Cicada

Ciltli
Sıralamalar

2025 85. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2025 00:08
Shaun Tan'ın 150 kelimeyle kalbimi nasıl söküp attığını ve sonra tekrar nasıl canlandırdığını bilmiyorum. Çizimleri, detayları ve hayata dair gözlemleri son derece yalın ve güzel. Bitirir bitirmez ilk düşüncem şu oldu: "Özgürlük ve yaratıcılıktan yoksun, ne kadar da yük altında ve griyiz." Her zamanki gibi, Shaun Tan'ın sadece güzel değil, aynı zamanda duygu dolu bir eseri daha ve bu sevimli, hüzünlü, dürüst ve canlandırıcı hikâyeyi tekrar tekrar okumak için eminim ki daha birçok kez açacağım.
CicadaShaun Tan · Arthur A Levine Books · 2019204 okunma
2018 48. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2018 23:59
Önce kitabın başlığını okuyorsunuz: Ağustosböceği. Sade, yalın ve öz. Aklınızda birden "Ağustosböceği ile Karınca" masalı canlanıyor ve süregelen o meşhur sözü hatırlıyorsunuz:
2021 55. kitabı
Shaun Tan , çalışkan ve tembel masallarının baş kahramanı olan tembel ağustos böceğini bu kitabında alışılmış rolünün tam zıttı bir pozisyonda karşımıza getiriyor. Evet bu ağustos böceği bizim
2022 66. kitabı
Evet ! Aylardır stoğunu kolladığım "kitabımı çıkarmışlar" hemen almalıyım dediğim ve içeriğini ciddi anlamda merak ettiğim o kitabı bugün buldum. Zaten 32 "sayfacık" olan ve kocaman sayfalarda sadece üç dört cümle yazılması ile toplam da 160 kelimeden oluşan bu esere sırf basımından dolayı 99 tl fiyat biçilmesi içimdeki tüm sevinci çöp etti. Hiç bir zaman kitaba verdiğim ücrete üzülmedim çünkü bir sözde dediği gibi "ben onları satın almıyorum evlat ediniyorum" Ancak 5 dakikada iki kişinin okuduğu bu kitaba o ücreti vermek ne kadar mantıklı olurdu bilemedim... Sana git diyemem ama kal demek de gelmedi içimden diyerek yerine bıraktım
2024 13. kitabı
Görsellerinin kalbe dokunması ile muhteşem. Az ve öz yazılarıyla, biraz konuşarak ne kadar çok bağlantı kurulabileceğini deneyimletiyor. Yazarken ve çizerken, onun varlığı ve hayatı görüp anlatma şekli bana hep cesaret ve ilham verir. Yıllardır. Bu kitap şöyle başlıyor: Ağustos böceği yüksek bir binada çalışıyor. Ve şöyle bitiyor: Bazen insanlar hakkında düşünüyor. Gülmekten kendini alamıyor. Yetişkinler için bir resimli kitap bu. Shaun Tan'ın, resimleri ve resimli kitapları 'çocuklar için' algısını yıkmasını da çok seviyorum. İnsan kendinden defalarca yarılır ve en büyüğü tüm yarılmaları içine alan hayatı gördüğümüz yerin değiştiği yarılma. Onun, bunu çok güzel anlattığını ve yolu açtığını düşünüyorum.

Shaun TanYazar · 10 kitap
Avustralyalı yazar ve çizer Shaun Tan, 1974 yılında doğdu. 2011 yılında İsveç’in ünlü çocuk kitapları yazarı Astrid Lindgren anısına her yıl verilen ve çocuk edebiyatı alanında en büyük ödül olarak kabul edilen Alma ödülünü kazandı. Ayrıca 2012 ve 2011’de, daha önce pek çok kez aday gösterildiği Hugo Ödülü’nü kazandı. Kendi çizim ve yazılarından oluşan yaklaşık 20 çocuk kitabı bulunan Shaun Tan’ın kendi animasyon kitabından The Kayıp Şey (İthaki Yayınları, Aralık 2012) adıyla sinemaya uyarlanan filmi, 2011 yılında en iyi kısa animasyon Oscar’ı kazandı.