Çevirmen:
2023
Orman Kitap

2026 65. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 10:46
CERRAH-LESLIE WOLFE,274 sayfa Daha önce Sessiz GölSessiz Göl ve Karanlık NehirKaranlık Nehir kitaplarını okuduğum yazarın CerrahCerrah romanı bu kez beni hayal kırıklığına uğrattı.Gerilim yok,sürekli tekrarlardan oluşan,aynı kelimeleri defalarca yazan ve konu olarak içinde kopukluklar olan,tam bir eski Türk filmi kıvamında kin,nefret,aldatma,intikam duyguları,kendi adaletini sağlama duygusu (özellikle savcı yardımcısı konuma gelen kişi toplum için değil kendi duyguları için intikam alma duygusu ile sözde adalet dağıtıcısı olması…) Yüzlerce hayat kurtaran bir doktor soğukkanlı bir katil olabilir mi? Kitap okuyucuya “Bir cerrahın eli hayat da verebilir, ölüm de alabilir. Peki ya adalet , o ameliyat masasında aranıyorsa?" sorusunu sorduruyor. Dr. Anne Wiley, işinde kusursuz, kariyerinin zirvesinde bir beyin cerrahı.Aileden gelen zengin bir hayat ,kusursuz bir ailesi ,yakışıklı ve belediye başkanı adayı avukat bir kocaya sahip.Tek kelimeyle mükemmel bir hayat…Ancak ameliyat masasında hayatını kaybeden bir hasta , onun sadece kariyerini değil, tüm geçmişini ve sırlarını da tehlikeye atıyor.O güne kadar hiç bir hastasını kaybetmeyen Anne,ameliyat masasında yatan hastanın kim olduğunu anladığında kabus dolu günler yaşamaya başlar… Kitap sadece bir suç hikayesi değil, aynı zamanda intikam, sadakat ve vicdan üzerine kurulu psikolojik bir savaş.
CerrahLeslie Wolfe · Orman Kitap · 0142 okunma
İyi bir cerrah...iyi bir eş...iyi bir katil.
·264 syf.·
2023 204. kitabı
Herkese selam. Uzun zamandır güzel kitaplar okuyordum ama bir nazar boncuğum oldu diyebilirim. Yayınevinin neden bu kitap için bir reklam çalışması yapmadığını da anlamış oldum. :D Bana göre gereksiz bir şekilde ağır ilerleyen bir kitaptı. İçerisinde yer alan ters köşeler ise beni pek heyecanlandırmadı. Beklentisiz okunursa sizi üzmeyecek bir kitap ama sanırım ben istemeden beklentiye girmişim. Haydi konusuna geçelim; Anne Wiley nam-ı diğer “kalp kız” bir hastanede ünlü ve çok başarılı bir cerrahtır. Ta ki ameliyat masasında bir hastasını ilk kez kaybedene kadar. Normalde hastalarının yüzüne ameliyattan önce asla bakmayan Anne, perdenin arkasındaki geçmişten gelen tanıdık yüzle karşı karşıya kalınca şok geçirir. Caleb Donaghy 'nin yüzü Anne 14 yaşındayken Lincoln Park'ta hayvanat bahçesine doğru yürüyen 9 yaşındaki kız kardeşi Melanie'yi hatırladığı bir anıya dönüşmeye başlar. Olayın iç yüzü acı bir gerçeğe açılan kapıdır. Öyle ki Anne, daha önce hiçbir hastasından bu denli nefret etmemiştir. Hastanenin ilk ölüm vakası olmamasına rağmen Anne'nin meslek hayatındaki ilk kaybı olması başsavcı yardımcılığına yeni atanan Paula Fuselier'in dikkatinden kaçmaz. Çünkü Paula'nın da Anne ile yarım kalmış bir hesabı vardır. Olayın peşini bırakmayan Paula, Anne'nin ölen hastasının kim olduğunu ortaya çıkardığında ikisi arasında bir kedi-fare oyunu başlayacaktır. Peki ilgili bir doktor, harika bir eş ve artık bir katil olan Anne, gerçek ortaya çıktığında kendini koruyabilecek güce sahip olacak mıdır? Herkese keyifli okumalar. CerrahCerrah Leslie WolfeLeslie Wolfe Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok kötü 5-Kötü 6-Orta 7-İyi gibi gibi 8-İyi 9-Mükemmel 10-Daha ne olsun be!
