Çarpışma

7.410 üzerinden
79 kişi
2015 413. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2015 00:00
Yazardan aşırı derecede rahatsız edici ancak orijinal bir fikre sahip bir roman. Bay Ballard, Catherine adında bir eşi olan bir film yapımcısıdır. Bir gün araba ile bir kaza yapar ve birini öldürür. Ancak bu durumdan rahatsız olacağı yerde aşırı derecede bir cinsel doyuma ulaşır ve artık hep arabaları ve kazaları düşünmektedir. Hastanede Robert Vaughan adında bir adam ile karşılaşır ve sonra tekrar yolları kesişir. Hastane sonrası öldürdüğü adamın eşi olan Helen Remington ile bir ilişkiye girer. Arabalar ve kazalar adamın içindeki cinsel arzuları tetiklemektedir ve Vaughan da buna tüy diker. O da geçmişinde bir kaza yapmıştır ve en büyük hayali Elizabeth Taylor ile beraber bir kaza yapmaktır. Bunun için de Ballard ile tanışır. Aralarında garip bir ilişki oluşur ve buna Catherine, dublör Seagrave, eşi Vera, bayan Renate ve pek çok isim daha katılır. Vaughan ölecektir ama acaba hayalini gerçekleştirebilecek midir? Ballard, Catherine ve diğer insanların akıbeti nasıl olacaktır? Bir solukta okunan biraz rahatsız edici bir roman.
2017 6. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2017 17:41
Alışık olmadığım bir tür olduğundan olsa gerek okurken fazlasıyla yadırgadım.Kitapta karanlık, rahatsız edici bir atmosfer hakimdi.İçerik bakımından biraz sert, cinsel çağrışımı bol ve karakterlerin takıntılı bir istem duygusu vardı. Zaman zaman ben nerdeyim ne okuyorum diye düşünmedim değil..Sanırım türe yanlış bir kitapla giriş yaptım.Yada tamamen bana uzak bir kulvar yeraltı edebiyatı. Tavsiye eder miyim? Türe aşinaysanız ve bu konuda bilgi sahibiyseniz elbette. Ama ilk defa deniyorsanız benim gibi bu kitapla başlamayın.
ÇarpışmaJ. G. Ballard · Ayrıntı Yayınları · 2014281 okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
2020 444. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2020 00:35
Canım bu kitap korkunç ! Nasıl bitecek bilmem. Ben nasıl düştüm bu tuzağa hiç bilmiyorum. Halbuki Sınırsız Rüyalar Diyarı 'nı #92148775 okuduğumda dersimi almış olmam beklenirdi. Bu adam kafayı cinsellikle bozmuş ki öyle böyle değil. Kitaplarda ilk karşılaşışım değil tabi ki, ama tarzı ve üslubu çok rahatsız edici. Ne yapayım şimdi? Yarım mı kalsın ? Peki ya önceki kitap gibi sonlara doğru anlam kazanmaya başlarsa. Oraya kadar bu acayip anlatıma nasıl dayanılır ki ? 2020 bitmeden bitsin istiyorum. Yeni yıla bu kitap elimde girmek istemem. Kitap Yeraltı Edebiyatı Eseriymiş ( Yeraltı edebiyatı, dili zincirlerinden kurtarmak için 19. yüzyılın ortaları ile 20. yüzyılın başlarında oluşmaya başlayan ben özgürüm diye bağıran edebiyat. Sert, aykırı, eleştirel, çoğunlukla gerçekle hayalin ince çizgisinde varolmaya çalışan yeraltı edebiyatı; alkolizmin, cinselliğin, sıradışılığın, küfrün dışa vurumudur.) Keşke yerin altında da kalsaymış. Offf ya offf... Sayfa 133 fikrim hala değişmedi. Bir kaza sonucu beyin hücreleri zarar gören kahramanımız kafayı araba kazaları ve cinsellikle bozar. Bir de kendinden daha da kırık Vaughan diye bir adama da rastlar ki zaten geçirdiği trafik kazasında bağlantısı kopan nöronları bizimkini iyice bunalıma sürükler... Cinselliğine bu kadar kafayı takan ve insan bedenini bu kadar hunharca tarif eden başka bir yazara daha rastlamadım. Hala finale doğru bir anlam yakalarsam diye okuyorum ama kelimeleri beynime kurduğum koruyucu setin arkasından gözleyerek. İtiraf ediyorum, iğrenç gelen bazı satırları ufak ufak atladım. Gözlerimde canlanan vahşi görsellik kirli bir his bırakıyordu çünkü. Yihhhuuuu !!! Bitti sonunda. Okuduğum en acayip kitaptı. Nefret ettim. Ballard' ın benim için
2017 530. kitabı
Birçok otoriteye göre yeraltı edebiyatının efsanesidir yazarımız. Bence de Bukowski ya da Palahniuk ayarını sayılabilir. Yeraltı edebiyat seviyorsanız kesinlikle kaçırmayın derim.
2014 77. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2014 00:53
Yıllar önce öğretim üyesi arkadaşlarıyla Erzurum'da lunaparka giden Nurullah Genç'in, döner dönmez diline takılan şu mısraları ömrümce unutamadım.Bu kitaba kadar da bir esere konu olabileceğini düşünmedim:"Çarpışan otolardan süzülüyor saldırganlık içgüdümüz." Modern insanın giderek Sad'a yaklaşan davranışlarına ideal bir örnek anlatılmakta. Otomobil kazalarından olağanüstü zevk alan bir grubun bundan aldığı cinsel hazzı buluyoruz eserde. Ölüm severliğin otomobil kazalarıyla sağlanması bir tür.