Ist er dein Traumpartner oder dein Killer?

Der Freund

Amerika Birleşik Devletleri
Almanya
Almanca

2025 95. kitabı
Freida McFadden / Erkek Arkadaş Yansımamızı mı severiz, eksikliğimizi tamamlayanı mı? Sevginin ne olduğunu yeniden düşündürünen bir kitap. McFadden, yine ters köşeleriyle aklımı güzelce karıştırdı. Akıcılığı, karakterlerin sakladığı karanlık taraflar ve sürekli değişen dengeleriyle sayfaları soluksuz çevirdim. Yazar yine ilişkilerin içindeki görünmez gerilimleri, insanların birbirine neden bağlandığını ve sevginin bazen ne kadar karanlık olabileceğini ustalıkla kurmuş. Olay örgüsünde her şey o kadar hızlı değişiyor ki kimin hangi duyguyla hareket ettiğini çözmeye çalışırken sürekli tetikte kalıyorsunuz. Geçmiş ve günümüz arasında ilerlemesi de ayrı bir gizem ve derinlik katmış kitaba. Okudukça insan ilişkilerindeki sevginin her zaman saf bir duygudan ibaret olmadığını bazen sadece bir ihtiyaç, alışkanlık ya da kişinin kendi karanlığını görüp rahatladığı bir yansıma olabileceğini görüyorsunuz. Sydney, otuz dört yaşında New York’ta yaşayan bir muhasebeci. En büyük korkusu da çocuk sahibi olabilecek yaşı geçmeden doğru erkeği bulabilmek. Bunun içinde flört uygulaması kullanıp şansını artırmaya çalışıyor. Tıpkı çevresindeki tüm bekarların yaptığı gibi. Hüsranla biten hatta ürkütücü sonları olan buluşmalarından sonra sonunda bay mükemmelini buldu. Ayakları yerden kesilen Sydney’in inanamadığı şey ise kimse bu kadar mükemmel olamazdı. Tüm bu aşk sarhoşluğuna adım atmak üzereyken aynı apartmanda oturan en yakın arkadaşının vahşice öldürülmesi ve polise göre başka cinayetlerle olan benzerliği dengeleri sarstı. Kalemini bilmeme ve şüphelerimi ona göre elememe rağmen finalde yinede şok üstüne şok yaşadım. Şaşkınlığın arkasından gelen tatmin inanılmazdı. Herkesin kendi boşluğunu dolduracak bir şey araması da hikayenin en vurucu yerlerindendi. Yazarın Hizmetçi serisinden
Bir Travmanın Anatomisi..
Puan vermedi·320 syf.·
2025 250. kitabı
Erkek Arkadaş Ah benim canım yazarım, üzümlü kekim… Sen yine döktürmüşsün. Bir sonraki kitabını sabırsızlıkla bekliyorum. Bu mini iltifattan sonra, kitap hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak için aşağıdaki satırları okumanız yeterli olacaktır. Çocukluğu şiddet dolu bir evde geçen Tom, babasının kemer tokasıyla annesine uyguladığı sistematik şiddete gözlerini kapamak zorunda kalır. Bu karanlık ortam, onun hayata karşı büyük bir hırsla bilenmesine neden olur; gelecekte her şeyin değişeceği günü bekler. Ancak tanık olduğu bu korkunç sahneler, zihninin derinliklerine yerleşir. İstemsizce insanların uzuvlarını kesme, iç organlarını parçalara ayırma düşüncesi Tom’un içinde karanlık bir haz uyandırır. Haz ve öfkenin iç içe geçtiği, kontrol edemediği bir anda kendini babasının boğazını keserken bulur. Cesetten kurtulur ve hayatına devam eder. Ve beklenen gün gelir: Yakışıklı Tom, ünlü bir cerrah olur. Hayatına pek çok kadın girer; ancak aralarında en etkileyici olanı şüphesiz Sdy’dir. Yazarımız, ters köşe finalleriyle her zaman okurunu şaşırtmayı başarmıştır. O hâlde, şaşırmaya hazır mısınız?
Erkek ArkadaşFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20251,605 okunma
Aşkın mı gözü kör yoksa biz mi malız dedirten kitap!!
Puan vermedi·320 syf.·
2025 10517. kitabı
Vee bitti…. Freida McFadden manyak bir yazarrrr! beynim yandı. Kitap dediğin budur arkadaşş, resmen tokadı suratına yapıştırıyor. Başrol karakter,, hayatının aşkını bulduğunu sanıyor. Hani dersin ya, "Aman ne kadar mükemmel, kesin altında bir bokluk vardır." İşte bu kitap tam olarak o "bokluk var" hissini iliklerine kadar yaşatıyor. :D McFadden resmen seninle dalga geçiyor. "Bakalım bu 'mükemmel' adama ne kadar inanacaksın?" der gibi adeta… Olay sadece bir cinayet ya da gizem değil; olay, güven dediğimiz şeyin aslında ne kadar çürük bir temel üzerine kurulu olduğunu görmek. (Zaman zaman gördükte ne yazık ki) Normalde hemen "spoiler verme" derler, ama bu kitapta ne kadar hazırlıklı olursan ol, yazar seni her köşe başında ters köşe yapıyor zaten. Okurken sinirden yerinde duramıyorsun, karaktere "Ulan salak! Aç gözünü artık!" diye bağırıyorsun. Eğer "Ne okuyorum ulan ben?" dedirten, beyin yakan ve seni resmen uykusuz bırakan bir gerilim arıyorsan, bu kitap tam da o kafada! Bitince bir süre kimseye güvenemeyeceksin, benden söylemesi.
2025 178. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2025 07:02
ERKEK ARKADAŞI-FREIDA McFADDEN,320 sayfa Freida McFadden ,psikolojik gerilim türündeki son romanı Erkek Arkadaş da okuru yine sonu tahmin edilmeyen bir olay örgüsü içine çekiyor.Kitap son elli sayfada muazzam bir gerilim,heyecan ve tahmin üstüne tahmin ama yine son sayfada tam ters köşe ile sonlandı. Yazar bu romanda paranoya ,güvensizlik,manipülasyon gönül kırıklıkları,saplantı,geçmişin sırları️ ,aşkın karanlık yüzü konularını çok güzel işlemiş… Erkek Arkadaş ,aşkın her zaman masum olmadığını,en yakınınızdaki kişinin en büyük tehdide dönüşebileceğini gösteren,sürükleyici ,gizemli bir roman. Ana karakterimiz Sydney aşkta sürekli kaybeden,otuz beşine gelmiş,hayatının aşkını arayan ve bu konuda annesinin baskısı ile Manhattan’da tek başına yaşayan genç bir kadın.Partnerlerini internet ilişki sitesinden seçmekte ve hep hüsrana uğramaktadır…Ama mutlaka ideal aşkına ilerideki çocuklarının babasına ulaşma ümidini kaybetmemektedir. Yine olumsuz bir görüşme sonucunda hayallerindeki adamla,görünüşte mükemmel,yakışıklı bir doktor ile tanışır. Ona aşık olmaya başladığında bir dizi vahşi cinayetler ve tuhaf olaylar başlar.Öldürülen kişilerden biri Sydney’in alt kat komşusu ve arkadaşıdır.İlginç bir tesadüf ️Onun da son çıktığı yakışıklı bir doktordur.Bu cinayet olayıyla ilgilenen dedektifte Sydney’in eski erkek arkadaşı,başka bir Bay Mükemmel’dir.Bu saatten itibaren Sydney için hayatına mal olabilecek tehlikeli bir ağın içine düştüğü,gizli geçmişler,cinayetle dolu,tehlikeli,sürprizler içeren bir hikaye başlar… “Herkesin sakladığı bir şey vardır.Ama bazı sırlar ölümcüldür…”
·293 syf.·
2024 84. kitabı
Kitabın kapağı (kravat) olayla alakası yok ama neyse Sydney 34 yaşına gelmiş ve hala bekar artık evlenmek istiyor flört programından birini buluyor ama tanıştığı adam bir sapık çıkıyor , onun kurtarıcısı bu sapıktan sydney’in tam istediği mükemmel bir erkek arkadaş ama çevresinde ölen kişilerin odağı tom geldikten sonra başlaması sydney’yi şüpheye düşürüyor aslında Mükemmel erkek arkadaş ne kadar tanıyor? Kitapta geçmiş ve günümüz olarak okuyoruz sürükleyiciydi tam bir frieda kitabı , ters köşeyi beklemiyordum ama sonradan düşününce frieda hep öyle yapıyor diğer kitaplarda da artık taktiğini çözdüm neyse herkese keyifli okumalar.
