Yıllardır aranan duygu damarlarındaki asil kanda mevcuttur sözünü yansıtan muhteşem bir Türk mitolojisi ve kurgusu
Sevdiklerime hediye olarak devamlı aldığım kitap
Mükemmmel
Sabırla devamını bekliyorum
BuğraHasan Atilla Uğur · Destek Yayınları · 202416 okunma
Türk mitolojisini bilim kurguyla akıcı ve etkileyici bir şekilde anlatmak çok iyi olmuş. Buğra karateri çok iyi. eline emeğine bilgine sağlık komutanım.
YA OL YA ÖL !
Epik bir kahramanlık destanını andırıyor – kader, fedakârlık, doğaüstü güçler ve ulusal miras gibi temaları ustalıkla dokumuş. Buğra(Aykun) karakterinin yolculuğu, klasik mitlerden esinlenerek modern bir Türk kültürü bağlamına oturtulmuş; Pehlivan Hasan gibi tarihi figürler ve Aşina Hatun'un mistik mirası, anlatıya derinlik katıyor. Özellikle "demircinin çekici" metaforu, karakterin dönüşümünü güzel simgeliyor ve okuyucuyu sürükleyici bir içsel çatışmaya sokuyor.
Buğra'nın çocukluk travmalarından esarete ve yeniden doğuşa uzanan arc'ı, katmanlı ve duygusal. Alpagu ve Bürküt gibi unsurlar, Türk mitolojisinden ilham alarak fantastik öğeleri organik hale getiriyor.
Vatan sevgisi, aile laneti, adalet arayışı ve "adsız" kahramanlık gibi motifler, okuyucuda yankı uyandıracak kadar evrensel ama kültürel olarak özgün.
Buğra(Aykun) Karakterinin Özellikleri:
Doğum Alametleri ile Doğdu
Gerçek Adı: Aykun (Annesi Verdi)
Kimlik Adı: Buğra (Babası Verdi)
Soyadı: Uçarkan (Atatürk Verdi)
Adsız: Vatan için canını feda eden kahraman
Türk Mitolojisinden Esinlenme
Türk Törelerine Bağlılık ve Adalet
Güç: Normalin Üç Katı Güç (Telekinezi)
İyileşme Hızı: Hızlı Metabolizma
Öngörü Yeteneği (6 Saniye Öncesi)
Dört Hayat / Paralel Evrenler:Aykun/Buğra (Türkiye): Zorlu, yoksul hayat
Sencer (Killa - Almanya): Kickboks, şiddet eğilimi
Sencer (Filozof - Fransa): Aikido, felsefe, fizik
Sencer (Züppe - Türkiye): Zengin, lüks hayat
1.0 Köken ve Kehanet: Bir Kurbanın Doğuşu1.1 Buğra'nın Doğumu ve Annesinin KaderiBir kahramanın destanı, çoğu zaman kan ve kehanetle yazılır. Buğra'nın hikayesi de avucundaki kan pıhtısı ve gri saçlarıyla, daha ilk nefesinde kaderin olağanüstü mührünü taşıyarak başladı. Bu alametler, onun soyunun kadim
Buğra İlk defa 200 sayfanın üzerinde bir kitap iki günde bitti. Konusu bana yakın olduğu için olabilir ama oldukça akıcı bir sonraki sayfayı merak ettiren bir kitap. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
Ellerine emeklerine sağlık...
BuğraHasan Atilla Uğur · Destek Yayınları · 202416 okunma
1971 yılında girdiği Kuleli Askeri Lisesi'nden 1975 yılında mezun oldu. Aynı yıl Kara Harp Okulu'na girdi. 1979 yılında Jandarma Teğmen rütbesiyle mezun oldu. Piyade ve Jandarma okullarını bitirdikten sonra Foça'da komando eğitim aldı. 1981 yılından itibaren başta Doğu ve Güney Anadolu Bölgesi olmak üzere birçok bölgede Jandarma Birlik Komutanlığı görevinde bulundu. 1998 yılında Antalya'ya inen teröristlerin etkisiz hale getirilmesini sağlayan birliğin komutanıydı. 1999 yılında Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda sorgusunu yaptı.
2000-2001 yıllarında Hizbullah'a karşı yapılan operasyonlarda önemli görevler aldı. 2002-2004 yılları arası Jandarma Teknik İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulundu. 2004-2005 yılları arası Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulundu. 2005-2007 yılları arası Çanakkale Eğitim Alay Komutanlığı görevinde bulundu. 2007 yılında bu görevde Albay rütbesindeyken kendi isteğiyle emekli oldu.