Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bozkır Gönderileri

Bozkır kitaplarını, Bozkır sözleri ve alıntılarını, Bozkır yazarlarını, Bozkır yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Göğün derinliklerine uzun süre gözünü ayırmadan baktığında,düşüncelerle ruh, yalnızlığın bilincinde birleşirler nedense."
Ne derler,okumak ışıktır,cehaletse karanlık...
Reklam
-İnsanın huzuru dışarıda değil içindedir -Nasıl yani? -Sıradan bi insan iyiyi, kötüyü dışarıdan bekler, Düşünen bi insan ise kendinde bulur..
Oku! Okumak elbetteki zordur. Şimdiki zamanda okumak pahalıya mâl oluyor.
Görünmeyen, ezici bir güç rüzgârı ve havayı yavaş yavaş zincire vurdu, tozu yatıştırdı ve sanki hiçbir şey olmamış gibi ortalık tekrar sessizleşti.
Ölmek kötü değildir, iyidir yeter ki tövbe etmeden ölmesin insan.
Reklam
Bir asrı devirmek değil, vakitlice çekip gitmesini bilmek gerek.
Bilim aydınlıktır, cahillik ise karanlık. Oku!
Göğün derinliklerine uzun süre gözünü ayırmadan baktığında, düşüncelerle ruh, yalnızlığın bilincinde birleşirler nedense.
Sayfa 67 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
"Sadece ses tonlarına ve gülüşlerine bakarak zekaları hakkında doğru hüküm verilebilen insanlar vardır."
Reklam
·
Puan vermedi
Bu kitabıyla Çehov Bozkır’da yapılan yolculuğu dokuz yaşındaki bir çocuğun gözünden anlatmış. Eğitimi için annesinden ayrılıp dayısı ile birlikte yola koyulan Yegoruşka capcanlı bir dünyada bulur kendini. Bu yolculukta bütün hiyerarşisi ve adetleriyle Rus toplumunun farklı katmanlarından insanların; tüccarların, din adamlarının, köylülerin, işçilerin ve arabacıların arasına karışır. Dayısı ve peder ile birlikte çıktığı yolculuğa daha rahat edeceği düşünülerek Katar‘la devam ettirilmiş. Katardaki arabacılar, onların hayat hikayeleri, yolculuk süresince yaşananlar Yegoruşka‘nın gözünden resmedilmiş. Rus yaşam biçiminin ve ruhunun canlı imgelerinin gözümüzün önüne getiren şiirli bir dille tasvir edilen bozkır, renkleri, sesleri ve kokularıyla hikayenin ana karakterlerinden biridir adeta. Üzerine yolculuk eden insanlardan bağımsız, kendi yaşamını sürer, soluk alıp verir. Çehov Bozkır‘la insan varoluşu arasındaki paralellikler aracılığıyla doğa ile insan arasında simbiyotik bir ilişki kurmuştur. Çehov’un bu eseri yaratıcılığının dönüm noktası olarak kabul edilir. Herkese keyifli okumalar dilerim.
Bozkır
BozkırAnton Çehov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20193,525 okunma
Ne derler, okumak ışıktır, cehaletse karanlık...
Sayfa 4 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
“Göğün derinliklerine uzun süre gözünü ayırmadan baktığında, düşüncelerle ruh, yalnızlığın bilincinde birleşirler nedense. Kendini çaresizce yalnız hissetmeye başlarsın, daha önce yakın ve kendine ait saydığın her şey sonsuz biçimde uzak ve değersiz olur.”
"Ne demişler, bir tek Tanrı günahsızdır."
"Ne diyordu duada? Tanrı'ya şan, ana babalarımıza teselli ve vatana fayda..."
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.