Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar

Adem Güneş

Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar Gönderileri

Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar kitaplarını, Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar sözleri ve alıntılarını, Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar yazarlarını, Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
184 syf.
10/10 puan verdi
“Çocuklarımıza ya da çocuklara nasıl davranıyoruz, iyi bir ebeveyn nasıl olabiliriz, sadece bir çocuk yetiştirmek mi yoksa geleceği yetiştirmek mi? Tüm bu sorulara cevap olarak Pedagog Adem Güneş’in kitaplarıyla başlamak istedim. Daha önceleri kişisel gelişim kitaplarıyla daha çok kendime yönelik bir gelişimi amaçlamıştım fakat daha sonra bir insan yetiştirebilecek potansiyelli olmak bence kişisel gelişimin en doruk noktasıdır diye düşündüm. Bunu düşünerek rastladığım ilk kitap bu oldu. Yazar bu kitabında çocuk eğitiminde doğru bilinen yanlışları anlatıyor. Çocukların yaş gruplarına göre ele alınan ve doğru bildiğimiz halde bizi şaşırtan yanlışlara yöneleceksiniz.”
Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar
Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen YanlışlarAdem Güneş · Timaş Yayınları · 2015975 okunma
Vicdan nasıl beslenir?
“Kişinin duyarlılığını arttıran her bir düşünce o insanın vicdanını besler. İster insana, bitkiye, çevreye ya da hayvana karşı…”
Reklam
“Özellikle çocuk terbiyesine soyunmuş anne-babanın kendine soracağı en önemli soru şudur: Benim vicdanım ne kadar hassas?”
“Çocuklar ebeveynlerin yankısıdır. Ebeveynler çocuklarına nasıl seslenirse çocuklar da onlara aynı karşılığı verirler.”
Öfke Normaldir
“Yapılan araştırmalar ve pratik tecrübeler gösteriyor ki tacize uğrayan çocukların, tacizcinin elinden kurtulamamasının en önemli sebeplerinden biri ‘çocuğun öfke duygusunu kullanamaması’dır.”
Klasik ve Modern Baba Farkı
“Belki, ‘Gündelik hayatın telaşı babaları, hem annelerden hem de çocuklardan ayırdı.’ diyeceğim; ama bunu söyleyemiyorum. Dünkü babaların da vardı yaşama telaşı. Ama çocuklarına vakit ayırır, onlarla göz göze gelerek hikâyeler anlatır, bazen de sükûnetle sadece çocuklarını dinlerdi.”
Reklam
Anne şefkat temsilcisidir
“Annelerin sinir sistemi ve taşıdıkları ruhsal yapı otoriter olmalarını engeller. Bir anne, babanın rolünü alıp otoriterliğe soyunursa ortaya ‘şiddet’ çıkar.”
Baba otorite temsilcisidir
“Aile içinde otoriteyi temsil eden baba, asla asık suratlı, öfkeli bir şekilde, ‘Bu evin otoritesi benim.’ dememeli, evde terör havası estirmemelidir. Zaten böyle bir babanın üstlendiği rol otorite değil, zayıf kişiliğin yansıyan yönüdür.”
“Kişi herkesten yeterince sevgi alsa da yine de anne sevgisine muhtaçtır.”
“Yapılan araştırmalar anne sütüyle beslenmeyen çocuklarda ölüm oranının 4-6 kat daha fazla olduğunu gösterir. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre; bütün bebeklerin anne sütüyle beslenmesi halinde yılda 1,5 milyon çocuğun hiçbir ilaçlı tedaviye ihtiyaç duymadan hayatta kalabileceğini gösterir.”
Reklam
Korkularla baş edebilmek sadece çocuğun üstesinden gelebileceği bir sorun değildir.
Her anne baba, çocuklarının belirli yaş aralıklarında yaşadığı korkuların şahididir.
O güzelim Anadolu insanının çocuk terbiyesinde hedef olarak seçtiği, insan gibi insan olma; tevazu, alçak gönüllülük, hoşgörü ve vicdan kültürü temellerine göre çocuk yetiştirme metotları gitti. Bunlar yerine kendine güven duymaya zorlanan, başarmaktan zevk alması için eğitilen, bireysel yaşama göre programlanmış, egoist, hedonist, materyalist yöntemlere göre şartlanan çocuk terbiyesi modelleri geldi.
Allah nerede?" sorusuna verilen bu tür yanlış cevaplar, çocuğun bilinçaltına yerleştirilmiş saatli bir bomba gibi "tik tak" ederek patlayacağı anı bekler. 
911 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.