Puan

7.610 üzerinden
1.030 kişi
·112 syf.·
2024 259. kitabı
DefineDefine Mehmet RaufMehmet Rauf Öncelikle şunu söyleyeyim bu kitabın devamı olan Kan DamlasıKan Damlası kitabına göre daha iyiydi onun için 4 verdim ama bence bu kitap da vasattı. Bir define var bir defineyi arayan birde definenin peşinde kötü adamlar gerçekten Türk Polisiye romanlarının ilk kitaplarından olan DefineDefine ve devam kitabı olan Kan DamlasıKan Damlası aşırı vasat kitaplardı yani bence iki kitap ortalama 3/10 puan eder gerçekten Mehmet RaufMehmet Rauf 'un iyi bir polisiye yazarı olduğunu düşünmüyorum özellikle bu kitapta biraz da Sultan Abdülhamid'i alakasız yerlerden kötü göstermiş siyasi pozisyon belli etmiş ne gerek var? Şunu da hiç anlamadım DefineDefine ve devam kitabı olduğu söylenen Kan DamlasıKan Damlası kitabı nasıl devam kitabı olabiliyor ya ikisi de birbirinden bağımsız kurgular hikayeler, mesajlar yani gerçekten Türk Polisiyesi olarak bence bu işin en zirvesi Peyami SafaPeyami Safa Cingöz Recai serisi... İki kitap da son derece sıradan ilk kitap DefineDefine biraz daha maceralı ortalama altı, ikinci kitap Kan DamlasıKan Damlası bırak iyiyi ortalama altı bile değil çok ama çok kötü aşırı sıkıcı iki kitaptı. Tek güzel yanları yazarın akıcı dili ve ince olmaları
2026 2. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2026 14:46
"Erzurum Hastanesi Başhekimi Şakir Feyzi'nin Günlüğü" diye başlayan, kahramanımızın doktorluğuna dair hiç bir emare görmediğimiz bir polisiye roman.Bir vasiyet icabı define peşinde koşan, defineyi kendine hak gören bashekimimizin Erzurum'dan İstanbul'a gelip defineye ulaşma peşinde yaşadığı maceraları okuyorsunuz. Biraz yüzeysel işlenmiş, bazı yerler hızlı geçilmiş.Çerez niyetine okunabilir.
2021 1. kitabı
Bence gayet güzel bir kitap. Akıcı ve heyecan dolu olduğundan her bir sayfa okudukça diğer sayfaya geçmek isteyeceksiniz. Mehmet Rauf ‘ a ait bir kitap da böyle olmalı zaten <3
2019 3. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2019 20:41
Roman severek okudum. Gerçekten sürükleyici bir roman. Hele sonlara doğru nasıl bir şekilde okuduysam sayfaların nasıl geçtiğini anlamadım iyiki okumuşum DefineDefine Mehmet RaufMehmet Rauf
Mehmet Rauf / Define - Kitap İncelemesi
2023 8. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2023 19:58
• Daha önce de polisiye türünden kitaplar okuduğum oldu. Fakat bu kitap bambaşka bir şey. Asla günümüz polisiye romanları ile kıyas edilemez. Eğer polisiye türünden bir roman okuduysanız, bu kitaplarda genel olarak kullanılan dil, üslûp ve anlatım tarzına az çok hâkim olmuşsunuzdur. Oysa "Define" buram buram klasik kokan bir kitap. Diğer klasiklerden çok farklı bir havası var (türü bakımından) yoksa eser "ben klasik bir kitabım" diye bağırıyor. Benim için ifade etmesi biraz zor bir eser oldu. `Mehmet Rauf’un ilk polisiye romanı Define’de Başhekim Şakir Feyzi’nin başından geçen maceralara tanık oluyoruz. `Erzurum Hastanesi’nde karşısına çıkan yaşlı bir hastasından öğrendiği miras hikâyesiyle soluğu İstanbul’da alan doktor, eldeki şifreli metni çözmeye ve mirasın sahibini aramaya koyuluyor. `Sherlock Holmes ve Arsen Lüpen maceralarının sıkı takipçisi, polisiye roman okuru Doktor Şakir Feyzi, definenin esrarını çözmeye çalışırken türlü belalar ve ölüm tehlikelerinin yanı sıra aşkla da karşılaşıyooorr..
İnceleme
DefineMehmet Rauf · İthaki Yayınları · 20223,314 okunma