3)
İngilizce

2024 47. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2024 11:35
Seride asiliğiyle en merak ettiğim ve seveceğimi düşündüğüm Giannaydı ama yazarın her kitapta bir şeyleri aşırıya kaçırma gibi bir huyu olduğundan bu asiliği de bencilliğe dönüştürmüş. Her ne kadar Gianna tutarsızlığıyla tahammül sınırlarımı zorlasa da Matteo'yu okumak aşırı keyifliydi. Matteo'nun işkenceye hazır bileli bıcakları, alaycı tavrı, Gianna için yaptıkları ve asla değerinin bilinmemesi.. ah kesinlikle bunları haketmedik.. Kitabın ilk yarısı serinin diğer kitaplarından bildiğimiz olayların detaylandırılmış versiyonuydu ve Matteo'nun da anlatımından okuduğumuz için Dante gibi başka kitapta aynı konuyu tekrar onun ağzından okumayacağımızı umut ediyorum. Her ne kadar dejavulu ve Gianna'ya katlanmalı olsa da akıcılığıyla hızlıca okunabilecek bir kitap..
1000 Kitap
Bound by HatredCora Reilly · CreateSpace Independent Publishing Platform · 2015304 okunma
2024 138. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2024 13:02
Bu kitabı merak edip beklediğim günlere yazıklar olsun. O kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşadım ki… Amaç neydi, anlamadım yani. Başka bir yazar karakter haklarını satın alabilir mi? Matteo’nun potansiyeline yazık olmuş çünkü. Gianna’nın karanlık tarafını kabul edip sevmesini beklerken kitap bitti. Acaba yazar başka bir farkındalık oluşturmaya çalıştı da ben mi anlamadım diyeceğim, ama öyle bir şey yok. Luca ve Aria’yı daha çok okuduk, yemin ederim. Bir daha bu kadından kitap okumayacağım.
2024 835. kitabı
Gianna ailesi için oldukça asi biridir ve bulunduğu aile koşullarını çok sevmiyordur. Bu yüzden de sık sık ceza alıyordur. Neyse Gia, bir şekilde Matteo'nun ilgisini çeker. Bu yüzden de Matteo onunla evlenmek ister tabi Gia bu fikirden nefret eder ama bir yandan da rahatlar çünkü kız kardeşinin kocasının kardeşidir. Ama sadece bu kadardır. Daha fazla mafya ailesine karışmamak için kaçmaya planları yapmaya başlar.
2025 48. kitabı
Okunma: 21 Mart 2025 06:17
Herkese selamlar. Bugun size #kanlimafyagunlukleri serisinin 3.kitabi olan #nefret yorumu ile geldim. Israrla ve tüm iyi niyetimle bu seriyi hala neden okuduğumu bilmiyorum. Artik benim icin serinin iyileşecegine dair umut kalmadı. Zira bu kitabi da sevemedim. Benim için kitabi tek okunabilir kılan Matteo oldu. Onun Gianna için çabalarını okumak güzeldi. Ustelik Matteo'nun hayat tarzı ortadayken böylesine akli selim olması, ılımlı yaklaşması, Giana'nin isteklerine önem verip tüm cemiyetin arkasından ne konuştuğunu takmamasıni sevdim. Giana'nin yaşının kucuklugu ve doğduğu ailenin hayat tarzını benimsemeden özgürce yaşamak istemesi çok anlasilirdi. Ve hatta Matteo'nun onunla zorla evlenme isteği bence de sinir bozucuydu. Ama hep asi başına buyruk tavrı nedeniyle karşısındaki kişiyi dinlemeden hareket etmesi bir yerden sonra ona karşı olan sempatimi kaybettirdi. Yani ne bekliyorsun ki, zaten doğduğun ortam belli, hayat tarzın belli, senin gibi yaşı çok da büyük olmayan Polat Alemdar kılıklı olsada kafası çalışan biri seni yönlendirmeye çalışıyor işte, dur da bir kulak ver. Ama yok illa bir olay, bir rezalet çıkarması lazım. Diğer türlü rahat edemiyor. Aman neyse, sonradan akılları başlarına geldi de bana da bir rahat nefes aldirdilar ve nihayet kitabi bitirebildim. Yaşları bu kadar küçük olmasaydı belki sevebilirdim ama 18-22 yas grubu mafya karakteri mi olur ya? Daha ergenlik sivilceleri vardır onların. Bazi yazarların beynini merak etmiyor değilim. Tabi herkes benim gibi düşünmek zorunda değil, yas falan ben takmam, mafyatik tipleri her türlü okurum diyorsaniz siz bilirsiniz, okuyun o zaman. Matteo abisinin baldızı Gianna'yi görür görmez ona kafayı takar ve bir inat uğruna babasina onunla evlenmek istediğini söyler. Aileler için bu durum olumlu karşılanır ama
2025 17. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2025 04:24
iyiydi beğendim. aktı yani. kızların babasını tüm kitap boyunca Oldürmek istedim çok sinirlendim bu outfit inanılmaz iğrenc bi topluluk ama onun dışında çift ve enerjisi güzeldi. Tam anlamıyla darkrom kurgusu diyemem mafyalıjka ilgili pek bisi yoktu ama sevdim
2024 Okuma Raporları
2025 34. kitabı
Okunma: 24 Mart 2025 10:20
️3,5 Güzeldi evet ama benim beklentimin bir tık altında kaldı ya..Gianna Ve Matteo arasında öyle bir çekişme vardı ki bir araya geldiklerinde bu durumun devam edeceğini düşünmüştüm ben..Bu durum maalesef tam tersi olunca tabi o düşmandan aşka durumunun cinsel gerilimini, çekişmelerini çok okuyamadım..bunun dışında türü sevenler için ortalama bir kitaptı
NefretCora Reilly · Nemesis Kitap · 2024304 okunma
İnternet akımına katılayım derken olduk mu alabora.
