Saka Türklerinin Kadın Hakanı

2012
Kripto Yayınları

2018 15. kitabı
Okunma: 31 Mart 2018 03:07
Saka Türklerinin Kadın Hakanı Tomris Han!Turan-İran savaşı gözümün önünde yaşanmış,gözümün önünde erler ölmüş,yine gözümğn önünde Sakalar Savaşı kazanmış gibi geldi.Kalemine sağlık #ahterzioğlu.Kitapla ilgili tek sıkıntım fazlaca imla ve basım hatası olması.
Televizyon
2021 13. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2021 01:21
Bu kitap için öyle uzun uzun şeyler yazmayacağım o kadar güzeldi o kadar güzeldi ki kelimelerle anlatılmaz okuyup o hazzı yaşamanız lazım Türk kadınının ne kadar güçlü olup neleri başarabileceğini bizlere koca bir destan yazarak anlatmış yazar... Tomris Han; Yiğit kadın Kurt kadın Keyifli Okumalar Dilerim
2017 19. kitabı
İlk kadın Han,hakan,önder.. İlk defa bu kitapta öğrendim ve şaşırdım.Irkımızın kadına verdiği değeri önemi ispatlayan nitelikte bir eser.Tarihi harika romanlaştirmis yazar.Okurken zevk aldım ve genel kültürüme çok şey kattim.
Televizyon
2019 62. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2019 17:40
Kanın eksik olmadığı bir macera... Sakaların kadın hanı Tomris. İntikamını bi kırbaç gibi yağılarına savurdu. Ama hiç soğumadı. Bitmedi kini. Yazarın en sevdiğim eserlerinden birisi. Tomris hakkında çok kısıtlı bilgi var. Ancak ‘destancı’ yine çok akıcı, sürükleyici bir destan yaratmış. İlgisini çeken herkesin okumasını tavsiye ederim.
·352 syf.·
2018 64. kitabı
İslamiyet öncesi Türk kültüründen kesitler, pantolonu ilk kullanan kavim Sakalar.. Türklerde kadının yeri, o kadın ki bir han olabilmekte, Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte seçme ve seçilme hakkına kavuşan kadınlarımızdan bahsediyoruz. Bu kitapla birlikte gördüm ki Mustafa Kemal, Türk kadınına geçmişte yitirdiği bir hakkı bugünün Cumhuriyeti içerisinde yeniden tanımıştır. Bu kitapla birlikte, özlem duyduğum; kanunların günümüz İngiltere'sinde yazılı olmayan ve zamanında Türk'ün yazıya dökülmemiş töresi, törenin önünde eğilen başlar. Günümüz kanun üstünlüğüne doğru, bir adım daha.. 2018 itibariyle geçmişe dönüş yok kabul, lakin bu zihinler için engel değil. O halde Türk, geçmişine kitaplar ışığında dönüp bakmalıdır ki o ışık geleceğimizi aydınlatsın..
2021 2. kitabı
Pandemide okuduğum bu roman olayları öyle güzel anlatıyor ki sinemada film izler gibi yarıda bırakamıyorsunuz. Hemşerim Ahmet Haldun Terzioğlu’nun okuduğum ilk kitabı olsada eminin son okuduğum kitabı olmayacak. Ve kitabın kahramanı Tomris Han. Kurt Kadın… Türk kadınının erkeği kadar yiğit, Bilge ve er olduğunun kanıtı. Ulu Önder Atatürk’ün şu sözü sanırım kitap hakkındaki en kısa ve net incelemesi olacaktır ; “Bizce Türkiye Cumhuriyeti anlamınca kadın, bütün Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en saygın düzeyde, her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir varlıktır.”
Roman
2026 8. kitabı
Okurken çok gurur duydum, çok üzüldüm, çok heyecanlandım. Ben uzun zamandır böyle bir destan okumadım. Köklerimizi bilmek ve unutmamak adına okuyun ve çocuklarınıza okutun lütfen. Keyifli okumalar dilerim.
2020 6. kitabı
Bu kitapda Türk ırkında kadına verilen önemi ve saygıyı en güzel şekilde anlatıldığını düşünüyorum ve kadınlarımızında yeri geldiğinde cesareti ve öz güvenini en içten şekilde göreceksiniz.
Kitabı Beğenmedim
Kitabı beğenmedim okumayı düşünmüyorum. Tarihi hiç bir şekilde yansıtmıyor. Şöyle ki Sakaların (İskitlerin) Türk olduğu tarihte kabul görmemiştir. Muhtemelen Osetlayı oldukları düşünülmektedir, Tomris'e hiç bir zaman Han ya da Tomris hatun diye hitap edilmemiştir. Tomris ile ilgili olayları Heradot gezilerinde gördüğü ve duyduğu hikayeleri yazdığı eserinden bilmekteyiz, bu kitap benim gözümde boştur lütfen ciddiye alıp okumayın...
Tarih
2021 25. kitabı
İlk Türk kadın hükümdar olarak bilinen Tomris Han'ın kurgu hikayesi. O kadar eski zamanların olan bitenini gerçek anlamda bilmek mümkün değil çünkü Türkler bilindiği üzere yazıyı çok geç kullanmışlar. Biz, diğer milletlerin yazılı kaynaklarından derlenen bilgiyle Tomris Han'ı biliyoruz. Kitapta da nasıl olurdu kurgulanmış, güzel, okunur.

