Şimdi Yağmur Zamanı

31 Ekim 2023
İlk Yayın Tarihi:
2023
Sirya Yayıncılık

Merhaba ben Feride öğretmen namı diğer Çalıkuşu. Kitabın yazarıyım.
2023 73. kitabı
Feride Bozkurt Yıldız
Kitabı yazma sürecim ve bu ilk kitap hakkında cok soru soruldu..Aslından kendimi keşfetmem bir on yıl öncesine dayanıyor. Türkçe öğretmeni adayı iken üniversite nin ilk senelerinde
1000k
ÇisemFeride Bozkurt Yıldız · Sirya Yayıncılık · 202349 okunma
Hesabı şu kitap için açtım diyebilirim;)
2023 11. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2023 10:46
Kitap sıkmıyor şimdilik çok güzel, keyifli gidiyor. Bir kitap kurdu olarak 1k kullanmiyordum yazar ablamın isteği üzerine açtım, bu zarif kitabı bitirir bitirmez uzun bir tahlil yapacağım buraya. Kendisi de güzel dönütler almaya başlamış zaten. Okuru da seveni de çok olsun (Güncelleme) #okudumbitti Ahhh Ekincikk Ahhh... Yazarın hayatından izler var bence bu kitapta..Kendisini yakinen tanıyorum ya da ondan öyle tahmin ettim. Karakterin de sonbaharı sevmesi, kitap aşığı olması.Bunlar yazarın yaşamından izler kesinlikle İlk kitap olmasına rağmen kelimeler o denli düzenli seçilmiş, o kadar akıcı bir dilde ve sürükleyiciydi ki anlatımı bir an kitap hiç bitmesin istedim her sayfasında üzüldüm, bir daha okudum, arkasını merak ede ede, yavaş yavaş...Altını çizdigim birçok cümlem var sonra paylaşacağım. Devran' a yazık oldu bence..Yazar ters köşe yapmış asla tahmin ettiğiniz gibi bitmesin istemiş bunu da başarmış.Oradan da 10puan Genç kızlar daha çok sevmiş kitabı ben de bayılarak okudum. Ekin saf biraz o nedenle hem güçsüz, zorluklarla da pes.etmiyor.o nedenle.de hep güçlü. Yine yazarım ablamı gördüm Ekin'de. Ama hepimizin.mucadele içinde olduğu şu hayatta bence okurlara güzel bir örnek.Ekin'in hayatı..Hayat bitti dediğimiz anda yeniden başlar yazarın da dediği gibi "Hayat, sonbahardaki çıtırdayan yapraklardan sonra yeniden başlar." İnişlerin çıkışların olduğu şu hayatımızda baharlar hep.olsun. Kitabın da okuyanı seveni çok olsun. Benim gibi severek okuyun. Aşırı aşırı aşırı tavsiyemdir kitap. Ablamın ilk göz ağrısı. Kitapla kalın.
in
Yaraların Ardındaki Baharı Keşfetmek
2025 18. kitabı
Bir yara kaç kez kabuk bağlar? Her iyileşme sandığımızda, altında sızan acı mıdır, yoksa bir sonraki bahara inancın tohumu mu? Feride Bozkurt Yıldız’ın ilk romanı, bu soruların peşinde bir insanlık yolculuğuna çıkarıyor bizi. Ekin’in hikâyesi, İstanbul’un puslu sokaklarında annesizliğin ve yalnızlığın gölgesinde filizleniyor. Küçük bir kızın dünyaya meydan okuması, taşıdığı yükün ağırlığına rağmen ayakta kalma çabası… Ama hayat, en karanlık anlarda bile bir ışık saklar. Goncagül’le kesişen yollar, iki kırık kalbin birbirine tutunması, fırtınada savrulmaktan çok daha güçlü bir şey öğretir: Yalnız değilsin. Gerçek bir yaşam öyküsünden damıtılan bu satırlar, yalnızca Ekin’in değil, kaybettiğini sandığımız umutların, unuttuğumuz çocukluk hayallerinin ve içimizde sönmeyen bir kıvılcımın hikâyesi. Feride Bozkurt Yıldız, kelimeleriyle yaralarımıza dokunuyor. Kabuk bağlamış anılarımızı usulca soyarken, yeniden başlamanın mümkün olduğunu fısıldıyor. Sonbaharın hüznünde kaybolduğunuzu düşündüğünüz an, bir sayfa açın. Ekin’le yürüyün. Belki siz de, yağmurun ardından göreceğiniz ilk güneşin, kendi baharınız olduğunu anlayacaksınız… Çünkü hayat, tam pes ettiğiniz anda yeniden başlar.