2026 3. kitabı
Serideki üç kitabı baştan sona, sonuncu kitabı ise kısmen atlayarak okudum. Yazarın bir mafya+romantizm hikayesi olarak inşa ettiği tüm seri boyunca hep tekrarlanan bir senaryonun farklı bakış açıları ile okuyoruz. Bütün bu tekrarların sebebi ise yine bir tren vakası. Seride adı geçen ve yazılabilecek çiftler aynı aileler içinde yer aldığı için bir sekansta gerçekleşen büyük bir olayın diğerlerini ilgilendirmemesi gibi bir durum yok. Küçük kardeşlerin hop diye büyüdüğü bu sistem içinde aniden onlarada hikaye yazılması mümkün. İyi ki Fabri erkek yoksa onu da alabilseler iç güveysi alırlardı. Bir ara ona da niyetleniyorlar 4. kitapta. Tüm serinin en güzel kitabı ilki çünkü aile ile tanışmadınız. Ona da puanım düşüktü tahmin edersiniz artık bu serinin giderini. Merak ediyorum da bu yazarlar ne zaman bir dünya yaratırken en azından belli bir kavramlar konusunda ve bir araştırma yapıp kurguya yedirecek. Mesela hikayede La Cosa Nostra hakkında verilen bir kaç bilgi dışında kaç kitaplık seride elle tutulur bir bilgi verilmez mi? Kavramlar konusunda da çok ilginç şeyler gördüm. "Made men: yapma adam"bu çevirileri kim yapıyor Allah aşkına. Capo, outfit, consigliere bu kelimeler dışında bir şey bilmez misiniz siz. Sanırım yine bir şeyi ciddiye alıyorum.
Düşünce
İdare eder diyelim
2025 9. kitabı
332 sayfa Yaş sınırı +18 Mafya Puanım 3 Mutlu S. Gianna mafya ailesinin içinde büyüse de getirdiği zorunlulukları kabul etmemeye niyetlidir. Ablası sırf mafya ortaklığı için mecburi bir evlilik yaptığında asla ablası gibi kaderine boyun eğmeyeceğine yemin eder. Ablasının düğününde damadın erkek kardeşi olan Matteo ile girdikteri tartışma rekabete dönüştüğünde Matteo bu meydan okumadan memnun olarak kız ile evlenmeyi kafaya koyar (şüpheli). Gianna sevmediği bir evlilik yapmak yerine tehlikeli sonuçları olacağını bildiği şeyi yaparak ablasını ziyarete gittiğinde evden kaçar. Peşinde aylarca izini süren Matteo kadını eninde sonunda bulduğunda Gianna sonusuz mahkûmiyete merhaba demek zorunda kalır. Sürekli kendi doğrularını savunduğu için babasından şiddet görse de asla geri adım atmayan asi karakterimiz Gianna'yı sevmedim diyemem. Yine de Favorim anlayış konusunda öküz abisi Luca (ilk kitabın sadakatsiz pisliği) gibi olmayan Matteo oldu. Gianna'nın hırçın halini seven, peşinden sırf koruyup kollamak için giden aşık bir adam okumak güzeldi. Hikaye tamamen erkek egemenliğine hizmet ediyor. Asla kadın karakterlerin nefes alan insanlar olduğu kabullenilmiyor ve bu tamamen yazar ile ilgili. Yazarın kadın olması garip bir ironi tabi ki. Bence hiçbir kadın bunları yazmamalı ama neyse. Yine de yazarın okuduğum ilk 3 kitabı arasında idare eder diyebileceğim sadece bu oldu diyebilirim. Arzu Nefret Cora Reilly
2025 20. kitabı
İşte bende tam bundan bahsediyorum. Kendine gel Gianna doğduğun ortam ve bu ortamın sistemi belli. Dik başlı olacağım diye salak oldun gözümüzde. Matteo evladımı bu ahmakla birleştirerek gerçekten harcadılar. Hem her şeyden manyakca korkuyor hemde her halta burnunu sokuyor. Tam ağzına çakıp, saç baş yolmalık bir karakterdi. Bu kitaba başlamamın tek sebebi Matteo karakterini merak etmemdi. Tamda düşündüğüm gibi bu evliliği istemesinin arkasından farklı bir sebep vardı. Tabii ki bunu konuşmak yerine saçma saçma didişmeye devam ettiler. Yani bir karakterden ne kadar nefret edilebilirse o kadar çok nefret ediyorum bu kızdan. Kız kardeşi onun için bir sürü şey yapmışken o ilk seferde çenesini tutamayıp kardeşi hakkında sırları ortaya