Hayatınızı Bir Kutlamaya Çevirmek İçin Basit Ama Zor 101 Soru

Mart 2016
Hayat Yayıncılık

Puan vermedi·360 syf.·
2020 5. kitabı
Harekete geçmek istediğin bir dönemdeysen, neye nerden başlasam diyorsan yeniden doğum gibi, cesur sorular gibi kitapları seçebilirsin. Bu tarz kitapları yazı yazarak, üzerinde çalışarak bazen sıkılarak ve bırakmak isteyerek, bırakmayı sağlayanları keşfederek gerekirse destek almayı seçerek okuyabilirsin.
Cesur SorularDost Can Deniz · Hayat Yayıncılık · 201693 okunma
Kendi kendine koçluk yapmak isteyenlere
Puan vermedi·360 syf.·
2018 9. kitabı
Kişisel gelişim kitabından ziyade kişinin kendine koçluk yapmasını sağlayan bir güçlü soru kitabıdır. Baştan sona sorulara cevap vererek ilerlediğiniz, zaman zaman sadece bir soru cevaplayıp kendinizi düşünmeye bırakacağınız bir kitap. Bitsin diye değil, yeni soru gelsin diye merakla okutuyor kendini. Belki bir kere değil, değişim süreçlerinde tekrar okunabilir üstelik; çünkü zaman içinde farklı cevaplarla yola devam edebiliriz.
2018 19. kitabı
Kendi kendinize koçluk yapabileceğiniz, güçlü sorularla bezeli bir çalışma. Tavsiyem her soru için yazarak çalışmanız. Benim oldukça işime yaradı. Hayatınızı gözden geçirip yeniden yönlendirmek için iyi bir kaynak.
2026 22. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2026 21:37
Bazen söylediklerimizi duymak için yazmamız gerekir. Kitaptaki 101 soruyu cevapladığınızda kendinizle yüzleşip içinizde neler olup bittiğinin farkına varmış oluyorsunuz. Bir şeyi farkedincede artık görmemezlikten gelemiyorsunuz.
2020 50. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2020 12:52
Kitabın nihai amacı ve harcanan emek için bir şey diyemeyeceğim. Ama bir türlü istediğim etkiyi alamadım ne yazık ki. Belki de bir seferde okuyup bitirilecek bir kitap kategorisinde değildir. Belki de gelişim yolculuğumuzda dönüp dolaşıp kitaptaki sorulara, anın gerektirdiği yanıtları vererek kendi menzilimizi belirlememiz gerekiyordur. Yaşayıp göreceğiz
2019 14. kitabı
Bireysel olarak yaşam koçluğu yapmamıza yardımcı olacak bir kitap olduğunu düşünüyorum. Fakat içerikleri okumak yetmez. Kitabın içerisindeki soruları kendimize sorarak, yaşamlarımızı yönlendirebiliriz.
2024 47. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2024 19:33
sahibini hatırlamıyorum, söyle bir söz var: "bir insanı bir kitap değiştirmez; bazen bir paragraf, hatta cümle değiştirir." bu, öyle bir kitap. içindeki altın taneciklerini özellikle alıntılarda bulabilirsiniz. nehirde altın aramak gibi. bu arada kitapta bulduğum büyükçe bir külçe altını aşağıya bırakıyorum: "Başka diyarlara, başka denizlere giderim, dedin. Bundan daha iyi bir kent vardır bir yerde nasıl olsa. Sanki bir hükümle yazgılanmış bir çabam; ve yüreğim sanki bir ceset gibi gömülmüş oraya. Daha ne kadar çürüyüp yıkılacak böyle aklım? Nereye çevirsem gözlerimi, nereye baksam burada gördüğüm kara yıkıntılarıdır hayatımın yalnızca yıllar yılı yıktığım ve heder ettiğim hayatımın." Yeni ülkeler bulamayacaksın, bulamayacaksın yeni denizler. Hep peşinde, izleyecek durmadan seni kent. Dolaşacaksın aynı sokaklarda. Ve aynı mahallede yaşlanacaksın ve burada, bu aynı evde ağaracak aklaşacak saçların. Hep aynı kente varacaksın. Bir başka kent bekleme sakın ne bir gemi var, ne de bir yol sana. Nasıl heder ettiysen hayatını bu köşecikte; yıktın onu, işte yok ettin onu tüm yeryüzünde." Konstantin Kavafis
2017 7. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2017 00:00
Uniq danışmanlığın önerilerinden biri olan kitap başkasına aitti , kendisi okumayınca okumak için istedim . İyi ki de istemişim kişisel gelişim kitapları içinde böyle samimi bir kitap daha önce okumamıştım. Yerli bir koçtan yerli örneklerle kitaplar okumak ayrıca mutluluk verici.
İlişkiler
CESUR SORULAR – DOST CAN DENİZ
2024 5. kitabı
Bu kitap ile ilgili yorumuma geçmeden önce şu hikayemi anlatmadan edemeyeceğim. Yüksek Lisans derslerimden biri olan Koçluk dersimizde hocamız, Türkiye’ nin ilk Yaşam Koçu olan Dost Can Deniz’ i konuk etmişti. Dersin sonunda kendisine bir soru sormuştum. Önerebileceğiniz, mutlaka okumalısınız dediğiniz bir kitap var mı? diye. Kendisi birkaç kitap ismi verdi sağ olsun. Geçtiğimiz aylarda kitap almak üzere bir kitapçıya gittiğimde, raflarda dolaşırken “Cesur Sorular” kitabı dikkatimi çekti. Yazarına baktığımda ise çok şaşırmıştım. Şaşırmakla beraber yüzümde bir tebessüm de aynı anda gerçekleşti Neden biliyor musunuz? Sanıyorum “Mütevazı” kelimesinin gerçek anlamını o an hissettim. Çünkü derste tamamen farklı kitap isimleri vermişti, kendi kitabından ise bahsetmemişti. Oysa ki tam da yeriydi. Gelelim kitap yorumuma: Kitapta kendinize sormanız için birbirinden zorlu 101 soru var. Bazı sorularda öylece durup düşünüyor ve yanıt bulamıyorsunuz. Gerçekten hayatımızda kendimize sormamız gereken ne çok soru varmış dedirtiyor insana. Keşke hepsine verecek cevabım olsaydı. Cevabını veremedim ama çokça farkındalık oluşturdu bana bu kitap. Hayatı gerçekten kime göre, neye göre, hangi koşullara göre yaşıyoruz? Ne kadar farkındayız olan bitenin? Neye izin veriyor, nelerden vazgeçiyoruz? Dost Can Deniz der ki: “Yanıtlar değildir yaşamı değiştiren. Yaşamı değiştiren sorulardır.” Bence mutlaka okunması gereken kitaplar arasına girmeyi hak ediyor.
Kitap Yorumu

