Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ya da Adem Devrinin Sonu

Büyük Piramitin Sırrı

Georges Barbarin

Büyük Piramitin Sırrı Gönderileri

Büyük Piramitin Sırrı kitaplarını, Büyük Piramitin Sırrı sözleri ve alıntılarını, Büyük Piramitin Sırrı yazarlarını, Büyük Piramitin Sırrı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
"Seçilmiş kavim yoktur. Hepsi tarihlerinin bir devresinde ellerini adaletsizlik çirkefine bulaştırmış günahkar kavimlerdir."
"Kalplerinde sulhun izi yokken sulh sulh diye bağırıyorlar. "
Sayfa 28 - Madde YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Elimizdeki tek anahtar binlerce sene eskilikteki Mısır'ın ölüler kitabıdır. "
"bu zamanın akışı ile düzenlenmiş eski bir memfis mabedidir. "
Sayfa 8 - Madde YayınlarıKitabı okudu
94 syf.
4/10 puan verdi
·
2 saatte okudu
İsmiyle dikkatimi çeken bu kitap malesef beni çok içine çekemedi. Kitabın anlatımını hiç beğenemedim bu nedenle de okurken kopukluk yaşadım sürekli. Yazar kitapta piramitlerle ilgili matematiksel bilgiler vererek bu bilgileri tarihlere döküyor. Kehanet tarihleri olabileceğini öne sürüyor. Genel olarak bakınca her tarihte bir şeyler olabilir ve verdiği tarihlerde çok da bir şey olmuyor. Başka insanların bulundukları kehanetleri de vermiş. Aynı zamanda incil ve tevrattan da örnekler vererek bunları birleştirmeye çalışıyor. Bunun dışında piramitin içinden odalarından bahsediyor. Piramitlerin yapısının insan zekasını aşan bir ürün olduğunu ve Enok’tan bahsediyor az da olsa ama sonra sonu kutsal kitaplara ve kaderciliğe bağlıyor. En son kıyamete varıyor. Bu nedenle hiç beğenemedim.
Büyük Piramitin Sırrı
Büyük Piramitin SırrıGeorges Barbarin · Ruh ve Madde Yayınları · 198910 okunma
Reklam
İsa, miladi tarihimizden dört sene önce doğdu. (piramit takvimince 3996 dır). Gregoryen takviminin 4 Ekim cumartesi gününe tekabül eder. Bu tarihin Noel’inki ile çakışmamasından dolayı hayret edecekler için, 25 Aralık’ın çok eski zamanlardan beri, görülmeyen Güneş’in doğuşunu kutlayan bir putperest bayramı olduğunu açıklamak yerinde olur.
Sayfa 54 - Ruh ve Madde YayınlarıKitabı okudu
İSA'NIN HAKİKİ DOĞUM TARİHİ
İsa, miladi tarihimizden dört sene önce doğdu (Piramit takvimince 3996'dır). Gregoryen takviminin 4 Ekim Cumartesi gününe takabül eder. Bu tarihin Noel'inki ile çakışmamasından dolayı hayret edecekler için, 25 Aralık'ın çok eski zamanlardan beri, görülmeyen Güneş'in doğuşunu kutlayan bir putperest bayramı olduğunu açıklamak yerinde olur. MS III Asır'a kadar, Latince "Natilis İnvicti Soli" adı altındaki kış başlangıcı ayinine tahsis edilmişti.
Eski Mısır'ın en eski eserlerinden biri olan "Ölüler Kitabı" ile Piramit arasında bir aynilik vardır şüphesiz. Biri diğerini tamamlar, filhakika büyük bir ejiptolog sözüyle: Piramit, "taş lisanı ile konuşmakta" Ölüler kitabı, "kelimelerle"...
...birçokları için Piramit, sadece eski bir medeniyetin ilmi seviyesini gösteren geometrik ve matematik bir temsilcisi, bir ölçü ayarı yeri olmaktan başka, bir taraftan eski ve yeni Ahit metinleriyle, diğer taraftan Ölüler Kitabı'nınki ile sıkı sıkıya bağlı bir kehanet kronolojisi sisteminin grafik tasvircisi olmuştur.