döküyor. Hani yakalanıyor kaçtığı halde ve bu iki taraf için de çok büyük bir suç. Lakin yine herkes onu kurtarmaya Çalışırken o bir geri zekalı gibi davranıyor inatla adamın üstüne laf söylüyor kız kardeşini laf söylüyor Babasına laf söylüyor. Bir ara cidden kitapla birlikte kendimi paralayacaktım. Tamam kral anladık en çok sen nefret ediyorsun. Sus artık! Yani inatla neden okumaya devam ettim diye soracak olursanız? Cevabım belki bir umut bu kızın azda olsa akıllanacağını okumak istegimdi diyebilirim. kaçtığı zaman eski hayatını özledi geri dönünce kaçtığı zamanı özledi. Yani bu kadar dengesiz olmayı nasıl başardı inanın ben bilmiyorum. Matteo adamım sende ne sabır varmış gerçekten. Neyseki aradığım o gerçekliği son sayfalarda yakaladım. Gerçekten tüm kitap beni delirtip son 20-30 sayfada sempatimi kazanmayı nasıl başardınız? Sonuç itibariyle delirmeden kitabı bitirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Kitapta yetişkin içeriğe bolca yer verildiğinide söylemek isterim. Tüm puanım o son sayfalara ve Matteo karakterinedir.
2024 Okuma Raporları
2021 97. kitabı
Serinin şu ana kadar okuduğum kitapları içerisinde açık ara en az sevdiğim oldu. Gianna, Aria ve diğer kardeşlerine olan bağlılığıyla cesaretiyle çok sevdiğim karakterlerden biriydi ancak bu kitapta başına buyruk hareketleri, Aria’yı ve diğer karakterleri küçümsemesi ve bencilliğiyle beni aşırı soğuttu kendinden. Konudan kısaca bahsetmek gerekirse kitap ilk başta Matteo ve Gianna’nın ilk karşılaşmalarını anlatıyor. Luca ve Aria’nın düğününde olan olayları da okuma fırsatı buluyoruz. Diğer kitaplardan farklı olarak burada hem Matteo’nun hem de Gianna’nın perspektifinden olayları okumak hoşuma gitti. Böylelikle Matteo’nun da davranışlarının arkasındaki motivasyonları ve Gianna’ya olan hislerini de görmüş oldum. Keşke diğer kitaplarda da böyle olsaydı. Kitabın benim hoşuma gitmeyen kısımlarına gelirsek karakterlerin saçma hareketlerinden bahsetmek isterim. Öncelikle Gianna bu kitapta Aria’nın yardımıyla bir kaçma girişiminde bulunuyor ve başarılı oluyor. Gianna önceki kitaplarda da özgür olma isteğinden ve mafya hayatına olan nefretinden sürekli bahsettiği için bu hareketini mantıklı bulabilirim ancak… Bunu yaparken Aria’dan yardım istiyor ve bunu istemeden önce de Aria’ya resmen bir Trophy Wife olduğunu söyleyip küçük görüyor hatta tek bu da değil sürekli ben Aria değilim Aria gibi yapamam o bu hayattan memnun diyerek sürekli ablasını aşağılıyor. Kendini aslan kaplan görüp sonra yardım aldığı kişi kim peki ? Yine küçük gördüğü ablası. Bunu da geçtim sürekli Aria’yı çok sevdiğinden ve onun için gerekirse ölümü göze alacağından bahsediyor ancak kaçma girişiminin ona nasıl bir etki yapacağının üstünde neredeyse hiç durmuyor ve Aria’nın bana bir şey olmaz merak etme demesiyle onu “Katil ve Canavar” olarak adlandırdığı Luca’nın insafına bırakıyor. Buralardaki çelişkiler beni

Cora ReillyYazar · 19 kitap
Cora Reilly is the author of the Born in Blood Mafia Series, The Camorra Chronicles and many other books, most of them featuring dangerously sexy bad boys. Before she found her passion in romance books, she was a traditionally published author of young adult literature. Cora lives in Germany with a cute but crazy Bearded Collie, as well as the cute but crazy man at her side. When she doesn't spend her days dreaming up sexy books, she plans her next travel adventure or cooks too spicy dishes from all over the world. Despite her law degree, Cora prefers to talk books to laws any day.