Ve Sonsuza Dek Mutsuz Yaşadılar

İngilizce
Ciltli

2024 231. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2024 20:10
#dahadalanetli “Bir insanı yalnızca kazanılmış bilgi değiştirebilir. Kolayca sunulan hakikatler ya unutulur ya da kulak ardı edilir.” Daha önce serinin ilk kitabını okuduğumuz masalların karanlık ve lanetli olduğu bu öykü serisinde, şimdi ikinci kitaptayız. Fantastik edebiyatın en iyi dizgilerinden biri olarak anılan bu öyküler, Bilinen masalların lanetli yönleri ve karanlık taraflarıyla karşılıyor bizi. Çıktığıımız bu yolculukta, Pamuk Prenses’in masumluğunun epey farklı bir versiyonunu, Hansel ve Gretel’in ekmek kırıntılarını takip ederek samanı altına çeviriyoruz. En güzeli ise bu farklı versiyonları okurken kafanızda oluşan hayal gücünün boyutu. Seyyar bir sirke misafir olup en garip kukla gösterisinin tanığı oluyoruz. Neıl Gaıman’ın iki öyküsünden biri olan Pamuk, Ayna ve Elmalar, prensesin farklı bir yüzünü sergiliyor bize ve ben bu karanlık yönünü masumluğundan daha çok sevdim diyebilirim. Azize Dıabolo’nun Seyyar Müzikholü, ise bizi bir sirke götürüyor. Görüp görebileceğiniz en ilginç kukla gösterisini sergiliyor. Bu iki hikayeye de bayıldım. Tabiki diğerleri de bir okadar karanlık ve ilgi çekici. Kısa kısa 16 öyküden oluşan bu antolojiyi bu türde okumayı seven herkesin seveceğini düşünüyorum. Çünkü masalların farklı yorumlarının yanı sıra, lanetlerin gerçek doğalarınında ne olduğunu gösteriyor bizlere. Hepsi alışılmışın dışında ve gerçeklikten birer kaçış noktası benden söylemesi.
Daha da LanetliJoe Hill · Athica Yayınları · 202411 okunma

Joe HillYazar · 17 kitap
Joe Hill, 4 Haziran 1972 doğumlu Amerikalı yazar. Asıl adı Joe Hillstrom King. Stephen King ve Tabitha Spruce'un oğludur. Babasının adını kullanıyor olmamak için yazar olarak King soyadını kullanmamaktadır. Babası gibi her tür de eser vermektedir. Korku edebiyatına büyük katkıları vardır. Birçok prestijli edebiyat ödülünün sahibidir.