Dost Can DenizYazar · 1 kitap
Dost Can Deniz, Türkiye’nin ilk ve en deneyimli tepe yönetici koçlarından biri. İşi, kurumların en tepesinde bulunan yöneticilere ve profesyonellere koçluk yapmak. Türkiye’nin önde gelen bir çok şirketinin üst düzey yöneticisinin yaşamında, belki de onlarla herhangi bir kendi çıkarı olmadan konuşan ve kendi gündemini bir şekilde işe karıştırmadan hedeflerine ulaşmalarını desteklemeye çalışan tek kişi sıfatı ile yer alıyor. Bir yandan da lider gelişimi konusunda eğitim programları yöneten Dost, 2002 yılından beri gerçekleştirdiği toplam 3000 saat koçluk ve eğitim verdiği binlerce kişi ile ülkemizin en deneyimli yönetici koçu. Uluslararası Koçlar Federasyonu (ICF) tarafından dünyada sadece 625 kişiye verilen Master Certified Coach akreditasyonuna sahip tek Türk koç olan Dost, aynı zamanda Cleveland, ABD’de bulunan Gestalt Center for Organization and Systems Development’ın öğretim görevlilerinden biri. Bu kuruluşun ABD, Kanada, İsrail ve Türkiye’de düzenlediği eğitimlerde profesyonel koç ve danışmanları eğitiyor. ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu olan Dost Deniz, ABD’de Lehigh University’den MBA derecesi aldı. Daha sonra o dönemde Türkiye’de hızla gelişmekte olan bankacılık sektöründe bir hazine çalışanı, dealer olarak katıldı. Dönemin modern bankacılığı ilk ve en hızlı uygulayan bankalarından birinde MT olarak başladı işe. İşe alım için kendilerini tanıtırken, “biz Türkiye’nin en büyük özel sector dış borçlanıcısıyız” diye övünen bankanın hazine bölümünde çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra ilk finansal krizi yaşadı. “Ne deneyimdi!” dediği deneyimi her bir kaç yılda bir yaşayarak devam etti çalışma yaşamı. Ancak asıl deneyimi “ilk yöneticilik krizini”ni yaşadığı bir sonraki bankasında yaşadı ve yaşam, çalışma yaşamı, liderlik, yöneticilik, iletişim, insan ilişkileri, etkileme ve ikna, ve bir çok konuda ciddi düşünmeye, araştırmaya, incelemeye başladı. Bu araştırmalar onu kişisel ve profesyonel gelişimle ve yönetici koçluğu denen meslekle tanıştırdı. 1999 yılında hazinesinin başında olduğu bankadan ayrılan Dost, o günden beri kendini ve yaşamını bir kaç şeye adamış durumda: Kendini her geçen gün tanımaya ve keşfetmeye, bu sayede seçtiği her alanda ustalık yolculuğunda ilerlemeye ve bunu gerçekleştirmek isteyen başkalarına de destek olmaya. Yaşamınızın odağına her ne koyarsanız koyun, yaşamın asıl anlamının bu her neyse onun ustası olabilmek için devamlı ilerlemek olduğuna inanan Dost Deniz, Gestalt Institute Of Cleveland (GIC) International Coaching Program, GIC Working With Groups, GIC Use Of Self, Gestalt International Studies Center Intimate Systems Program ve benzeri bir çok programı tamamladı, ve bu ustalık yolunda ilerlemek için her yeni gün, daha öğreneceği şeylerin peşinde koşmaya devam ediyor.