Elbette, mükem­mel sadakat ve mükemmel tekdüzelik idealine hiçbir zaman gerçekten ulaşılamaz.
Sayfa 13 - Nika Yayınevi
Felsefe-Düşünce
Devlet kıskanç bir tanrıdır ve hiçbir rakibe tahammül edemez. Egemenliği herkese nüfuz etmeli ve tüm duygular devletin geleneksel ifadesi olan romantik vatansever militarizmin kalıplaşmış biçimlerine dönüştürülmelidir. Sürü duygusu.
Sayfa 22·Kitabı okudu
Edebiyatın En Tatlı Eşleşmeleri!
Peki ya sizin favori kitabınız hangi tatlı olurdu?
Devleti neredeyse neşeli bir öfkeyle dirilttiyse, geçmişten gelen geleneğin bozulmadığı ve Amerikan cumhuriyetinin İngiliz Devletinin doğrudan torunu olduğu sonucuna varabiliriz.
Hayata Dair
Militarizm sadece bu sınıfın arzularını ifade eder ve temel dürtülerini tatmin eder. Kendi hallerine bırakılan diğer sınıfların böylesine pahalı ve yıkıcı bir oyunla ilgilenemeyecek kadar çok ihtiyaçları, çıkarları ve hırsları vardır.
Hayata Dair
Devlete yönelik duygularda, elbette, safkan soy bağına dayalı büyük bir mistisizm unsuru vardır.
Hayata Dair
Hükümet açıkça sıradan ve kutsal olmayan insanlardan oluşur ve bu nedenle eleştiri ve hatta aşağılamanın meşru bir nesnesidir.
Hayata Dair