Kötülere Geçit Yok

Ocak 2019
Panama Yayıncılık

2019 17. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2019 19:12
Hiç alışık olmadığım bir Ahmet Haldun Terzioğlu romanı. Yine de çok sürükleyici bir kitap. Kitabı okurken üzerime kan sıçradı zannettim. Kanla bitmeyen bir bölüm neredeyse yok. Aynı zamanda çokta keyif aldım. İlgisini çeken herkesin okumasını tavsiye ediyorum.
Türk - Çete
2020 12. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2020 22:08
Evet Yazarın okuduğum kitapları arasında en değişiği diye bilirim. Destancı yazarımızdan çok farklı bir roman, güncel konuları Son yıllarda toplumda başlayan yozlaşmayı roman içinde Kahramanımız Tekin in dilinden çok güzel anlatmış. Aslında roman Çok sert bir roman ama eski Türk filmleri veya hepimizin düşlerinde gördüğü kendini işini yapma, dürüst bir ticaret yaparak para kazanma, mutlu bir aile olma hikayesi var. Sonuç itibari ile Çete 2 ye hemen başlayıp Türk-Çete nin başına ne geldiğini Kimler tarafından deşifre edildiklerini okumak için sabırsızlanıyorum.
2023 4. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2023 15:09
Güya Türklüğü öne sürerek magandalığı normalleştirmiş ve dine saldırmış resmen. Yok tanrı dememek çok saçmaymış, yok yemek yerken konuşmama saçmalığını kim çıkarmış (Ki bu bir hadistir), yok kurban olayı çok saçmaymış, haram malla da helal kazanç elde edilirmiş. Allahın emrine, farzına isyan ne haddine ! Onu geç konu da saçma. Çete kurup hak edene hakkını veriyorlar. Kime göre haklı neye göre haklı? Herkes her kafasına eseni yapsın o zaman. Sinirlendim diye herkesi dövebilecekleri bir çete olmanın iyi olacağını aşılamak istemiş gençlere. Zaman kaybı.
1000k
2019 73. kitabı
Ahmet Terzioğlu'na ait bütün kitaplarını okudum ve en son yazdığı Çete kitabını da alıp okudum. Çok beğenmedim. Kitap güncel sorunlarımızı ele alarak yazılmış ama bazı bölümlerde tarihimizle dalga geçer gibi bahsetmesi hiç hoşuma gitmedi. Bunun dışında kitap Tekin'in ailesiyle düzgün, sessiz bir hayat yaşarken bir gün tanık olduğu bir olay ile yavaş yavaş değişir. Bir çete kurarak tamamen milletin yararı için adalet sağlamaya çalışırlar. Yavaş yavaş çete büyüyor, yaptıkları işler daha da ileri seviyeye yükseliyor. Finalde onaylamadığım yerler oldu ama okumanızı önerebilirim. Milleti için kendilerinden vazgeçen bir grup gencin yaptıklarını okumak hayal de olsa gurur verici. Okumanızı tavsiye ederim
2025 34. kitabı
Okunma: 27 Mart 2025 20:17
Önceden yazarın birkaç kitabını okumuştum o kitaplarda destanlar anlatırdı bu kitabı farklı diğerlerinden. Kitapta ismi Tekin olan kahramanımız kendi halinde yaşarken bir gün elim bir olay yaşar ve adaleti sağlamak adına arkadaşları ile çete kurar. Bu çete her kötü olayda anında cezalandırır hainleri, rüşvetçileri, sapıkları, kaçakçıları… kısacası her kötüyü cezalandırırlar. Sürükleyici bir kitap ancak bazı kısımlarını beğenmedim mesela Türk Allah değil tanrı der vurgusu çok fazla inanan insan nasıl isterse öyle söylesin, bazı ibadetler resmen eleştrilmiş bırakın insanlar inandıkları gibi yaşasın .
Okunmaya değer bir roman
2020 24. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2020 08:40
5 kişilik bir çete ve karşılarında Türk yağıları. Sürükleyici bir roman. Rüşvet alanlar, vergi kaçıranlar, sapıklar, etnik magandalar, vatan hainleri ve hatta budunu rahatsız eden ovarlokcular...... Hepsi Türk-Çete bin hedefinde. Ama kitabın son bölümü yakayı ele veriyorlar. Kesinlikle bir sonraki seriyi sabırsızlıkla bekleyeceğim.
Ahmet Haldun terzioglu
2019 2. kitabı
Beğendiğimi soyluyemem beklentilerimi karşılamadı ben daha çok akıcı bir kitap bekliyordum ama düşündüğüm gibi bir kitap deil ve bazı çimleri bastıra bastıra her sayfada yer vermiş buda hikayeye anlam deil sıkıcılık katıyor ama Ahmet Haldun terzioglundan daha akışkan daha keyif vereceği kitaplar bekliyebiliriz. ..
Kültür-Sanat
2019 13. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2019 18:15
Kitabı okurken şuana kadar okuduğum Ahmet Haldun Terzioğlu'nun diğer kitaplarından biraz farklıydı. Başlarda sıkıldım ama sonlarına doğru gerçekten heyecanlandım. Kitapta 5 kişilik arkadaşlığın Çete'ye dönüştüğünü ve Türk'e yada Türkiye'ye yapılan cezanın kıyınını nasıl kestiğini anlatıyor. Kestiği kıyınlarda iz bırakmadan hallediyorlardı. Zamanla ilerliyorlar daha büyük işlere kalkışıyorları. En sonunda da zengin memurun rüşvet aldığını görüyorlar ve kıyınını kesiyorlar. Fakat kıyınını keserken unuttukları bir şey vardı, takip edildikleri... İyi okumalar... Ahmet Haldun TerzioğluAhmet Haldun Terzioğlu ÇeteÇete

