Büyük Hun Hakanı

Nisan 2013
Kripto Basım Yayın

2017 27. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2017 17:15
Yazarın dili son derece akıcı ve anlasilir. Daha iyilerini de okumustum ancak eski Türk tarihini sevenlere tavsiye ederim. Uzunca bir olay akışı var göz korkutuyor ama üstesinden gelinir.
Sınır yok bize Durma Noktası Yok! Gök çadırımız, Güneş toprağımızdır
2018 23. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2018 12:39
Üstadın okuduğum 5. kitabı. Dönemi anlamak, atalarımızı tanımak açısından faydalı bulduğum kitap. Göktürkler kitabından daha başarılı buldum, daha diyaloglu ve samimi olması akıcılık kazandırmış. Tarih romanı olmasına rağmen kendini çabucak okutabiliyor. Kimlerin torunuyuz, nasıl tarihimiz varmış diye merak edenler okuyabilir. Ve onlara yakışır bir torun muyuz diye düşünmeli okuyucu. Kitabın günümüz için alınacak güzel mesajları vardı. Ders alınması gereken bir tarihimiz var. Bu kitap da o dönemi anlamamıza yardımcı olacak kitaplardan biri. Bu tarz kitapların TÜRK gençleri tarafından daha fazla okunmasını dilerim. iyi okumalar
2023 1. kitabı
Merhaba okuyucu dostlarım :) güzel bir eserin daha sonuna geldim, Ahmet Haldun Terzioğlunun kaleme aldığı Büyük Hun Hakan’ı Mete han’ı büyük bir keyif ile okudum kendimi o dönemin bir parçası gibi hissetim adeta :) esere Teoman Handan Metehan dönemine kadar anlatmakta o dönemin sosyal, siyasi ve kültürel olaylarını anlatmakta Mete han’ın beni etkileyen en büyük özelliği kararlılığı oldu ne olursa olsun kararlarından ve karakterinden taviz vermiyor ve belirtmekte yarar var çok ama çok büyük bir komutan Hun budunu gerçekten çok şanslı eseri mutlaka okuyun derim özellikle tarihe ilgisi olanlar kaçırmasın :) esere puanım 10/10 {Keyifli okumalar, okur kalın}
2018 130. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2018 18:33
Şükürler olsun ki böyle kutlu bir milletin soyundanım. Onların hakkındaki her şeyi okudukça okuyasım, öğrendikçe öğrenesim geliyor. Tarih boyunca var olmuş, kıyamet kopana dek varolacak bir millet. Allah Türk'ü korusun! ... Ahmet Haldun Terzioğlu ile Atsız'ın Bozkurtları'nı okuduktan sonra onun devamı niteliğinde varsaydığım Göktürkler romanı ile tanıştım, devamı geldi. ... Kitap Mete Han'ımızın ve birçok atamızın Türk milletinin cihanda hep varolması adına ömürlerinin sonuna kadar verdikleri savaşları anlatıyor. Teoman Han, Hun Devleti'ni kurduktan sonra malesef ki Çin'in oyunlarına gelip oğlu Bahadır Şad yani Mete Han ile karşı karşıya geliyor. Ne olursa olsun milleti uğruna kendinden, sevdiklerinden içi yanarak vazgeçmek zorunda kalıyor Mete Han. Mete Han'ın milleti uğruna yaptığı büyük, çok büyük işittiğimizde dahi birçoğumuzun kanını donduracak konularda fedakarlık yapması... Bu dünyadan böyle kahramanlar geçti. ... Türk korkusuna yapılmaya başlayan, bugün bile böylesine bir utanç duvarını örmelerinin gerçek sebebini halkından gizleyen Çin. Her şeye rağmen o duvarı aşmayı başaran Türk milleti. Hun Devleti'nin teşkilatlandırılması. Mete Han'ın bütün dünyaya armağanı "Onluk Sistem"in nasıl kurulduğu? Türklerin Orta Asya'daki sosyal, ekonomik, siyasi yaşantıları. Kadınlarına verdikleri inanılmaz saygı çok güzel anlatılmış. Son bölümleri gözlerim dolu dolu okudum. ... Üsluba gelince dili oldukça sade, gayet akıcı ancak bazı bölümler çokça tekrar edilmiş bu da kitabı yorucu bir hale getirmiş. Tarihe meraklı olan bir okur bunun üstesinden gelip, romanı keyifle okuyacaktır. ... Keyifli okumalar.
2017 1. kitabı
Yazarın kitaplarının içinde en iyi 3 romanından biri. Okumaya başlarken güzel bi şey çıkacağını biliyordum ama açıkçası bu kadar mükemmel bi şey beklemiyordum. Kitabın son 25-30 sayfası bitmesin diye yalvararak geçti. Kesinlikle unutamayacağım eserler listemde... :)
Büyük Hun Hakanı Mete Han
2021 4. kitabı
!Spoiler İçerir! Romanda anlatılan zamanın içerisinden rastgele seçilen bir kişi üzerinden Mete'nin doğumundan ölümüne kadarki süreci ve Hun yaşam tarzını öğreniyoruz
2021 139. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2021 01:07
Hunlar; Gök'ün gururlu çocuklarıdır!" Hunlardan söz ederken, böyle yazmaktadır, eski Çin Kaynakları... Mete Han, "Gök'ün gururlu çocuklarını" yüksek ideallere taşıyan, onlara Dünya Hâkimiyeti Mefkûresini aşılayan Başbuğ'dur. "Tam yirmi altı devlet aldım! Yirmi altı budun üzerine hakan oldum!" diyerek ifade etmiştir bu görüşünü. "Bütün yay çeken budunları Hun yaptım!" diyerek, birleştirici bir Türk Milliyetçiliğinin ilk tanımını yapmış, Turan'ı gerçekleştirmiştir. Büyük Hun İmparatorluğu'nu kuran Hun Türk Hakanı Mete Han'ın, görkemli hayatını anlatan, tamamen tarihi gerçeklere dayanılarak yazılmış bu roman, Türk Tarihi'nin çok önemli bir dönemine ışık tutmaktadır.
2015 2. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2015 02:18
Bütün seriyi okudum. İçlerinde en iyisi budur. Kurgu, tasvir, akıcılık bakımından açık ara önde. Diğerleri bunun gölgesinde kalır. Kurgu olarak pek yanına yaklaşamazlar.
2017 1. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2017 00:00
Bazı tarihi olaylar olağan üstü anlatılmış olsada akıcı ve güzel bir kitap. Tarih severlerin beğenerek okuyacakları bir kitap olduğunu düşünüyorum.Hun devletini o zamanları Salık'ın bakış açısıyla aktarmış yazar.
2020 18. kitabı
Bu verdiğim puan sadece romanına verdiğim puandır. Lütfen Hun tarihini, veyahut diğer tarihleri romanlardan öğrenmeyiniz. Çoğu olay kurgudur. Roman olduğunu unutmadan okuduğunuz müddetçe bir sıkıntı doğurmayacaktır.

