Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

10 Cilt Takım

Büyük Kuran Tefsiri

İbn Kesir
9.4/10
28 Kişi
72
Okunma
59
Beğeni
9,9bin
Görüntülenme
İslâm dünyasında bugüne kadar pek çok Kur'an tefsiri yazılmıştır. Bu eserler, çağlar boyu Müslüman toplumları aydınlatmış ve onların Allah'ın kelâmı olan Kur'an-ı Kerim'i ve hak din İslamiyet'i en doğru şekilde anlamalarını sağlamıştır. Bunlar arasında en çok bilinen ve okunan tefsirlerden biri de şüphesiz ki İbn Kesir Tefsiri'dir. Bu tefsiri kaleme alan Hâfız İsmail bin Ömer bin Kesir bin Dav' bin Der'el-Kureyşi el-Buravi ed-Dimeşki eş-Şafii, kısaca "İbn Kesir" diye tanınır, lakabı İmadüddin, künyesi ise Ebu'l-Fida'dır. 1301-1373 tarihleri arasında (hicri: 700-774) yaşadı. Şam yakınındaki Busra'nın Cendel kasabasında doğdu. Küçük yaştan itibaren ilim tahsiline başladı. Gençliğinde tanınmış âlimlerden yıllar boyunca ders aldı. Yaşadığı dönemin en büyük din âlimi olarak bilinen ve kendisine herkes tarafından hürmet edilen İbn Kesir, hadis hâfızıydı. Metin ve senetleriyle 100 bin hadisi ezberlemişti. Bu hadisleri rivayet edenlerin isimlerini ve hayat hikâyelerini biliyordu. Hem tefsirinde hem de Camiü'l-Mesanid adlı eserinde bu gerçek apaçık görülmektedir. Henüz hayatta iken ismi dilden dile, eserleri elden ele dolaşmıştır İbn Kesir'in. Bu alaka, günümüze kadar azalmaksızın devam etmiştir. Bugün de başta Türkiye'de olmak üzere İslâm dünyasında kendisine en fazla güvenilen, eserlerine en çok itibar gösterilen âlimler arasında İbn Kesir bulunuyor. Meşhur tefsirin bugüne kadar muhtelif İslâm ülkelerinde pek çok baskısı yapılmıştır. Eserin takdim yazısında tefsirin özellikleri, yedi madde halinde şöyle sıralanıyor: 1- Ayetler tefsir edilirken naslara (kesin hükümlere) dayanması. 2- Ayeti önce genel olarak manalandırıp sonra çeşitli görüşleri açıklaması. 3- Ayetten hükümler çıkarırken sebeb-i nüzulü (iniş sebebi) beyan etmesi. 4- Hadis ve eserleri verip ravilerini (rivayet edenleri) ve kaynaklarını göstermesi. 5- Görüşleri beyan edip uygun olmayanları reddetmesi ve bunlar arasında tercih yapması. 6- Nasih (Önceki şer'î bir hükmün kaldırılmış olduğunu gösteren hadis) ve mensuhu (Dinen geçersiz kılınmış, hükümsüz bırakılmış, hükmü ortadan kaldırılmış, iptal edilmiş, neshedilmiş olan hadis) zikretmesi. 7- Ehl-i kitaptan (Tevrat, Zebur ve İncil'e inananlar) ve israiliyattan (Benî İsrail kitaplarında nakledilen hurafe kabîlinden hikâye ve menkıbeler) uzak durması. Neşredilmis bir çok kıymetli eseri bulunan İbn Kesir'in, bu asırlar boyunca büyük istifadelere vesile olan tefsiri değerli ilim adamı, pek çok ilmî ve İslâmî eseri bulunan Doç. Dr. Abdülvehhab Öztürk Türkçeye tercüme etti. 10 büyük boy cilt olan ve 6 bin sayfadan oluşan eser, tam metin ve eksiksiz tercümedir.
Yazar:
İbn Kesir
İbn Kesir
Çevirmen:
Abdülvehhab Öztürk
Abdülvehhab Öztürk
Tahmini Okuma Süresi: 170 sa. 0 dk.Sayfa Sayısı: 6000Basım Tarihi: 2010Yayınevi: Kahraman Yayınları
ISBN: 9789757954583Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
6000 syf.
9/10 puan verdi
Bu tefsir, ayetlerin ne zaman ne koşullarda,hangi olay üstüne gönderilmiş olduğunu kıssa ve hadislerle anlattığı için daha aydınlatıcı bir kitap. Yalnız aynı olayların dört beş ağızdan hemen hemen hiç değişmeden anlatılması sayfa doldurmaktan ileri gitmediği için biraz sıkabilir.
Büyük Kuran Tefsiri
Büyük Kuran Tefsiriİbn Kesir · Kahraman Yayınları · 201072 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
Hafız İbn Kesirden Tekfircileri Düşündürecek Bir Hadisi Şerif
Bize Muhammed İbn Merzuk'un , Huzeyfe ibn el-Yemam (radıyallahu anh) dan rivayetine göre; Allah Rasulü (sallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: Sizin için en çok endişe ettiğim kişi; Kur'anı okuyan Kur'an'ın güzelliği üzerinde görünen ve islam'ın yardımcısı olan fakat Allah 'ın diledigi zaman bundan uzaklaşan ve onu arkasına atan, komşusunun üzerine kılıçla yürüyüp / saldırıp onu şirk ile itham eden kişidir. Ben: Ey Allah'ın Peygamberi , bu ikisinden hangisi şirke daha layıktır; saldıran mı yoksa saldırılanmı (şirkle itham edilen)? diye sordum. Rasulullah (sallahu aleyhi ve sellem) Bilakis saldıran (şirkle itham eden) buyurdu. ( ibn Kesir Araf suresinin tefsirinde naklediyor. Ve hadis Ceyyid tir diyor.) Hadisin zahiri ortada başka zaman hadisin zahirine uymalı diyenler şimdi bu apaçık olan bu ifadeyi görmezden geliyorlar.
Büyük Kuran Tefsiri
Büyük Kuran Tefsiriİbn Kesir · Kahraman Yayınları · 201072 okunma
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Hadis-i şerifiyle, kıssasıyla, sureler arası kurulan irtibatlarıyla çok faydalı bir tefsir. Arapça bilenler için de gayet fasih bir şekilde yazıldığı için kolayca okunabilir.
Büyük Kuran Tefsiri
Büyük Kuran Tefsiriİbn Kesir · Kahraman Yayınları · 201072 okunma
7690 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
İbni Kesir Tefsiri
Rivayet tefsiri olarak İbni Kesir tarafından kaleme alınan, en yaygın ve en çok referans gösterilen eserlendendir, ayetleri Hadisler ile izah etmesi ayetlerin anlaşılmasını siyak ve sibakını idrak açısından önemli, Karınca polen yayınlarının hazırladığı bu baskıda ön plana çıkan ayrıca hususiyet, hadislerin sıhhat durumlarının da ayrıca dipnot olarak belirtilmiş olmasıdır.
İbni Kesir Tefsiri
İbni Kesir Tefsiriİbn Kesir · Karınca&Polen Yayınları · 201172 okunma
Reklam
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Güzel bir tefsir okunmalı yani Kur'an'ı daha doğru anlamaya dair bütün tarihi kaynaklar (Hadis, Tefsir, Siyer vs) okunmalıdır. Fakat unutulmamali Kur'ana aykırı hiç bir bilgi doğru olamaz.
İbni Kesir Tefsiri
İbni Kesir Tefsiriİbn Kesir · Karınca&Polen Yayınları · 201172 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.