İtfaiyeci

The Fireman
Sıralamalar

2020 43. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2020 01:53
Karanlık kitaplık serisi /10 Armut dibine düşermiş....Ne kadar da doğru bir söz... Oğul King babasının Kral'ın izinde gayet başarılı bir şekilde ilerliyor....Tabii Kral kadar olması imkansız zira o bir yaşayan efsane...Kitabı çok severek okudum...Konu ,kurgu, anlatım her şey çok güzeldi...Korku, gerilim,macera,distopya türünde aldığı ödülleri sonuna kadar hak eden bir eser olmuş...Yedi yüz sayfa ve küçük punto lakin gözünüz korkmasın,nasıl bitiyor anlamıyorsunuz... İnsanlığın sonunu getiren ateş,duman salgınıyla yani -ejder pulu-hastalığıyla süre gelen savaş... Ejder pulu olan insanların verdiği hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.... Mahşere göndermelerde bulunmaktan da kaçınmıyor oğul King...Tabii yanından değil uzağından da geçemez o ayrı... Ateş,duman ve kül...Bu bir son bulabilecek mi , itfaiyeci onu durdurabilecek mi ? Yoksa insanlığın sonu mu gelecek ? Okuyun efendim...
2020 9. kitabı
Okunma: 18 Mart 2020 14:30
Düşünün ki tüm dünya insanı ateşler içinde bırakan salgın bir hastalıkla karşı karşıya kalıyor, hastalığın adı ejder pulu... Düşünmekte zorlanmadınız değil mi? Amerika’da ilk vakalar bir otobüs dolusu Çin uyruklu yolcunun yanarak ölmesiyle başlıyor. Ardından gelen sürece zaten hakimiz; karantina! Öncelikle kitabı böyle bir dönemde okumak gerçekten ilginç bir demeyim oldu benim için, ilk okumaya başladığımda neye uğradığımı şaşırdım diyebilirim. Kitap oldukça sürükleyici ve gerilim dolu, fakat gerilimin asıl dozunu artıran etken ise sağlıklı insanların, hasta insanları öldürmek için örgütlenerek harekete geçmeleri. Karantina ve yokluk sürecinde sağlıklı ve hastalığa yakalanmış insanların ne derece ileri gidebileceğini ve insanlıklarından eser kalmayıncaya kadar neler yapabileceklerine tanıklık etmek korkunçtu. Bu tür durumlarda güvenebileceğiniz tek kişinin yine kendiniz olduğunu unutmadan, atılınabilecek enfes bir macera.
2018 76. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2018 18:20
Gerçekten güzel bir distopik roman okudum. Gerek hastalığın başlangıcı, gerek yayılışı ve gerekse birbirinden farklı kaos ortamları, eşsiz bir okuma deneyimi sundu bana. Evet bir Mahşer kadar güzel değildi. Belki yarısı da değildi hatta çeyreği de. Gelin size biraz daha bir şeyler anlatayım: Neden ben hemen Mahşer ile kıyaslama yaptım bu eseri? Aslında kalite açısından değil tamamen benzerlik açısından. Nasıl ki Mahşerde birbirinden güzel karakterler varsa burda da çok hoş karakterler vardı. Lider vasfı ile gönüllere taht kurmuş Stu'yu nasıl benimsediysek, burda da İtfaiyeci lakaplı John ile mutlu olduk. Orada nasıl ki Larry ile maceralara atıldıysak, burda da güzeller güzeli hemşire Harper ile birbirinden tuhaf hikayelere ortak olduk. Orada hırçın biri yok muydu? Vardı, adı Harold. Eh burda da aynısından vardı. Dilsiz Nick ile de tanışmamış mıydık Mahşer'in o güzel atmosferinde? İşte burda da yangın yerine dönüşmüş her adım başında dilsiz Nick vardı. Gelin bir kişi daha söyleyim ki tam olsun: Mahşerde herkesin anası, herkesin tek umut bağladığı Abagail Ana ile nasıl huzur bulduysak, burda da Peter Storey ile 'Parlak' korolarına katıldık. Çok güzel miydi? Evet ama bir Mahşer kadar değildi. O bir efsaneydi. Bu da onun herhangi bir öğrencilerinden biriydi. Şimdi romanın özüne geçmeden bu söylediğim benzerliği siz sıradan karşılayabilirsiniz şu an fakat Joe Hill'in, usta, deli, kaçık adına ne derseniz deyin efsanevi aşkımız Stephen King'in oğlu olması herhalde sizlerde de ''Hımm, şimdi anladım, babasından az da olsa esinlenmiş'' gibi bir düşünce oluşturacaktır. Peki oğlu neden farklı soyadı kullanıyor babasından? Bilmiyorum nedenini. Bildiğim bir şey varsa, o da babasının izinden giden, korku-gerilim türünde bayrağı ele almış bir evlat var. Babası kadar ağzı güzel,
İtfaiyeci müthişti....
