Ağustos 2019
Sıfır Yayınları

2022 70. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2022 16:08
“Sarılmak, İksiri bulunamayacak mucizevi bir ilaç. ‘’ Diyor kitabında Meltem TerzioğluMeltem Terzioğlu DerinDerin İçerisinde aşkın, özlemin, umudun hayat dair hepimizin kendinden satırlar bulabileceği çok güzel ve akıcı bir şiir kitabı. Çok severek okudum ve çok beğendim kitabı. Naçizane herkese tavsiyemdir. Yayın hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim. Meltem TerzioğluMeltem Terzioğlu Arka Kapaktan Alıntı: Bilinmezlikten gelip bilinmezliğe gittiğimiz bu yolda sevmek bizim için. Ağlamak; belki hüzünlü belki mutluluktan ya da kızmak bizim için ve yaradılıştan mütevellit. Her duygunun pustuğu bir evi vardır içimizde, içimizdeki derinlikte. Evin yolunu kaybetmeden derinden sevmek lazım.
2020 22. kitabı
“Zaman ilerliyor ben gerilerken Şimdim çok yıl öncesinde yaşıyor, Bitkin. Sonram karanlıkta beklemekte, Biraz kırgın. Bitiş noktasına varacakken Varış noktasında bitmekten korkuyorum. Yağmur yağsa geçecek buhranlarım. Yağmur olup yağamamaktan korkuyorum. Kendime korkulardan bir deniz yaptım Derin sularda boğulmaktan korkuyorum.” . • O kadar güzel şiirler okudum ki️ Bana o kadar güzel hissettirdi ki sevgili @meltemterzioglu_ . Kendimi bulduğum şiirler oldu fazlasıyla. Yüreğime dokunan şiirler oldu fazlasıyla. Beni kendime getiren şiirler oldu fazlasıyla. O kadar güzel ve yalın ki yazarımızın dili.. Şiir kitaplarını ara ara açıp okuyup öyle sonlandırma huyum vardır benim. Bu huyumu bana unutturdu ‘Ay dur şu şiiri de okuyayım’, ‘ay dur şunu da’ derkeeeen sona geldim. Çok beğendim çok!
2020 52. kitabı
Meltem Terzioğlu'nun "Derin" şiir kitabını okudum. Meltem Terzioğlu genç bir şair. Öyküler de yazıyor. Şiirle ilgili söz söylerek haddimi aşmak istemediğinden kelamı şiire bırakıyorum. "Aşk Olsun" şiirinden: Sen en iyisi mi / Kaygıları al, gel, sev / Dününü yarınıma koy, gel, öp / ... / Sen en iyisi mi / Umutları al, gel, sev / Düşünü düşüme koy, gel, öp / ... Bir başka şiiri "Hiçlik"ten: Hayatın son sayfasındayım / İki satır yazsam az gelir / On satırı geçsem / Son kelimelerim öksüz kalır / ... / Derin bir soluk alsam çok gelir / Soluksuz kalsam / Ruhum hiçliğe varır. Derin'in ve gelecekte yazacaklarının yolu açık olsun. Sevdiğim birkaç şiiri koyuyorum buraya, gerisi meraklılarına. ❤ @meltemterzioglu_
2020 54. kitabı
Derin /Kitap Yorumu Merhaba arkadaşlar size bugün beni okurken dinlendiren bir kitap ile geldim. Şiir kitabı okumayı sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Kitabın içinde birbirinden güzel şiirler var .Sade anlaşılır bir dille yazılmış.Kitabın içinden sizlere bir kaç şiirden alıntı yapacağım umarım beğenirsiniz sizde .Şiirlerin tamamını okumak isterseniz hemen kitabı alınız .. Evvelden Ahir Yanmazdan evvel,sönmezden evvel sevdim. Bitmezden evvel,ölmezden evvel sevdim. Candan hoş sohbeti,mayhoş bir elmayı Gezmeyi tozmayı, bazen de susmayı sevdim. Tek Bir Bir gülüşe aşık olmak; Bir şehirde bin caddeyi dolaşmak, Bir şehirde geceyi devirip gündüze varmak, Bir şehirde bin kişiden birini sarmak.
2022 22. kitabı
Meltem Terzioğlu'nu Çok Yalnızım Sevgili Seyirciler proje kitabındaki Ölüme Uyanış öyküsüyle tanıdım. Öykü bana adeta dünya klasiklerini hatırlattı, öyle başarılı bir kalem. Daha sonra kendi şiir kitabının çıktığını duyurdu ve her paylaşımında ne zaman satışa çıkacağını bildirecek diye bekler oldum. Çünkü bence Meltem Terzioğlu adını ilerleyen zamanlarda raflarda duyuracak bir yazar. Bugün kitap gelir gelmez okumaya başladım şiirleri ve okurken satır altı çizme huyum olmamasına rağmen sayfalarca çizmek istedim mısraları. Belki benzer süreçten geçtiğim için objektif olmuyorum diye düşündüm ancak okudukça Meltem'in kitabını değil de yıllardır okuduğumuz bir şairin şiirlerini okuyorum gibi hissettim. Ben ki çok şiir okumayan, yazmayı sevsem de şiir yazmaya yeteneği olmayan biriyim, öyle beğendim. Şiirlerdeki kelime seçimleri, bazen kendine, bazen birine, birilerine seslenişi çok güzeldi. Umarım sesini duyarlar Meltem. Umarım başarılarının devamı gelir, umarım bu kitapla yaşadığın heyecanı, sevinci, gururu nice kitaplarınla yaşarsın.
Şiir

Meltem TerzioğluYazar · 3 kitap
1992 yılında İzmir’de doğdu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Klasik Arkeoloji Bölümü'nden mezun oldu. Şuanda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Arkeoloji üzerine yüksek lisans eğitimi almakta. Şiirle beraber kısa öykülerle edebi hayatına yön veriyor. Yazarın öyküleri; ''Düşünce Öykü'', ''İshak Edebiyat'' gibi çeşitli dergi, kolektif kitap ve platformlarda yayımlandı. Beyinsizler adlı popüler bilim ve teknoloji platformunda gönüllü olarak yazarlık, çevirmenlik ve hikâye anlatıcılığı yapıyor. 2019’da Derin adlı ilk kitabı okurlarıyla buluştu. Edebi çalışmalarının devamıyla beraber Arkeolog olarak mesleğini sürdürmeye devam ediyor.