Ahmet Haldun TerzioğluYazar · 92 kitap
1960 yılında, Trabzon, Beşikdüzü İlçesi, Takazlı Köyü'nde doğdu. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Mezunudur. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirmiştir. Devlet memuru olarak Türkiye'nin hemen her bölgesinde; doğudan batıya, kuzeyden güneye görev yapmış ve 2006 yılında hizmet süresi dolar dolmaz, kendi isteği ile emekli olmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır. Edebiyat hayatı tarım konularında broşürler hazırlayarak ve makaleler yazarak başlamıştır. Bir dönem mesleki bir derginin yayın kurulunda görev almış ve köşesinde sürekli makaleler yazmıştır. Kısa bir dönem derginin editörlüğünü yürütmüştür. Bazı kurum, kuruluş, siyasi parti ve kişiler için özel çalışmalar yapmış, yazıları, fikirleri, projeleri, hazırladığı afişler ve sloganları kullanılmıştır. Pek çok dergi ve kitapların düzenlemesinde ve çıkarılmasında katkı sağlamıştır. Çeşitli kurum ve kuruluşlar için tanıtıcı film senaryosu yazmış, bunların hazırlanmasına katkıda bulunmuştur. İlgi alanını Türk Tarihi ve Mitolojisi üzerine yönlendiren yazarın iki adet yayınlanmış mitolojik romanı bulunmaktadır. (Gök Tanrı'nın Çocukları ve Oğuz Han) 2006 IV. Gila Kohen Öykü Yarışmasında, "Veresiye defteri" isimli öyküsü yayınlanmaya layık bulunmuş ve hazırlanan kitapta yer almıştır. 2007 Yılı Mustafa Necati Sepetçioğlu Tarihi Roman Yarışmasında "Alp Er Tunga" İsimli Mitolojik Romanı ile Birincilik Ödülüne layık görülmüştür. 2008 Yılında Gelir İdaresi Başkalığı'nın düzenlediği, Vergi konulu Tiyatro yarışmasında, Çocuk Oyunu Dalında "Karınca Kararınca" isimli oyunu ile ikincilik ödülü almıştır. Oyunu yayınlanmış ve sahnelenmiştir. 2008 İLESAM "Esere ve Emeğe Saygı" Öykü yarışmasında "Gitti Hatıralarım" isimli öyküsü mansiyon kazanmıştır. Daha birçok edebi yarışmada ödülleri bulunmaktadır.