Matt Murdock'ın eski sevgilisi Karen Page, uyuşturucu karşılığında onun Daredevil olduğunu Kingpin'e söyler ve olaylar başlar. Matt'in hayatı zaten çalkantılı geçer, bununla birlikte Daredevil olduğu ifşalanınca Kingpin tarafından suçlamalara ve kumpaslara kurban gider, hayatı altüst olur.
Frank Miller harika bir yazar; Batman: Kara Şövalye Dönüyor - Retro! ve Batman - İlk Yıl kadar kült bir iş ortaya çıkarmış.Daredevil'in psikolojisini ve yaşadığı zorlukları çizgi roman boyunca harika aktarmış. Aksiyon sahneleri de yine harikaydı, Daredevil'ın ne kadar zeki ve güçlü bir karakter olduğunu bir kez daha görüyoruz. Daredevil Korkusuz'u okuduktan sonra bu cildi okumanızı tavsiye ederim.
"and ı -- ı have shown him... that a man without hope is a man without fear"
frank millerın sözleri mazzuccchellinin çizgileriyle beraber bize matt murdockı ve onun bu kıyamet hikayesini çok iyi anlatıyor
Daredevil #2
Klasiklerden basılmış ikinci ve son eser olan Yeniden Doğuş ile serimize devam ediyoruz. Frank Miller bence bu işin duayeni, kalemi çok sağlam. Hiakeymizde ise Daredevil'ın kimliği ifşa oluyor ve Kingpin ise planını adım adım işliyor. Daredevil'ı yok etmeksende Matt Murdock'ı yok etmeyi seçiyor. Onun karakterini, geçmişini, işini, sevdiklerini, evini, geleceğini elinden almaya çalılıyor. Daha önce okumadığım, denk gelmediğim hikayeler içermesi ve ilmek ilmek işleyen senaryosu sonunda zirveye ulaştığı için çok beğendim.
aksiyon hüzün hırs intikam bu çizgi romanda her şey var hayatta şanssız mı hissettiniz dostum matt murdock’un başına çok daha kötüsü geldi o ne yaptı pes etmedi yılmadı savaştı motivasyon desen var 1 puanı nereden kırdım diye sorarsanız çizimler biraz eski diye birde sonda ekstra bir hikaye var onu beğenmedim o yüzden okurken olayları yaşıyorsunuz kesinlikle okuyun okutturun
Benim en sevdiğim süper kahraman olan Daredevil, 56 yıllık yayın tarihinin ilk 15 yılını Marvel'ın değeri bilinmeyen karakterleri arasında geçirdi, ta ki 1979'da kaderin elleri Frank Miller'ı Daredevil ile buluşturana kadar. 80'lerin ve 90'ların çizgi romanını inşa eden en önemli isimlerden biri olan Miller'ın elinde Daredevil daha ciddi, daha karanlık bir karakter oldu; bugünkü Daredevil'ın karakterinde önemli rol oynayan Elektra gibi elementlerin çoğu da Frank Miller'ın Daredevil'a hediyesidir.
Frank Miller'ın yazdığı Daredevil hikayelerinin çoğu okuyucularına enfes bir çizgi roman deneyimi sunar, fakat bir tanesi vardır ki bu hikayede Daredevil'ın potansiyeli zirveye çıkmıştır; Yeniden Doğuş (Born Again).
İsmi Hristiyanlığı sonradan kabul edenlere verilen isimden (Born Again Christian) alan hikaye, başından geçen bir dizi olay sonunda (spoiler vermemek için muğlak ifadeler kullanıyorum) tüm hayatı alt üst olan Matthew Murdock'un kendini yeniden buluşunu ve yükselişini anlatıyor.
Arkada Claudio Monteverdi'nin Magnificat'ı çalarken tüketiniz efendim.
Daredevil'ın kendini arayışlarının devam ettiği, Kingpin'in iyice kendini göstermeye başladığı ve bir o kadar da Matt'in başına bela olduğu bir fasikül. Olaylar bir ara o kadar sarpa sarıyor ki, Captain America, Iron Man ve Thor'u bile görüyoruz. Kingpin en sevdiğim villain karakterlerin başında geliyor. O kadar etkili ve güçlü ki, Matt'in kimliğini öğrendiğinde beklenildiği gibi her şeyini elinden alıyor Matt'in. Her şeye, zorluklara rağmen Matt kendini bırakmıyor ve bunu yeni bir başlangıç fırsatı olarak değerlendiriyor. Çaylaklığının izleri hala duruyor olsa da üstesinden iyi geliyor diye düşünüyorum. En baştan kaçıncı okuyuşum bilemediğim bu fasiküller her seferinde hala aynı keyfi veriyor bana. Karen Page'i asla sevemiyorum ve her seferinde de bu fikrim körükleniyor. Bir an önce Elektra ile Matt'in olduğu kısımlara gelmek istiyorum doğrusu. Reading order içinde ikinci sıraya koyabileceğim bu fasikül yeniden başlayan ya da ilk kez okuyacaklar için de Daredevil: The Man Without Fear fasikülü sonrasında geliyor. Severek okuyorum.
En sevdiğim süper kahraman olan daredevilin en güzel hikayelerinden bir tanesi. Gelelim konuya daredevilin kimliğinin açığa çıkmasıyla beraber hayatı suç lordu kingpin tarafından zora sokulacaktır evini, işini, hayatını kaybeden Matt (daredevil) bunun altından nasıl kalkacaktır ve her şeye rağmen hayata nasıl tutunacaktır bunu görüyorsunuz. Eğer sürekli dünya ya bişey olur ve süper kahraman kurtarır tarzında hikayelerden sıkıldıysanız bunu okumanız size gayet iyi gelecektir içinde güzel hayat dersleri de barındıran cildi okurken hiç sıkılmayacaksınız ve hayrete düşeceksiniz herkese tavsiye ediyorum iyi okumalar.
Usta yazar Frank Miller tarafından yazılan ve David Mazzucchelli tarafından çizilen Daredevil - Yeniden Doğuş'u (Born Again) okumayı bitirdim.
Daredevil'in eski kız arkadaşının uyuşturucu madde krizine girip ödeme olarak Daredevil'in gerçek kimliğini vermesi ve bu bilginin suç baronu Wilson Fisk namı diğer Kingpin'in kulağına gitmesiyle bir anda kahramanımızın hayatı altüst olur. Kingpin Matt'in işini elinden alır, evini yok eder kısaca onu büyük bir çıkmaza sürükler.
Daha fazla detay vermeden burada ara veriyorum. Frank Miller işin içindeyse mutlaka güzeldir diyorum. İyi okumalar.
Frank Miller, ABD'li çizgi romancı, yazar ve film yönetmeni. Kara film tarzı çizgi roman ve resimli romanları Ronin, Daredevil: Yeniden Doğuş, Batman: Kara Şövalye Dönüyor, Sin City ve 300 ile tanın