2024 7. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2024 12:05
Müthiş bir kitaptı. Okuması ve verdiği haz şahaneydi bir ayda bitirmemin tek sebebi kesinlikle sindire sindire okumamdı. Gerçekten bir film gibi sezonluk dizi izler gibi okudum. Tiplemeler,mekanlar gözümde o kadar gerçekci yaşandı ki çevirmene de buradan ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Yazarı tanıyordum, Stephen King'in oğlu fakat takma ad kullanarak yazmış. Sebebi bilinmez ama en az babası kadar iyi bir yazar olduğuna emin oldum. Okuduğum ilk kitabıydı bundan sonra diğerlerine de kesinlikle şans vereceğim. Konu olarak kısaca, Ejder pulu hastalığına yakalanmış bir grup insanın kurtuluş hikayesini, günlük yaşamlarını ve umutlarını okuyoruz. İçinde tabii aşk ve dostluk temaları da oldukça güzel işlenmişti. Sonunda bir oh be çektim okuyan zaten beni anlar. Kalın kitap olarak çoğu insanın gözünü korkutabilir ama bence yavaş yavaş aya vurarak okuyarak kesinlikle bitirilebilecek kitap olduğuna eminim. İyi okumalar.
İnceleme
2023 26. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2023 09:09
Stephen King’i çok severim. Hatta kalın ( tabiri caizse) kütük gibi olan kitaplarını daha da çok severim. Bu nedenle birde oğlundan bir kitap okumaya karar verdim. Kitapta aklıma asla gelmeyecek türde bir salgın tüm dünyayı tam manasıyla kasıp kavuruyor. İlk 200-250 sayfa su gibi aktı. ( ilk 250 sayfayı 2 günde okudum) Ancak baş karakterimiz Harper’ın kamp ortamına sığınmasından sonra 300 sayfa kadar süren kamp iktidarını kimin elinde tutacağı konusu uzadıkça uzadı ve beni benden aldı. 500 sayfayı okuduktan sonrada kitabı yarım bırakmamak için direndim. Neyse ki daha sonra sayfalara yazar eski akıcılığına geri döndü. Stephen King gibi kralla oğlunu karşılaştırmak büyük haksızlık olur. Ama kitabın gideri varmıydı? Ehhh kitap yarım bırakmamak gibi bir huyunuz varsa, sabırlıysanız bence gideri var
En çok kim hasta?
2023 66. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2023 14:26
Yazarın okuduğum ikinci kitabı ve bu da beni hayal kırıklığına uğratmadı. Postapokaliptik bir distopya okumak istiyorsanız kaçırmayın. Tek bir fark var. Burada ki kahramanlar hastalığa sahip olup yaşamaya çalışanlar. Karanlık kitaplık serisinin bir kitabı olmasına rağmen bence korku öğesi yoktu. Hatta beni korkutmaktan ziyade gerdi, sinirlerimi zıplattı. Okuduklarımın olabilme ihtimalinin çok olası olması asıl beni geren nokta. Hastalık babında değil insan doğası açısından. İnsanlığın yitimi açısından. Bir tür salgın. Ejderpulu. Hastalığa yakalananlar yanarak ölüyor. Hemşire olan Harper'da hastalığa yakalanıyor ve üstelik hamile. Bir akşam kocası onu öldürmeye geldiğinde, İtfaiyeci onu kurtarıyor ve hastalığa yakalanmış ve bununla başa çıkabilen bir grup insanın yaşadığı kampa yerleşiyor. Olaylar asıl bundan sonra gelişiyor. Çünkü biz insanoğlunun zalimliğinin nerelere kadar varabileceğini okuyoruz. Bir tür delilik. Her iki tarafa da sirayet eden bir tür delirme hali. Harper, Nick ve Sarah en sevdiğim karakterler oldu. Kitabın son sayfalarına kadar da gerilim hiç düşmedi. İtfaiyeci Joe Hill
Edebiyat Korku Gerilim
Korku, Ateş'i Beslerdi..
·704 syf.·
2025 219. kitabı
“Bir zamanlar adamın biri ateşe âşık olmuş.” Kuğu Şarkısı Dünyayı etkisi altına alan Dragonscale yani Ejderpulu hastalığının nasıl bulaştığı bilinmiyor. Bulaşma durumunda birkaç hafta içinde bedende çıkan izlerle tutuşan insanların, kontamine olmamışlar için yarattıkları tehlike kelimelere dökülemez. Hemşire Harper Grayson, hastanedeki hastaların tutuşması sonucu çıkan yangın ile eşi Jakob ile yaşamın sonuna geldiklerine inanarak ölecekleri güne kadar canlarının istediklerini yapmaya karar verirler ama bilmedikleri bir şey vardır; Harper hastalığı kapmış ve hamile kalmıştır. Pısırık eşi Jakob'un kendisinin de hasta olduğuna inanması ile hem çocuğunu hem de karısını öldürmeye çalışması üzerine Harper kaçar, neredeyse 700 sayfalık olaylar zinciri ise başlar. Joe Hill'den okuduğum ikinci kitap, ilk başta İngilizce olarak okumaya başlamıştım ama sarınca ve İthaki'nin Karanlık Kitap listesinde görünce İtfaiyeci'yi almaya karar verdim. Bir film gibiydi kitap, oldukça akıcı, gerici, distopik, kıyameti gözler önüne seriyor. Neden 8 puan verdim? Biraz fazla uzatıldığını düşündüğüm kısımlar oldu ve Harper'a bazı yerlerde fazla sinirlendim.