@Okuryazarleydi
2023 93. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2023 00:10
•Güzel yazarım (@Okuryazarleydi)
'ın gözbebeği
Çisem
'le geldim size. Genç yaşta ve ilk kitabında böyle bir konu işlemesi yüreğime dokundu, çok şey düşündürdü. Kitabın
Edebiyat & Roman
2024 10. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2024 17:42
Bazıları sevgiden değildir belki, öfkelerine sahip olamayanların, arzularının önünde açılmaz engelleri bulunan insanların ruhlarında kopardığı fırtınalar bunların hepsi de. Çirkin bir ilanı aşk ya da geveze bülbülün aymazlığı gibi dile düşürmektir bu sevdiğini. Gönül sevdiğine böyle hoyratlıklarla sevgisini ifade edemezdi ki. Aşkın olan herşey O'nundur. Bu dünyada her ne kadar gerçek aşk varsa O'nundur. Aşk ile yücelmeli insan. Aşık olan hakkını verebilmeli. Yana yana içinden sevmeli. Kendi haddini bilmeli ... Sevdiğine varamamak yüzünden ıstırap içinde kalıyorsa varamamayı da sevmeli...
İnsan ve Duygular
2023 106. kitabı
Hayırlı akşamlar kitapdostlarım🩷 Şimdi sizlere öyle güzel bir kitabın yorumu ile geldim ki @calikusuyazar.feride'nin kaleminden #çisem
2023 30. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2023 09:28
Feride Bozkurt Yıldız - Çisem Selam arkadaşlar 🩵 Bugün size muhteşem bir kitapla geldim. Kitap bana tam bir duygu fırtınası yaşattı. Kitap çok akıcıydı bir çırpıda okuyacağınız bir eser arkadaşlar 🩵 Gelelim konusuna; Ah Ekin ah daha küçücük yaşta neler yaşadı. Annesiz kalan Ekin, çok küçük yaşta babasını da kaybetti. Yaşadığı köyde kimsesi kalmayınca köydeki komşuları Ekini amcasının yanına İstanbul’a götürüyor. Asıl olaylar burda başlıyor. Onu istemeyen yengesi ve kuzenleriyle bir süre yaşıyor ve sonra yatılı okula geçiyor. Yatılı okul ona bir dost kazandırıyor, Goncagül. Goncagül ve Ekin yurtta kötü bir olay yaşadıktan sonra yurttan atılıyor. İkisi bir başına koca İstanbul’da ayakta kalmaya çalışıyor. Tüm bu olumsuzlukların içinde Ekin’in karşısına Kasım çıkıyor. Yeniden hayata umutla tutunmayı, sevmeyi, sevilmeyi tadıyor Kasım ile…
2024 2. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2024 16:02
Doğduğu gün annesini, yedi yaşında tek sığınağı babasını kaybeden Ekin ' in güzel yüreği ve azmiyle hayata tutunma mücadelesi . Amca evinde sığıntı olma , yurtlarda geçen yıllar ; kimsesizlik çok zor . Tam bitti derken hep kaybettiği, eksildiği sonbahar da bu kez hayata tutunuyor . Yazarın ilk kitabı çok beğendim , hayatın tüm zor yonlerini ortaya koyuyor .
