Türk Edebiyatı Klasikleri - 20

Çingene

Ahmet Mithat Efendi
Zira bir ümide doğru giden adam ne kadar ağır yürüse yine hızlı yürür.
Sayfa 21 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları·Kitabı okudu
Dünyanın hali böyledir. İnsan bir şeyde iyilik görmeye çalışırsa mutlaka görülecek fenalıkları görmezlikten gelerek gözleri hep iyilikleri göreceği gibi, şayet bir şeyde fenalık bulmaya çalışacak olursa o şeydeki iyiliklerin hiçbirisini göremez. Her ne görse hep fena olarak kabul eder.
Alıntı
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Sayfa 60·Kitabı okudu
Alıntı
Mümkün mü ? Dünya yine dünya ehline kalsın . İşte ben başımı alıp dünyadan çıkıyorum.
Zayıfları ezmek insanlığımızın en parlak şiarlarındandır. Bir adamı ezmek lazım gelince dünya kahraman kesilir.
akrabalar dırdır ettiğinde...
- Anacağım! Şu dünyada insan için en ciddi bir hak düşünülebilirse o da evlilik hakkıdır. Evlilik denilen şey ne anadan doğmaya benzer ne de ölmeye! Bunlar insanın tercihi dışında şeyler oldukları halde evlilik doğrudan doğruya insanın kendi tercihine bırakılmış bir haktır. O haktan niçin şöyle faydalanmıyorsun, böyle yapıyorsun diye kimse kimseye baskı yapamaz. - Ana baba da yapamaz mı? - Hiç kimse!
Sayfa 74 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2. Baskı: Ocak 2020