2025 50. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2025 15:42
CerrahCerrah , iki kadının sınırla kurduğu ilişki üzerinden ilerleyen sessiz bir metindir. Kardeşine yapılanlar karşısında susmayı reddeden kadın, bir kez ve geri dönüşsüz biçimde kendi çizgisinin ötesine geçer; bunu bilerek yapar ve o bilginin ağırlığıyla yaşar. Diğer kadın, sınırı daha korkusuz aşar; yetki, yakınlık ve kişisel bağlar birbirine karıştıkça çizgi yer değiştirir. Hukuk, artık sabit bir zemin değil; üzerinde durulan, esnetilen bir yüzeye dönüşür. Araya giren bağ, kararları görünmez biçimde etkiler; doğru ile uygun olan arasındaki mesafe daralır. Roman, birinin durduğu yerde, diğerinin hâlâ ilerlediği bu eşitsiz noktada yoğunlaşır ve sınırın nerede başladığını belirsizleştirir. Zayıf yanları yok mu? Var. Yer yer daha derine inebileceği psikolojik anları yüzeyde bırakıyor. Ama bunu bir eksik değil, bilinçli bir mesafe olarak okudum: fazla açıklasaydı, bu kadar huzursuz etmezdi. Ben bu romanı ,insanı kendi gerekçeleriyle baş başa bıraktığı için beğendim.
2023 68. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2023 22:04
Benden 10 ️ Başarılı cerrah Anne, bir ameliyatı sırasında komplikasyonla karşılaşır. Hastasının yüzünü gördüğünde onu tanıdığını fark eder. Hastası Anne’de kötü anıları depreştirir ve tüm uğraşları sonucu hastayı kaybederler. Onu tanımasaydım kurtarabilir miydim? hesaplaşmasıyla boğuşurken eyalet savcı yardımcısı Paula, onu hastayı bilerek öldürmekle suçlar. Sadece eşi Derreck’in bildiği sırrı, Paula’nın nasıl öğrendiğini düşünür kafası karışır. Paula Anne’ye adeta düşmanlık besliyor, ona nefretle yaklaşıyordur. Tüm kitap boyunca sorduğum “Neden?” sorusuna güzel cevaplar buldum. Kitabı çok da beğendim. Bir gerilim kitabının hakkını veriyordu.
Cerrah
·264 syf.·
2025 113. kitabı
Kitaba verdiğim bu puan kötü olması dışında sıkıcı olmasından kaynaklı. Aşırı sıkıcıydı ne konu ilgi çekici ne karakterler ne olaylar. Yazar oturayım gerilim adı altında sıkıcı bir kitap yazayım demiş sanırım. 30 sayfa okuyup bırakıyordum kitabı resmen çok kötüydü kendinize yazık etmeyin teşekkürler.
2024 20. kitabı
Okunma: 09 Mart 2024 04:46
Psikolojik gerilim ,tıbbi gerilim ve polisiye kitaplarının yazarlarını artık ezbere bilsem de bu yazarla daha önce yolum hiç kesismemisti..kitap kapağı ve ismi bana Tess gerritsen serisinin hayran olduğum o ilk kitabını hatırlattı ve hemen edindim. Muhteşemdi..Olay örgüsü,ters köşeleri.. Bu tarzda yazılan kitaplar genelde beni çok fazla şaşırtmaz ve çok tahmin edilebilir gelir uzun yıllardır bu kategoride okuduğum için ama bu kitap...Kaç kez durup hayretler içinde satırları tekrar okudum bilmiyorum..Bayıldım..Diğer kitaplarını da mutlaka alacağım ve yazarin hak ettiği değeri yeterince görmediğini düşünüyorum.Muazzam başarılı bir anlatim,temposu bir dakika düşmeyen,gereksiz ayrintilarla okurun kafasini yormayan olay odaklı müthiş bir kitap..Benden tam puan
2025 21. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2025 09:44
