Temmuz 2018

2022 6. kitabı
Okunma: 31 Mart 2022 02:30
Güzel bir kitaptı hem uzayın tarihçesi hem de uzay bilimi hakkında detaylıca bilgiler öğrenebilirsiniz. Lakin bir başlangıç kitabı değil, eğer uzay bilimi hakkında temel bilginiz yoksa sıkılırsınız. Bulutsu, galaksi, kırmızı cüce, gezegen görselleri de çok güzel.
Astronomi İçin Süper
2020 8. kitabı
Astronomiye ilgi duyanlar için harika bir kitap. Tek sorunu az sayıda gök cismini barındırması. Eğer biraz daha uğraşılsaydı süper bir kitap olurdu...
Bilim
2021 114. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2021 22:09
Yeni yeni okuma yapmaya başladığım bir alan olsa da çok büyük keyif ve merakla okuduğum bir kitap oldu. İmkanlarım el verdikçe bu tarz konuları olan kitaplara ağırlık vermeye çalışmak hedefim. Büyük keyif alarak bilmediğim daha önde duymadığım şeyler öğrendiğim çok keyifli bir eser oldu.
2021 10. kitabı
Birden fazla güneşe sahip gezegenler, büyüklükleri ışık yılı ile hesaplanan bulutsular, galaksiler, galaksileri yutan kara delikler. Öfkesi hiç dinmeyen kasırgalardan oluşan gök cisimleri, Zamanın ve bilinen boyutun bambaşka versiyonları... Sonsuzluk içinde sonsuzluk! Uzaya ilgisi olan olmayan herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm bir kitap oldu insana kibrini yutturup küçücük hacmini tekrar hatırlatıyor. Eserin ciltli olması da çok hoş bir detay en yeni uzay görüntüleriyle harmanlanmış bilgileri okurken gelişen teleskop teknolojisine teşekkür ettim gözlerim şaheserlere şahitlik etti. Çok güzel bir eserdi
2021 12. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2021 18:47
Boşluk içindeki doluluktayız... Güneş sisteminden çıktığınız an bırak kapıdan dışarı adım atmayı aslında daha yerinizden bile kıpırdamadığınızı farkediyorsunuz. Mükemmel fotoğraflarla süslenmiş, çok güzel bilgiler içeren, ilgisi olanın ya da olmayanın farketmez sıkılmadan okuyabileceği bir kitap daha doğrusu albüm. Dolayısıyla okuyup bitirdikten sonra bile canınız sıkıldığında sayfaları çevirip fotoğrafları inceleyebilirsiniz.
Bilim
Uzay
2023 28. kitabı
Uzayı çok iyi bir dille anlatıp öğretiyor. Yediden yetmişe herkesin okuyabileceği bir kitap. Bilgilerimi tekrar tazeledim diyebilirim. İncelemesi de çok zevkli.
Düşünce
2024 358. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2024 14:14
Derin Uzay, Govert Schilling'in yazdığı ve 2018 yılında TÜBİTAK tarafından yayımlanan popüler bilim kitabıdır. Kitap, evrenin derinliklerine bir yolculuk yaparak, gezegenlerden yıldızlara, galaksilerden kara deliklere kadar birçok gök cismini ve olguyu ele almaktadır. Baskı kalitesi ve görsel zenginliği sebebiyle daha ilgi çekici kılmaktadır. Derin Uzay, Govert Schilling'in evrenin derinliklerine yaptığı bir yolculuktur. Kitap, astronomiye ilgi duyan herkes için okunması gereken bir başyapıttır. Derin Uzay, temel olarak şu konuları kapsamaktadır: Evrenin yapısı ve evrimi Gök cisimleri Gözlemsel astronomi Uzay araştırmaları
·224 syf.·
2025 24. kitabı
Kaliteli görselleri, anlatımı ve içerdiği sade ama öğretici bilgileriyle zevkle okuduğum bir ansiklopedi. Gezegenleri, yıldızların doğumu ve ölümünü, bulutsuları, ötegezegenleri, gökadaları ve dahasını pek çok özelliğiyle okuyucuya sunuyor. Bilimsel ama sıkıcı olmayan, lafı uzatmadan kısa ve öz anlatan bir kitap. Kitapta en beğendiğim özellik, çoğu görselin gerçek veya gerçeği algılayabileceğimize uygun renklendirilmiş fotoğraflardan oluşması. Ayrıca fotoğraflara konulan dipnotlar sayesinde bu görsel şölene hayran olmakla kalmıyor aynı zamanda orada ne görmeniz gerektiğini de anlayabiliyorsunuz. Cisimler veya yapılar hakkındaki bilgiler dolaysız ve gerektikçe verilmiş. Uzayın hep hayranlık uyandırıcı ve gizemli olduğunu düşünürdüm ama bu güzelliklerin bir kısmına mantığını anlayarak yakından göz atabileceğimi bilmiyordum. Şu anda evren hakkında pekçok şey bilinmezlikte kalsa da, bilinen kısım bile insanı doğanın yaratıcılığına hayran bırakıyor. Göğe doğru birazcık merakınız varsa ve okuyacak kitap arıyorsanız bunu kesinlikle öneririm. Dili elbette bilimsel ama teknik detaylara boğmadan etkileyiciliğini koruyarak giden esprili bir anlatımı var. Yaratıcılık ve mizah ile koyulmuş başlıklar okurda merak uyandırıyor. Açıkçası ben hep bir sonraki sayfada nasıl bir güzellik var diye merak ederek okudum. Ara sıra tarihteki ilk keşiflerden ya da sonradan yanlışlanmış bilgiler veriliyor ve kitaba farklı bir renk katıyor. Kitabın sonunda ise bu kitap için özenle hazırlanmış kapsamlı bir yıldız haritasına yer verilmiş, meraklısı için kullanışlı olabilir. Kullanılan görselleri de merak edip internettekiyle karşılaştırdım ve kesinlikle kitaptakiler çok daha iyi çözünürlükte fotoğraflar. Çok özenli hazırlanmış ve tasarımından içeriğine 10/10 bir kitap olmuş.
Derin UzayGovert Schilling · 2018151 okunma
Öncelikle bu kitap bir roman değil yani 1. sayfasından başlayıp son sayfasına kadar okuyacağınız bir kitap değil bir bilgilendirme kitabı Eğer Roman şeklinde okumak istediğiniz uzay temalı bir kitap istiyorsanız Kozmos - Evrenin ve Yaşamın Sırları atlı kitabı okumanızı tavsiye ederim ben bu kitabı okumadım ama çok beğenilen ve çok önerilen bir kitap olduğu için size tavsiye ediyorum. Derin Uzay kitabı içeriği ve görselleri açısından oldukça zengin bir kitap içi uzay teması verilmesi yazıları siyah zemin üzerine yazılmış.