Ahmet Haldun TerzioğluYazar · 92 kitap
1960 yılında, Trabzon, Beşikdüzü İlçesi, Takazlı Köyü'nde doğdu. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Mezunudur. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirmiştir. Devlet memuru olarak Türkiye'nin hemen her bölgesinde; doğudan batıya, kuzeyden güneye görev yapmış ve 2006 yılında hizmet süresi dolar dolmaz, kendi isteği ile emekli olmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır. Edebiyat hayatı tarım konularında broşürler hazırlayarak ve makaleler yazarak başlamıştır. Bir dönem mesleki bir derginin yayın kurulunda görev almış ve köşesinde sürekli makaleler yazmıştır. Kısa bir dönem derginin editörlüğünü yürütmüştür. Bazı kurum, kuruluş, siyasi parti ve kişiler için özel çalışmalar yapmış, yazıları, fikirleri, projeleri, hazırladığı afişler ve sloganları kullanılmıştır. Pek çok dergi ve kitapların düzenlemesinde ve çıkarılmasında katkı sağlamıştır. Çeşitli kurum ve kuruluşlar için tanıtıcı film senaryosu yazmış, bunların hazırlanmasına katkıda bulunmuştur. İlgi alanını Türk Tarihi ve Mitolojisi üzerine yönlendiren yazarın iki adet yayınlanmış mitolojik romanı bulunmaktadır. (Gök Tanrı'nın Çocukları ve Oğuz Han) 2006 IV. Gila Kohen Öykü Yarışmasında, "Veresiye defteri" isimli öyküsü yayınlanmaya layık bulunmuş ve hazırlanan kitapta yer almıştır. 2007 Yılı Mustafa Necati Sepetçioğlu Tarihi Roman Yarışmasında "Alp Er Tunga" İsimli Mitolojik Romanı ile Birincilik Ödülüne layık görülmüştür. 2008 Yılında Gelir İdaresi Başkalığı'nın düzenlediği, Vergi konulu Tiyatro yarışmasında, Çocuk Oyunu Dalında "Karınca Kararınca" isimli oyunu ile ikincilik ödülü almıştır. Oyunu yayınlanmış ve sahnelenmiştir. 2008 İLESAM "Esere ve Emeğe Saygı" Öykü yarışmasında "Gitti Hatıralarım" isimli öyküsü mansiyon kazanmıştır. Daha birçok edebi yarışmada ödülleri bulunmaktadır.