2016
İthaki Yayınları

Puan vermedi·232 syf.·
2020 93. kitabı
Kürt ve Türk kavramı, tutkulu bir aşk ve toplumsal yaşanmışlıklar. Roman, genel kurgu tarzı kitaplardan hoşlanıyorsanız, seveceğinize eminim. Ama beni belirli bir yerden sonra kopardı.
2025 53. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2025 15:19
Yazarla tanışma fırsatı bulduğum bir kitaptı. Klasiklerden ziyade arada yeni isimlere de yer vermek gerekir diye okudum. Fakat beklediğimden güzeldi. Kolay okunabilir bir kitap çabucak bitirirsiniz. Tasvirlere daha fazla yer verse daha iyi olabilirmiş gibi geldi bana.
Dağlıİlhami Sidar · İthaki Yayınları · 201636 okunma
Bir medeniyetin doğuşu ve yıkılışı
2023 17. kitabı
İlhami Sidar 'ın okuduğum bu ikinci kitabı oldukça güzel duygularla kaleme alınmış. Yazarın anlatımı o kadar gerçek ki kendimi hep olayların içinde buldum. Bunu gerçek manada başaran yazarlar hep okuma alanıma giriyor. Bu da bana oldukça moral veriyor.  Âdeta kitaplarla arkadaş gibiyiz. Yazarın eline koluna sağlık çok güzel duygularla bir yapıt ortaya koymuş. Cümle kuruluşunda çok titiz davrandığını söyleyebilirim. Okuyucuyu yoracak ya da kitabı elden bırakacak cümle kuruluşlarından kendini arındırmış. İlhami Sidar'ın her kitabı keyifle okunacak cinsten, resmen bize edebi şölen havası yaşatıyor. Yazarımız, her daim yazmaktan vazgeçmesin çünkü yazmak bizi karanlıktan aydınlığa çıkarıyor. Romana gelecek olursak; Kürtlerle Türklerin Anadolu topraklarında ilk karşılaşmaları, Behram Hekim'le Erzen Melikesi Rudabe'nin masalsı aşkı, güç peşinde koşan bunun için de en yakınındakilerin boynunu kılıçla uçurmaktan korkmayan Şêro ile asalet ve soyluğu temsil eden Nasır karakteri var ve romanda Kürtlerin 1071 öncesinde de bu topraklarda yaşadığını ve Türklerden önce de buralarda olduğunu görüyoruz. Bir nevi bu kitap bize Kürt tarihini çok güzel şekilde gözler önüne seriyor...
Edebiyat & Roman

İlhami SidarYazar · 13 kitap
1965 Kurtalan doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Kurtalan'da tamamladı.1987'de A.Ü. DTCF Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Ortaokul yıllarında şiirle başladı edebiyat serüveni. 1999'da yayımlanan ilk şiir kitabı “Sözlerin Yalazı”nda 90'lı yılların ateşten izlerini taşıdı. 2003'te Aram Yayınları arasından çıkan ikinci şiir kitabı “Alışkın Hüzünler” ateş ve külden ibaret olmakla birlikte ilk şiir kitabına göre daha dingin daha imgesel, estetik buluşların daha fazla öne çıktığı özgün bir yapıt olarak İlhami Sidar Kitaplığı’ndaki yerini aldı. 2002'de Aram Yayınları tarafından yayınlanan “Bedirhan / Bir Cudi Söylencesi” adlı romanı binlerce okur tarafından beğeniyle okunan, en popüler romanı olarak tanındı. Böylece romancılığa ilk adımını atan Sidar, ardından “Melekler de Ölür”, “Dağlı” ve son olarak da Jan Yayınları arasından çıkan “Yol” ile çıktı okurlarının karşısına. En büyük özleminin Kürtçe yazmak olduğunu her fırsatta dile getiren yazar, halen Diyarbakır'da Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapmaktadır.