Depresyonel Düşünceler
“Depresyonel Düşünceler, okurken beni en çok kendimle yüzleştiren kitaplardan biri oldu.
Zamanın aslında sadece ‘an’dan ibaret olduğunu hatırlatırken, insanın yaşamı boyunca inşa edeceği en büyük eserin kişiliği olduğunu güçlü bir şekilde vurguluyor.
Kitabın satırlarında; sevgi, intikam, acı ve bağlılık gibi kavramlar bambaşka bir bakış açısıyla ele alınmış. Mesela ‘karşı tarafa duyulan bir sevgi yoktur’ cümlesi, ilişkilerimizi yeniden sorgulatıyor. Yine, ‘birinden intikam almanın en iyi yolu, ondan intikam almamaktır’ gibi cümleler, hayata dair düşüncelerimizi altüst ediyor.
Sadece bir kitap değil; aynı zamanda kendi iç dünyama tuttuğum bir ayna gibiydi. Okudukça sorgulatan, düşündüren, hatta zaman zaman yaralayan ama sonunda mutlaka bir şeyler katan bir eser. Derinlik arayan herkese tavsiye ederim.”
Depresyonel Düşünceler - Ali Küçüközer
Ali Küçüközer’in “Depresyonel Düşünceler” kitabı, modern insanın ruhsal gelgitlerini,içsel çatışmalarını ve duygusal iniş çıkışlarını ele alan bir eser.Yazar,depresyonun karanlık dünyasına dair derin ve kişisel bir bakış sunarken,okuru hem düşündürmeyi hem de farkındalık yaratmayı amaçlıyor.İçsel monologlar,sorgulamalar ve toplumsal eleştirilerle bezenmiş bir anlatım kullanarak,okuru kendi iç dünyasına doğru bir yolculuğa çıkarıyor.Depresyonun farklı yüzlerini,duygusal dalgalanmaları ve umudun kırılganlığını tüm gerçekliğiyle yansıtan kitap,özellikle hayatın zor dönemlerinden geçen ve ruhsal anlamda kendini sorgulayan okurlara hitap ediyor.
Her bölümde,yalnızlık,hayal kırıklığı,yabancılaşma gibi temalar öne çıkıyor ve bu temalar çerçevesinde depresyonda olan bir zihnin karmaşıklığı,iniş çıkışları ve umutsuzlukları ele alınıyor. Yazarın samimi ve derinlikli anlatımı,okuru kitabın her sayfasında kendi benliğiyle yüzleşmeye davet ediyor.
Kitapta kullanılan dil oldukça içsel ve samimi; okuyucuya yazarın zihninde dolaşıyormuş gibi hissettiriyor. Yazarın mizahi ama keskin bir üslubu var ve bu, depresyon gibi ciddi bir konuyu daha erişilebilir ve anlaşılır kılıyor.Ayrıca,yazarın kendi deneyimlerinden de izler taşıyan kitap,okuyuculara depresyonla mücadele eden birinin zihninde gezinme fırsatı sunuyor. "Depresyonel Düşünceler",hayatın karanlık anlarında bile bir çıkış yolu arayan herkes için dokunaklı ve düşündürücü bir okuma sunuyor.
Bu tarz okumaları seviyorsanız okumanızı mutlaka tavsiye ederim
Bu kitabın bana kattığı en büyük farkındalık bir türlü 'an' yaşayamadığım oldu. Yazar hayatın hemen her noktasına değinmiş eserinde: evlilik, boşanma, tembellik, din, felsefe, eğitim,kıskançlık,tecrübe... Değindiği konuların hepsinde kesinlikle katılıyorum dedim resmen. İnsana kendini sorgulatıp eksiklerini bulmasında, düşüncesindeki yanlış bakışaçısını göstermede çok başarılı bir eserdi. Sanki tecrübe dolu bir büyüğümden nasihat dinliyor gibi hissettirdi, çok samimi bir kalemi var. Bence herkes kendinden bir şeyler bulabilir bu kitapta. Kişisel gelişim sevenlere tavsiyemdir, sevmeyenlere de şunu söylemek istiyorum ki mutlaka şans verin, hepimiz saygı duyduğumuz bir büyüğümüzü dinlemişizdir pek bir fark göremedim ben. Sondaki Hayat İle Röportaj kısmı tam olarak hayat mottosu yapılacak şekilde alın okuyun öğreninne yazdığını bence. Birkaç alıntı bırakıp gidiyorum, kitapla kalın.
*İnsanların yaşamı boyunca inşa edeceği en büyük eseri "kişiliğidir".
*Bütün hayallerimiz gerçekleşir,vazgeçemediğimiz sürece.
*Bu hayatın "kendi dışında" da bir yansıması vardır.
*Herkes aynı yaşta doğar aynı yaşta ölür, çünkü herkes <<an>> kadar yaşar.
*Her olumsuz durumda kendimize bir "pişmanlık duygusu " taktırmak haksızlıktır.
*Bu hayatın tek gerçeği ölüm değildir. Ölüm sadece bütün insanları kapsayan tek gerçektir.
*Güven tek kullanımlıktır.
*Bu hayatta yaptıklarımız, "sonsuzlukta" yankılanır.
Selam kitap dostları kişiliğimizi inşa etme yolculuğumuzda olumlu katkısı olabilecek bir öneriyle karşınızdayım.
Kitap; yaşam, insan, toplum, ekonomi, aşk, sevgi, arkadaşlık, dostluk, eğitim, meslek, din, siyaset, çocuk, spor, sağlık gibi bir çok konu başlığı altında yazarın birikimlerini sunuyor bizlere. Tanımlamalar, detaylandırmalar, açıklamalar, hayatımız boyunca kafamızda dönüp dolaşan neredeyse her düşüncenin analizi mevcut. Yazılanlar, bir konuyu dikte etmekten ziyade farkındalık yaratmak amaçlı. Bu anlamda uyanışa hizmet ediyor.
Çok çok beğendiğim yerler oldu kitapta. Nötr düşünmek ve an-ı yaşamak başlıkları çok çarpıcı, doğru ve anlaşılır aktarılmış örneğin. Fazlaca konuya değinmiş olması da takdir edilesi. Akıp gidiyor düşüncelerin yazarda yansımaları.
Bunun yanında; Neden-sonuç ilişkisi kuramadığım bölümler oldu okurken( il-ilçe sendromu olan kısım). Bütünlük sağlayamadım bazı başlıklarda( çocuk dünyası kısmı).
Kişisel gelişim olarak başladığım kitap benim için deneme türü gibiydi, sanırım bu nedenle yazarla aynı düşünemediğim yerler de oldu. Bazı konuların daha detaylı analiz edilmesini istedim( mesela fen-anadolu liselerinin olduğu kısım)
Total haliyle beynimin aktif olduğu bir okumaydı. Fazlaca karşıma çıkan bir kitaptı ve okumam gerekiyordu. Okudum rahatladım
Oldukça değişik bir kitap okuduğumu itiraf etmeliyim. Şunu şöyle yap, bunu böyle yap diyen kitaplardan ziyade zaten yaptığımız ama belki de farkında bile olmadan yaptığımız gerçeklerle yüzleştiren, basit düşününce ne kadar da basit yaşadığımızı bize fark ettiren bir içeriğe sahip. Yazarın topluma dair gözlem yeteneğine hayran kaldım diyebilirim. Her sayfada 'gerçekten de böyle yapıyoruz' diyebileceğimiz toplum 'gerçeklerini' bulmak mümkün. Yaşam felsefesi, hayat nasıl yaşanır?, pozitif düşün, öyle olmaz gibi olgulardan uzak; yaşam biçimimizi ve gerçekleri tamamen yüzümüze vuran bir kitap. Bu kitabı okuduktan sonra birkaç dakika düşünüp aslında birçok kişiden hiçbir farkımızın olmadığını anladığımızda belki kendimizi biraz olsun değiştirmek için ilk adımı atabiliriz...
Hobikologlandınız
Öncelikle hayatı “elimizde olanlar” ve “elimizde olmayanlar” diye ikiye ayırıp elimizde olmayan şartların herkes için farklı olduğunu, asıl farklılığı yaratan durumun ise “elimizde olan” durumların olduğunu bilerek yola çıkmalıyız.
Sadece bu cümle bile kitabın nasıl güzel bir farkındalık yaratmaya çalıştığını anlayabilirsiniz. Depresyonel Düşünceler, Ali Küçüközer’in kaleminden çıkan bir başucu kitabı. Hayat şartları içinde gelgit yaşayan beynimizi şarj etmek istediğimizde fayda edinebileceğimiz bir kitap.
#depresyoneldüşünceler de yaşam felsefesi, yaşamın adaleti, insan ve insana dair pek çok yaşantı (aşk,kişilik, doğallık,yalnızlık, kıskançlık, tercihler gibi), topluma dair pek çok konu, arkadaşlık, eğitim, siyaset gibi her alanda sohbet eder tarzda birçok vurgu var ve hepsi insanı uzun uzun düşünmeye sevkediyor.