2024 19. kitabı
Hayatın şartları, kimsesiz ve yetim bırakınca  erozyona uğratır. Acı hayatın tadı ne zaman güldürüyor ki. Dünya büyük insan küçük lâkin dar geliyor yer yüzünün yüz ölçümü. Nefesiz kalıyor insan,
2024 76. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2024 00:00
Merhaba dostlar. Uzun zamandır merak ettiğim ama okumayı ertelediğim ve kitabı bitirdiğimde neden bu kadar bekledin diye kızdığım duygusallığın zirve yaptığı gerçek hayattan esinlenerek yazılmış
Edebiyat & Roman

Feride Bozkurt YıldızYazar · 0 kitap
Ne yani başımıza onca şey geldi diye hayallerimizden vaz mı geçelim? Merhabalar ben Feride öğretmen nam-ı diğer Çalıkuşu. Kitap yazma ile ilgili çok soru soruldu. Sizlere biraz yazarlık serüvenimden bahsedeyim. Kendimi keşfetmem bir on yıl öncesine dayanıyor. Türkçe öğretmeni adayı iken üniversite nin ilk senelerinde "Yazma ve Yazarlık Becerileri" adlı derste ufak ufak yaptığım alıştırmalarla yazmayı sevdim. Daha öncesine gidersek ortaokul dönemlerinde de düzenli kitap özetleri tutardim zaten. Üniversitenin ikinci yılının yaz aylarında öyle bir yazma iştahı geldi ki kitabımın taslağı da o zaman oluştu. Sonbahar geldiğinde 90 sayfada bitirmiştim ama benim için artık büyük bir hayale dönüşmüştü onu kitaba çevirmek. Tabii ki şartlar gerekliydi ondan evvel de kendi ayaklarım üstünde durabilmek. Şartlar oluşana kadar hep okudum sürekli okudum, kendimi gelistirdim. Bir yandan başka projelere dahil oldum..Atölyelere katıldım..Deneme yazıları yazdım dergilerde. Kalemimi tanıyanlar sevdi. Öykü derleme kitaplarında yerimi aldım..Ama hem dilimde dolaşan hem de sürekli aklımın bir köşesinde duran şey, bir sonbaharda yazar kısmında kendi adımın yazıldığı kendime ait o kitabı bastirabilmekti. Yakın çevrem de sürekli dilime pelesenk olan bu kitabı dört gözle bekledi hep :). Bunu benden başkası da gerçekleştiremeyecekti. Şartlar el verince yayınevi arayışı, geri dönmeyen yayinevleri derken kitap sayfamda tanıştığım Sirya'nin kurduğu yayınevi sayesinde basım icin çalışmalara başladık..Kitabın içeriği zaten tamamdı yıllar sonra kapağını açtığım öyküye ekleme-çıkarma yaptım. 10kere imla kontrolü yaptım yine de birkaç kelime hatasi olmuş affola. En çok vaktimizi alan kapak tasarımı oldu. Çünkü zihnimdekini az da olsa yansıtsın istedim . İçeriğe uymalı ve dikkat çekmeliydi. Umarım beğenirsiniz.:) Bir sonbaharda tomucuklanan sonra büyüyerek gelişen hayalimi 2023'ün Ekim ayının sonbaharında sonunda gerçekleştirdim. Yani kitabım da benim gibi Ekim'de doğdu :) Tüm seçkin kitabevlerinde yerini aldı. Mottomuz aynı; Geç olsun, güç olmasın. Bir hayale daha atıldı. Zaten hayali olmasa ne için yaşardı ki insan? Son olarak her başarının ardında biri vardır ya benim yazarlık yolumdaki de "Senin de yazı işlerin hiç bitmiyor." dese bile kendi kabuğuma çekilmeme izin veren, anlattığı ilginç hayat öyküleriyle ilham olan ve bana bunları kaleme dökeceğim alanı yaratan annemdir. Yazı hayatımın tomurcuğu olan bu ilk kitabımı da ANNEM'e ithaf ettim. Desteklerinizi beklerim. Okuru bol olsun