Ahmet Haldun TerzioğluYazar · 92 kitap
1960 yılında, Trabzon, Beşikdüzü İlçesi, Takazlı Köyü'nde doğdu. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Mezunudur. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirmiştir. Devlet memuru olarak Türkiye'nin hemen her bölgesinde; doğudan batıya, kuzeyden güneye görev yapmış ve 2006 yılında hizmet süresi dolar dolmaz, kendi isteği ile emekli olmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır. Edebiyat hayatı tarım konularında broşürler hazırlayarak ve makaleler yazarak başlamıştır. Bir dönem mesleki bir derginin yayın kurulunda görev almış ve köşesinde sürekli makaleler yazmıştır. Kısa bir dönem derginin editörlüğünü yürütmüştür. Bazı kurum, kuruluş, siyasi parti ve kişiler için özel çalışmalar yapmış, yazıları, fikirleri, projeleri, hazırladığı afişler ve sloganları kullanılmıştır. Pek çok dergi ve kitapların düzenlemesinde ve çıkarılmasında katkı sağlamıştır. Çeşitli kurum ve kuruluşlar için tanıtıcı film senaryosu yazmış, bunların hazırlanmasına katkıda bulunmuştur. İlgi alanını Türk Tarihi ve Mitolojisi üzerine yönlendiren yazarın iki adet yayınlanmış mitolojik romanı bulunmaktadır. (Gök Tanrı'nın Çocukları ve Oğuz Han) 2006 IV. Gila Kohen Öykü Yarışmasında, "Veresiye defteri" isimli öyküsü yayınlanmaya layık bulunmuş ve hazırlanan kitapta yer almıştır. 2007 Yılı Mustafa Necati Sepetçioğlu Tarihi Roman Yarışmasında "Alp Er Tunga" İsimli Mitolojik Romanı ile Birincilik Ödülüne layık görülmüştür. 2008 Yılında Gelir İdaresi Başkalığı'nın düzenlediği, Vergi konulu Tiyatro yarışmasında, Çocuk Oyunu Dalında "Karınca Kararınca" isimli oyunu ile ikincilik ödülü almıştır. Oyunu yayınlanmış ve sahnelenmiştir. 2008 İLESAM "Esere ve Emeğe Saygı" Öykü yarışmasında "Gitti Hatıralarım" isimli öyküsü mansiyon kazanmıştır. Daha birçok edebi yarışmada ödülleri bulunmaktadır.