The BoyfriendFreida McFadden · Poisoned Pen Press · 20241,605 okunma
2025 134. kitabı
Freida nın kitaplarına aşina olan herkesin yaptığı gibi bende kitabı okurken tüm karakterlerden nem üstüne nem kaptım. En olmayacak kişileri bulup “suçlu kesin bu, net, aşırı eminim” dedim, e tüm karakterler için bu cümleyi kurunca da tabi ki katili en az bir kere doğru bulmuş oldum.:))) Şaşırdım mı? şaşırdım, kitabı elimden bırakamadım mı? bırakamadım, sonunda da habi be ordan dedim mi? dedim, e o zaman eline, kalemine sağlık Freidacığım. Kitap aşırı akıcı ve sürükleyiciydi, bazı şeyleri tasvip etmek istemesemde genel olarak beğendim diyebilirim. Yine tarzının alameti farikası olan bir kitap yazmışsın Freidacığım. Yalnız şuna da değinmek isterim ki; Freida ısrarla kitaplarında okuyucuyu “öldürülen kişi gerçekten kötü biriyse o zaman onu öldüren kişi aslında kahraman mıdır? suçlu mudur? mağdur mudur? yoksa suçsuz mudur?” çelişkine düşürmeye çalışıp duruyor. Hayır yani kendisi hem dr olup hemde beyin hasarları üzerine uzmanlaşmış olunca bende ufaktan bir paranoya oluşmaya başladı diyebilirim. Bizim ufak tefek beyinlerimize subliminal mesaj yoluylan bir şeyler mi empoze etmeye çalışıyor, hiç bilemedim. :)) Neyse kitabın sonuna ve adalet kavramı çarpık olan karakterlerine bayılmadım ama bir gizem gerilim kitabı olarak vermesi gerekeni net ve temiz aldım.
Kitap Yorumu
·320 syf.·
2026 16. kitabı
Evet, herkese merhabalar Freida McFadden günümden, yani 11. kitap deneyimimden tekrar sahalara dönmüş bulunuyorum. Yazar yine bildiğimiz gibi: hızlı, akıcı, “hadi bir bölüm daha” dedirten ve insanı sıkmayan o klasik temposunu korumuş. Zaten Freida okuyorsan, sıkılmak gibi bir opsiyon pek yok; ya sayfa çeviriyorsun ya da “ben bunu neden gece başladım” diye kendinle kavga ediyorsun. Kitabın ana karakteri Sydney. Otuzlarının ortasında, iki yakın arkadaşı var, bir şirkette çalışıyor ve eski sevgilisi Jack’ten de işkolik olduğu için ayrılmış. Hayat biraz “idare eder” modunda giderken, Sydney bir arkadaşlık sitesi üzerinden biriyle yazışmaya başlıyor. Hani klasik “belki bu sefer doğru kişidir” hikayesi… ama Freida evreninde bu cümle genelde ters köşe alarmı demek Tabii buluşma kısmı geldiğinde işler beklediğimiz gibi gitmiyor. Fotoğraftaki kişiyle karşısına çıkan kişi aynı değil ve olaylar hafif “burada bir şeyler ters” hissiyle başlıyor. Üstüne bir de rahatsız edici bir durum yaşanıyor ve tam o noktada gizemli bir şekilde biri Sydney’i kurtarıyor. Sonra da klasik Freida etkisi: “beni kurtaran adamı nereden bulurum?” romantik gerilim başlıyor. İşin daha karanlık kısmı ise bundan sonra geliyor çünkü Sydney’in en yakın arkadaşı Bonnie ölü bulunuyor ve hikâye bir anda farklı bir moda geçiyor. Geçmiş ve günümüz arasında gidip gelmeye başlıyoruz. Bir tarafta lise yıllarındaki Tom, diğer tarafta günümüzde Sydney… ve yavaş yavaş bu iki hikâyenin aslında aynı noktaya bağlanacağını seziyoruz. Ben açık söyleyeyim, bazı noktalarda karakterleri okurken direkt “bu Millie değil mi ya?” hissine kapıldım yani Freida’nın o klasik “saf ama başına sürekli olay gelen kadın karakter” şablonu burada da kendini hissettiriyor. Sanki farklı kitaplar değil de paralel evrende aynı karakteri
Alıntı
Erkek ArkadaşFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20251,605 okunma
Okuyun diyorum, başka ne diyebilirim ki...
·320 syf.·
2025 107. kitabı
Herkese selam. Ablam her zamanki gibi döktürmüş. Bayıldım. Tek bir ricam var kendisinden bu kitabın devam kitabı olsun lütfen. Benim için bitmedi çünkü bu kitap. Sadece bana özel de yazabilirsin dfkldfk. O malum ikilinin serüvenlerini okumak istiyorum. Her Feride ablanın kitabında olduğu gibi spoilersız yazmaya çalışırken kıvranma mesaisi başladı benim djdjdj. Ne yazsa okurum yazarıdır kendisi benim için. Hikayeyi ele alışını çok seviyorum, sayfalar arası merak unsurunu hep dinç tutabilmesi muazzam fakat sonunda biraz bocalıyorsun ablam, sen de kabul et artık bunu fjfjjf. Neyse haydi kitabın konusuna geçelim; Sydney Shaw otuzlarının ortasına gelmiş müzmin bir bekar. Aslında hiçbir kadını bu şekilde tanımlamam fakat Sydney bunu kendine çok dert edinmiş. Kurumaya yüz tuttuğunu düşündüğü yumurtalarını bir an önce çocukla taçlandırmak istiyor. Çünkü geç kalıyor :/ Bunda en büyük motivasyonu kim derseniz; annesi tabii ki. Annesinin sürekli kızını arayıp hâlâ kendisinde umut olduğuna dair müjdeleri insanı bıkkınlık noktasına getiriyor. Sydney ise geç kalmışlık hissinin getirdiği telaşlılıkla randevudan randevuya koşuyor. Fakat her görüştüğü adam büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor. Ta ki Tom'a kadar.. Zeki, yakışıklı, çekici patolog...Sydney daha ne isteyebilirdi ki? Rüya gibi bir adamla birlikteydi. Yoksa bitmeyecek kabusuyla mı? Herkese keyifli okumalar. Erkek Arkadaş Freida McFadden Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok kötü 5-Kötü 6-Orta 7-İyi gibi gibi 8-İyi 9-Mükemmel 10-Daha Ne Olsun Be!
2025 94. kitabı
Amerika’da bekârları tanıştırmak için “Cynch” diye bir program kullanıyorlarmış. Umarım bizim ülkede yoktur böyle bir uygulama. Allah muhafaza zaten sosyal medya sağ olsun, dolandırıcısından tut da evli insanların türlü türlü skandallarına şahit oluyoruz zaten. Bir de böyle bir uygulama çıksa, polis memurlarımız kayıp eş aramaktan başlarını kaşıyacak vakitleri olmazdı herhalde. Bu program sayesinde erkek arkadaş arayan kızımız, bu uygulama üzerinden bulduğu erkeklerden umduğunu bulamaz. Yine de umudunu kesmez. Cynch programı sayesinde bir adamla buluşur ancak sapığa denk gelmiştir. Sokakta onun tacirlerine maruz kalınca çok yakışıklı bir doktor tarafından kurtarılıyor. ( Amerika'daki kızlar da ne şanslı valla, sokakta denk gelip fırtınalı bir aşk yaşıyorlar ya da yolda çarpışarak zengin ve yakışıklı erkeklere denk geliyorlar nedense.) Neyse efendim, kitaptan sapmayalım nerede kalmıştık.? Hah hatırladım, işte bu genç kızımız sapıktan kurtulur ama bu gizemli yakışıklı adamın kim olduğunu da merak eder. Freida McFadden yine döktürmüş. Basit ama okuru etkisine alan bir kurguyla karşımıza çıkmış. Ben açıkçası çok beğendim. Geçmiş ve şimdiki zaman arasında ilerleyen kurguda, özellikle geçmiş bölümler daha çok ilgimi çekti... Elbette tavsiyemdir. Not: Bu ara bazı okurlardan tepki alan polisiye okurları oldu. Neden deneyimli polisiye okurları bu yazarın kalemini basit bulsa da okumaya devam ediyor? diye. Hemen cevabını vereyim: Çünkü kolay ve basit anlatımlı kitapları ara ara okumak zihni dinlendirir, okuma isteğini tazeler ve ağır kitapların yarattığı yorgunluğu giderir...
