Yıldızlar Geçiti Dizisi 1

Orijinal Adı:
Cinnamon

2017 12. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2017 00:00
Yıldızlar Geçidi Serisi 1. Kitap Cinnamon gölgelerde yaşayan, büyükannesinin baskılarından kaçmak için tiyatroya sığınan bir genç kızdır. Oyunculuk yeteneği onun kaçış yoludur. Bu şekilde kendini ifade etmeye ve kendine bir yer edinmeye çalışır. Yine aile baskısından kaçarak kendini bulma hikayesi işlenmiştir. Serinin giriş kitabı olmasına rağmen benim son okuduğum kitap olmuştur. Sıralama çok önemli değil ama 5. Kitap 4 karakteri birlikte anlattığı için en son okunması gerekmektedir.
2019 16. kitabı
Okunma: 04 Mart 2019 14:14
V.C. Andrews'in ölümünden sonra onun adı kullanılarak yazılmış bir romandı. Öncelikle Virginia olmadığını bile bile okuduğum için farklar direkt gözüme girdi. Daha en baştan kitap oldukça kısaydı. Olaylar yazarın önceki kitaplarından direkt alınmış gibi kopyalanmış ve kısaca geçiştirilmişti. Fazlasıyla VC olmadığı belli olan bir kitap olsa da yazarın adı değil tarzına ait bir kitap okumam bile daha ilk günden bazı şeylere ilham vermeye başladı. Genel olarak hoş bir kitaptı ve karakterleri sevdirdi. Eksikleri çoktu ama kolay okunabilir, sürükleyen bir kitaptı.
2018 2. kitabı
Kitap cinnamonun aile hayatında yaşadığı talihsizliklere göğüs gererek lise yıllarından başlayarak çok sevdiği oyunculuk seruvenine en iyi tiyatro okullarından birinin sınavını kazanıp ışıklar altında yeni heyecanlara, Yeni arkadaşlıklara yelken açmasını anlatıyor. Oldukça sürükleyici,sıkılmadan okunabilecek zaman zaman merak uyandıran,etkileyici, tavsiye edilesi bir kitap

V. C. AndrewsYazar · 55 kitap
İsminin uzun hali Virginia Cleo Andrews’dir. Andrews,1923 yılında Portsmouth Virginia’da doğdu. William Henry Andrews ve Lillian Lilnor Parker Andrews’un üç çocuğundan biriydi. Sıradışı bir çocukluk geçiren ve oldukça zeki olmasından dolayı, Andrews’in 3. ve 6. sınıfları okumasına gerek görülmemiştir.Virginia Cleo Andrews’un romanlarında anlattıklarının bazılarının kendi hayatından esinlenerek yazdığı söylenir. Ama bu ayrıntıların hangileri olduğu bilinmez. Kolej yıllarında merdivenden düşerek kalça kemiğini kırmış ve bu kemik gelişimini olumsuz etkilemiştir. Bu nedenle gençliği tekerlekli sandalyede geçmiştir. 15 yaşındayken yazdığı “Idylls of the King (Kralın İdilleri)” adlı müsamere ile ödül kazanmıştır. 1972 yılında “Gods of the Green Mountains(Yeşil Dağların Tanrıları)” adlı bir roman yazmış ancak bu romanı hiçbir zaman yayınlanmamıştır. İlk romanı Çatı yayınlanmadan önce dokuz roman ve yirmi kısa hikâye yazmıştır.Bugüne dek yayımlanan tüm eserleri 85 milyondan fazla satmıştır.1984 yılında Virgina eyaletinde yılın kadını seçilen Virginia Cleo Andrews 1986 yılında kansere yenik düşmüştür.”