İtfaiyeci
2022 2. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2022 12:16
Kitaba başlamadan önce kitap hakkında olduğu kadar yazarı hakkında da araştırma yapmak lazımmış. Joe Hill namı diğer Joseph Hillström King. Belki de babasının ününün kendi eserlerinin önüne geçmesini istemeyen yazarımız bir süre bu takma adı kullanıyor gerçi Stefan King'te zamanında takma isim kullanmıştır. Kim bilir belki sadece alışkanlıktır. Kitabın "Locus En İyi Korku Romanı" ödülünü kazandığını görmüş ayrıca konusu ve yeni bir tür okuma heyecanı kitabı bana cazip kılmıştı. Fakat üzgünüm ki ün eseri gölge altına almış, ödül daha çok yazarın eseri için değilde kendisi için verilmiş gibi. Kitap nasıl desem yani korku kitabı olmasına rağmen neredeyse hiç böyle bir sahne barındırmayan sanki basit bir polisiye kurgusu. Kitap ejderpulu denilen insanların bir anda tutuşmasıyla kendini gösteren bir hastalığın tüm dünyaya yayılması hakkında. Ölenler ve hastalar, Ateşe hükmedenler İtfaiyeci. Okuduğum en uzun eser oldu kendisi. Ve maalesef ki eserin uzatıldıkça uzatılmış olması, bu kadar ilgi çekici bir konunun böyle heba edilmesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Ayrıca yayınevi de çabası kitap birçok yazım hatası içeriyor, anlaşılacak yerleri geçtim bazı yerlerde direkt cümlede anlam bütünlüğü bırakılmamış. Oysaki İthaki olduğunu göründe güvenerek almıştım. Bilemiyorum; Harper'ı, Peter'i, Nick'i... tanıdığım için -kısacası kitabın karakterlerini- sevinebilirim sanırım sadece. Bir sonraki korku türüne dair kitabımı Stephen King'ten deneyeceğim. İyi okumalar dilerim. Sağlıcakla kalın.
Roman
İtfaiyeci - bir kahramanın yaşamı,
2024 1. kitabı
Okunma: 21 Mart 2024 10:17
Joe Hill’in İtfaiyeci romanı, “yanıcı ejder” adı verilen küresel bir salgını merkezine alıyor. Bu hastalık sadece bedeni değil, toplum düzenini de yakıp kül ediyor. Hill, bu distopik atmosferi oldukça güçlü bir şekilde kurgularken, insanın hem hayatta kalma içgüdüsünü hem de umutla tutunma mücadelesini ön plana çıkarıyor. Hastalığı kontrol altına almayı başaran ve bu sayede bir tür “kahramana” dönüşen karakter ile hamile bir kadının bu kaotik ortamda verdiği mücadele hikâyeye farklı bir derinlik katıyor. Karakter gelişimi özellikle başarılı; yazar onların kırılganlıklarını, direncini ve değişimlerini etkileyici bir şekilde işliyor. Her ne kadar roman yer yer durağan ilerlese de, atmosferin gücü ve olayların yarattığı gerilim okuru kendine çekmeyi başarıyor. Kitap yalnızca bir salgın hikâyesi değil, aynı zamanda umut, dayanışma ve direncin romanı. Okurken akla şu da geliyor: İtfaiyeci beyaz perdeye aktarılsa, hem görsel açıdan hem de gerilimiyle etkileyici bir film olurdu.
2025 111. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2025 00:24
Distopik macera sevenler buraya... Akıcı ve merak uyandırıcı bir roman; ne var ki çeviri ve editörlükteki özensizlikler okuma deneyimini yer yer gölgeliyor.

Joe HillYazar · 17 kitap
Joe Hill, 4 Haziran 1972 doğumlu Amerikalı yazar. Asıl adı Joe Hillstrom King. Stephen King ve Tabitha Spruce'un oğludur. Babasının adını kullanıyor olmamak için yazar olarak King soyadını kullanmamaktadır. Babası gibi her tür de eser vermektedir. Korku edebiyatına büyük katkıları vardır. Birçok prestijli edebiyat ödülünün sahibidir.