Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Çanakkale Savaşları ve Gezi Rehberi

Talha Uğurluel

Çanakkale Savaşları ve Gezi Rehberi Gönderileri

Çanakkale Savaşları ve Gezi Rehberi kitaplarını, Çanakkale Savaşları ve Gezi Rehberi sözleri ve alıntılarını, Çanakkale Savaşları ve Gezi Rehberi yazarlarını, Çanakkale Savaşları ve Gezi Rehberi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çanakkale Geçilmez
"Yenilmez Armada" hayatının en büyük yenilgisini yaşamıştı. İngiliz ordusu da yenilebiliyormuş anlayışı bundan böyle tüm dünyaya yayılacaktı.
Sayfa 35
Bir metrekare toprağa 6 bin merminin düştüğü yerdir Çanakkale...
Sayfa 13
Reklam
Önsöz
Bu yer Çanakkale'dir. Burası dünyanın en büyük donanmasının, en yenilmez ordularının gelip büyük bir hüsranla gerisin geri döndüğü esrarengiz topraklardır
Sayfa 9
Önsöz
Geçmişimizi ayakta tutan manevi dinamikleri bilmek, onları güçlü yapan unsurları göz önünde bulundurmak bugünkü muvaffakiyetimizin yegâne çaresidir.
Sayfa 9
Önsöz
Tarihe ibret gözüyle bakmak ve alınması gereken dersi hakkıyla almak çok önemlidir
Sayfa 9
256 syf.
·
Puan vermedi
Talha uğurluel çanakkale gezisinde gördüğü ve öğrendiği bilgileri derlemiş. İçerisindeki resimler bizzat gerçek olması ve olduğu gibi güzel olması sebebiyle kendine çekiyor. Çanakkalenin hiçbir zaman kolay kazanılmadığını biliyoruz. Keyifli okumalar.
Çanakkale Savaşları ve Gezi Rehberi
Çanakkale Savaşları ve Gezi RehberiTalha Uğurluel · Timaş Yayınları · 2017301 okunma
Reklam
“Çanakkale'de bulunduğumuz günlerde, bir gün bizim dini bayramımızdı. O günü neşe içinde geçirmek ve eğlenmek istiyorduk. Ama harp halinde bulunduğumuz için de bunu imkânsız görüyorduk. Son çare olarak, Türklere bir elçi gönderip onlardan bugün olsun ateş açmamaları için söz aldık. Ama hile olup olmayacağı kuşkusu içindeydik. Bununla beraber, eğlencemize devam ederken, bize Türk kumandanından hediyeler gönderildiği haberini alıp, elçiyi kabul ettim. Bize, adına "ayran" dedikleri içecek göndermişti. Türklerin bu hareketi beni son derece duygulandırmıştı
Sayfa 122
ŞEHİT SEMİH BEY'İN NİŞANLISI ŞEFİKA HANIMA YAZDIĞI MEKTUPTAN KESİT
"Bak iki gözüm üzülme, beni dinle! Eğer şehit olursam Çanakkale gazisi bir zâbitle evlenerek insanlığın sana yüklediği güzel görevi yerine getirmeye çalış. Yalnız senden bir ricam var: Kanlı Tepe'de açılacak damarlarımdan sıcak bir damla kan kalbinin en samimi bir köşesinde sonsuza kadar asılı kalsın. Elveda ey ruhumun çocukluk sevdası. Ölünceye kadar senin. SEMİH..." (Şefika hanım daha sonra Çanakkale'ye gidip orada hemşirelik vazifesine başlar. Ve günün birinde bir binbaşı yaralı olarak gelir, bir kolu omzundan bir kolu dirseğinden bir bacağı dizinden bir bacağı kalçasından kopmuş olan binbaşının annesi de gelir ve oğlunu o şekilde görünce yüreği dayanmaz ve oracıkta vefat eder. Böyle bir hüzünle yaşayan binbaşı Celadet beye, Şefika hanım nişanlısı Semih Bey'in vasiyetini de yerine getirerek Celadet Bey'e eş olmak ister. Ona eş olup hizmet etmenin kendisi için şeref olacağını söyler.)
Vatan, din, hizmet denildiğinde, "Ben varım!" diyebilenlere ne mutlu.
"Kim var!" denilince sağına soluna bakmadan, "Ben!" diyebilen bir gençlik. NECİP F.K. (Gençliğe Hitabe)
Reklam
Onları anma hatırlama ve onların ruhlarına bir şeyler gönderme adına hangi güzel davranışları sergiliyoruz...? İşte başımızı iki elimizin arasına alarak uzun uzun düşünmemizi sağlayacak güzel bir soru.
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, Bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, Bir vatan kalbinin attığı yerdir. Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda, Gördüğüm bu tümsek, Anadolu’nda, İstiklal uğrunda, namus yolunda, Can veren Mehmed’in yattığı yerdir. Bu tümsek, koparken büyük zelzele, Son vatan parçası geçerken ele, Mehmed’in düşmanı boğduğu sele, Mübarek kanını kattığı yerdir. Düşün ki, hasrolan kan, kemik, etin Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin, Bir harbin sonunda, bütün milletin, Hürriyet zevkini tattığı yerdir. Necmettin Halil Onan
Tam bu bölgedeki toplu mezar açıldığında iki askerin bir­birlerinin boyunlarındaki muska ve haça sarılmış vaziyette öldükleri görülür. Ikisi de verdikleri mücadelede birbirle­rinin boyunlarındaki şeye sarılmışlar ve bu vaziyette can vermişlerdir. Yapılan kimlik tespiti sonrasında boynunda muska taşıyan kişinin 57. Alay'dan Üsteğmen Mustafa Asım, boynunda haç taşıyanın ise Yüzbaşı Woiters olduğu anlaşıldı. Onların bu durumu hiç bozulmadan ikisi de tekrar aynı yere gömüldüler.
79 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.