2025 74. kitabı
New York Times, USA Today, Wall Street Journal, Publisher's Weekly ve Amazon Charts’ın çok satan yazarı Freida McFadden’nın gün geçmiyor ki yeni bir kitabı çıkmasın. Yazarı bu kadar okuyup da doktor olduğunu bilmeyen bir zahmet kendini çöpe atsın. (Bunu her kitabında hatırlatmayı görev edindim kendime, tıp öyle kolay okunmuyor efendiler!) Sydney, flört uygulamasından eşleşmeyi kendine görev edinmiş, gerçek aşkı arayan çaresiz bir New Yorklu. Her ne kadar şansı yaver gitmese de yaşının getirdiği farkındalıkla umudunu kaybetmek istemeyen, kendi halinde yaşayan yalnız bir kadın. Nihayet bir gün hayali gerçekleşir ve hiç ummadığı şekilde aşkı bulur. Yeni erkek arkadaşı tam anlamıyla mükemmeldir. Kibar, yakışıklı, üstelik yerel bir hastanede doktor. Eh daha ne olsun, Sydney için bu kadarı bile fazlayken üstelik. Ancak her şey yolundayken işlenen bir cinayetle tüm dengeler değişir. Üstelik polise göre bu cinayet, bir seri katilin işidir.   Ponçik gerilim olur mu demeyin, olur tabii. Yani bir seri katil hikayesi ya da vahşice işlenmiş kanlı cinayetler üzümlü kek tadında anlatılabilir mi, evet. Neden olmasın? Bu kitapta tam olarak öyle. Yazarın da fevkaladelik konusunda olağanüstü bir hırsı yok zaten, yazdığının okunması ona yetiyor. Biz de ne yapalım işte, kafamızı dağıtalım diye minnoş minnoş okuyoruz. Alan memnun, satan memnun. Öte yandan; yalnızca birkaç mekan içeren, az karakterli kurguları daha öznel bulduğumdan psikolojik gerileme yakıştırırım. Yazarla ilişkim inişli çıkışlı olsa da bu yönüyle her zaman hakkını teslim etmişimdir. Dönemeçleriyle kurgularını biçimlendirme şeklini de her zaman sevmişimdir. Sonuç itibariyle; kılı kırk yaran bir okur değilseniz ve yazarın bu ‘mükemmeliyetçi olmayan algısını’ kavrayabilirseniz, kitaptan mutsuz ayrılmanızsınız. Freida’ya

Freida McFaddenYazar · 0 kitap
Freida McFadden Amerikalı korku-gerilim romanı yazarı ve beyin hasarları konusunda uzmanlaşmış bir hekimdir. Freida McFadden kendisinin takma ismidir. New York'ta yaşayan McFadden, lisans eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Boston bölgesinde doktorluk yapmaktadır. McFadden ilk kitabını 2013 yılında Amazon KDP aracılığıyla yayınladı. 2022 tarihli kitabı The Housemaid uluslararası bir bestseller oldu. Romanın film uyarlaması Lionsgate için yapım aşamasında, senaryoyu Rebecca Sonnenshine yazıyor ve Hidden Pictures'dan Todd Lieberman ve Alex Young yapımcılığını üstleniyor. Paul Feig tarafından yönetiliyor ve oyuncu kadrosunda Millie rolünde Sydney Sweeney, Nina rolünde Amanda Seyfried, Andrew rolünde Brandon Sklenar, Enzo rolünde Michele Morrone yer alıyor. Çekimlerine Ocak 2025'te başlanan filmin 25 Aralık 2025'te vizyona girmesi planlanıyor. McFadden, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Boston'un dışında yaşamaktadır.