Allahım bu kadar pick me bir karakter olamaz ya hem cerrah hem de 41 yaşında ama tavırları tumblrgirl… Kitabı boşuna okumayın bir kadın hastasııı kaybediyor ilk kez biri masasında kalıyor sonra bunun kocası sağolsun peşine bir savcı yardımcısı takıyor sadece son 10 15 sayfada olay akışı iyi diğer kısımların size özetini geçiyorum kitap sadece şu cümleler arasında geçiyor sürekli aynı tekrar; *calebin yüzündeki Porto şarabı rengindeki lekesi, unutulmaz *pizza söyledik bişi yemek istemedim *annem portakallı ördek yapmış canım istemedi *annem günlerdir et pişirmiyor makarna yapmış yemedim *ameliyata gitmeden öğlen yemeği yemeliyim canım istemiyor *asistanım çok iyi bana kahve getiriyor *calebi bilerek mi öldürdüm diye tüm ameliyat sürecini baştan hatırlıyorum *calebi bilerek mi öldürdüm? *ameliyat videosunu izliyorum *caleb bunu haketti *kocam nasıl sürekli bu kadar güzel kokuyor tertemiz freshhh (uyan artık gerizekalı adam seni aldatıyor işte ofiste duş alıpta gelmiyor yanına) Şu cümleleri 40 kez peşpeşe okuyun kitap bundan ibaret zaten. Ayrıca kitapta yüzde 70 e gelene kadar melaineye ne olduğunu da söylemiyor bir türlü. Yani en beğendiğim kitaplara bile böyle uzun yazdığım olmaz ama damarlarım çekildi okurken o yüzden içimi kusmam lazımdı buraya kadar okuduysan teşekkürler
2024 48. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2024 17:54
Hayatta herşeye sahip kalp cerrahisi Anne.Esi yakisikli avukat aynı zamanda belediye başkanı adayı.Anne aileden gelen zenginliğe ve genetik meslek doktorluga sahip. Bir ameliyat esnasında hastanın yıllar önce evlatlık kızkardeşinin tacizcisi olduğunu anlar ve ilk defa bir hastanın ölümüne sebep olduğunu zanneder.Aslinda eski doktor annesi gizlice odaya girer ve hastaya ameliyat öncesi potasyum zerkeder.
2025 61. kitabı
Merhaba sevgili kitap kurtları; çok merak ettiğim yazarlardan biri olan Wolfe ile tanışma kitabım "Cerrah" oldu. Oldukça başarılı bir cerrah olan Anne'nin yaşamı ameliyatını yaptığı bir hastasının ameliyat masasında hayatını kaybetmesiyle kabusa döner. Çok mutlu bir evliliği olan Anne'nin eşi de belediye başkanlığına adaylığını koymuş olan bir avukattır. Mutlu ve başarılı bir yaşam nasıl kabusa dönecektir, okuyup görüyoruz. Hastasının ölümüne ne sebep olmuştur? Acaba Anne onu kasıtlı olarak mı öldürmüştür? Hastası ile eski bir tanışıklığı olan başarılı doktorun kariyeri ve evliliği ne olacaktır? Aile, evlilik, iş yaşamı, sadakat gibi kavramları dibine kadar hissedip sorguladığımız bir kitap var karşımızda. Eseri bu açılardan çok beğendim. Özellikle Anne'nin vicdanıyla giriştiği muhasebe ve mücadele takdire şayandı. Duyguların yazıya yansıtılabilmesi çok başarılıydı, hayran kaldım. Eserde tek hoşuma gitmeyen şey ise yazarın ters köşe yapayım derken o köşeyi beynimize sokmasıydı . "Yani bu kadar da anlamsızlık ve saçmalık olabilir mi" diyerek isyan ettiğim doğrudur. Genel olarak eseri beğensem de verdiğim nispeten düşük puan ; finalin anlamsızlığına yöneliktir. Her şeye rağmen bu kitap polisiye severleri memnun eder mi...Bence eder diye düşünüyorum. Kitapla kalın...
2025 16. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2025 06:23
Küçük değişikliklere tam yeni akım Türk dizisi olacak bir hikâye... (Mesela eski hemşire anne yerine bir hanım anne, cerrah baba yerine aşiret ağası gibi) Bir gerilim romanı değil kesinlikle. Kitabın ismine bakıp Tess GerritsenTess Gerritsen'in CerrahCerrah isimli kitabı ile karıştırmayın ve aynı beklentiye girmeyin. Leslie WolfeLeslie Wolfe yine cinsel sapkınlıkların en iğrenci olan pedofili meselesini irdelemiş. Başarılı bir cerrah, geçmişimdeki acı hatıralar ve işlediğinden kendisinin bile tam emin olamadığı bir suç: Cinayet İnsanların kendi adaletlerini kendilerinin sağlamaya çalışmalarının tipik hikâyesi. Hikâyenin sonu epey bir zorlama ile bağlanmış. Hatta son kısımda çok fazla kurgusal hata var. Spoiler vermemek için bunları yazmayacağım. Okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınızdır. Orta halli bir roman. Şiddetle tavsiye edeceğim türden değil.
İnceleme