Hem kişisel gelişim olsun, hem bir solukta okunsun, hem tekrar tekrar okunsun derseniz tavsiyemdir
Merhabalar, bugün sizlere kişisel gelişim türünde yazılan "Depresyonel Düşünceler" eseriyle geldim. Kitap son zamanlarda radarımda olan ve isminden ötürü merak ettiğim eserlerden biriydi.
Kitapta; yaşam,insan, ekonomi, aşk, arkadaşlık, eğitim, meslek, din, siyaset ve çocuk gibi hayatın içinden konular aktarılmış. Ve bu konular aktarılırken de gayet akıcı ve sohbet tarzında bir üslup ile yazılmış. 168 sayfalık, sıkmadan, yormadan herkesin kolaylıkla okuyabileceği bir eser.
Kişisel gelişim türünde kitap okumak istiyorum ama bilimsel veriler içermesin, sohbet tarzında bir çırpıda okuyabileceğim kitap arıyorum diyorsanız o kitap bu olabilir. Her kitapta olduğu gibi bu kitapta da katıldığım ve tabiki katılmadığım görüşler de vardı. Ayrıca kitapta şahane alıntılar vardı altını çizmediğim tek bir sayfa yok neredeyse. Ben kitabı beğendim ve severek okudum. Tavsiye ederim ve yeni kitaplarda görüşmek üzere
Depresyonel Düsünceler
Her şeye dayanan her konuyu barındıran bir kişisel gelişim kitabıyla geldim. Öncelikle isminden ötürü içeriğini fazlasıyla merak ettiğim bir kitap oldu. Kitabın içinde bir çok alt başlık bulunmakta her biri yaşamımızdan birer parça.
Yaşamı,ekonomoyi,hayatı,aşkı,acıyı,ölümü,aleviliği,namazı,kadınları,erkekleri aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeyi barındıran bu kitap tepkilerinizin, cümlelerinizin altında yatan gizli düşünceleri size söylemektedir. Bazı cümlelerine gerçekten fazlasıyla hak verdim..
Bence güzel bir kitap toplamda 173 sayfadan oluşmakta ben 1 günde bitirdim Yazarın dilinin sürükleyici olmasının önemi büyük bu konuda. başlık başlık ilerlediği için rahat bir şekilde okudum.
"Marifet dindar görünümlü olmak değil insan olmaktır."
"Marifet yaşamına son vermek değil yaşayabilmektir."
" Hiçbir acı dünyanın sonu değildir."
"Herkes aynı yaşta doğar,aynı yaşta ölür çünkü herkes an kadar yaşar.."
"Birinden intikam almanın en iyi yolu,ondan intikam almamaktır."
Ve daha bir sürü güzel alıntı..
Yazarımızın, yayınevimizin emeğine sağlık bütünüyle çok güzel bir eser ortaya çıkarmışlar. Kişisel gelişim kitaplarının gerçekten bana bir şeyler öğrettiğini ve kattığını düşünürüm. Bu değerli kitabımız da onlardan biri.
@depresyonel.dusunceler
@ikinciadamyayinevi
@allroundreader
Ayşen Sıla
#pamuksekerkitap
#allroundreaderileokuyoruz
Çok güzel bi kitap bize dogruyu ve yanlışı anlatıyor benim çok beğenerek okuduğum ve zevke aldığım bi kitaptı konusu anltım akış sizi içine çekiyor ben çok sevdim mutlaka okuyun sizlerde
Ali Yazar’ın Depresyonel Düşünceler kitabı, modern yaşamın getirdiği zihinsel yorgunluk ve depresif düşünce kalıplarını derinlemesine ele alıyor. Kitap, depresyonun yalnızca bir ruh hali değil, aynı zamanda düşünce, davranış ve algı biçimimizi etkileyen kapsamlı bir süreç olduğunu gösteriyor.
Yazar, karmaşık psikolojik kavramları basit ve anlaşılır bir dille anlatıyor. Gerçek hayat örnekleri ve yaşanmış hikâyelerle okuyucuya depresyonun etkilerini somut bir şekilde sunuyor. Özellikle depresyonla başa çıkma yolları, zihinsel farkındalık ve kendini anlama bölümleri, kitabı hem bilgilendirici hem de rehber niteliğinde kılıyor.
Kitap, yalnızca depresyon yaşayan bireyler için değil; yakın çevresindekiler, psikolojiye ilgi duyanlar ve kendini tanımak isteyen herkes için değerli bir kaynak. Ali Yazar, empati kurmayı ve içsel farkındalık geliştirmeyi teşvik eden diliyle okuyucuya hem ışık tutuyor hem de düşündürüyor