Devlet Üzerine

Puan

8.510 üzerinden
105 kişi
2021 18. kitabı
Lenin tarafından kaleme alınan bir kitap. Kitap iki kısımdan oluşuyor ve Sverdlovsk Üniversitesindeki konferanslar var kitapta. İlk kısmı devlet üzerin bir konferans var asıl konu işleniyor. Bir kaç kitap tavsiyesi ve devlet hakkında ki düşünceler var. İlk kısma başlarken anlamakta zorluk çekeceksiniz diyor lakin o kadar zor anlaşılan bir kitap değil. İkinci kısımda ise Cepheye yollanan Sverdlovsk Üniversitesi öğrencilere sesleniş başlığıyla kaleme almış. Bu kısım pek ilgimi çekmedi ve aşırı gereksiz geldi. :) Belkide o cepheler hakkında tam bilgim olmadığı için anlamadığımdan gereksiz gelmiş olabilir. Neyse kısacası mükemmel ve okuduğunuza pişman etmeyecek bir kitap. Marksizm bakışından devlet hakkında güzel yorumlar var. Keyifli okumalar
Devlet Üzerine Değil...
2021 21. kitabı
Lenin' in konferansta yaptığı iki konuşmanın yazıya dökülmüş halinden meydana gelmiş bir kitap. Yetkin ve detaylı bir anlatım beklemeyin, devlet gibi önemli bir meselenin başlık olarak kullanılması sadece albeniliği arttırma amaçlı yoksa içerikte devletten pek söz edilmiyor ki edilse ne olacak kızıllar, devleti miadı dolmuş bir alet yada hantal bir makine olarak görüyor hâlbuki devlet toplumdan ayrı bir oluşum değildir ki bilakis devlet toplumun kendisidir. Topluluk varsa devletleşme kaçınılmazdır. Bu açıdan devlet organik bir oluşumdur. Amacımız devleti ortadan kaldırmak değil onu ıslah etmek, düzeltmek ve geliştirmek olmalıdır. Öteki türlü insan doğasına aykırı ütopik bir hayelden ibarettir.
İnsan ve Toplum
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
2024 55. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2024 08:38
Eser, bir konferans ve bir söyleşiden oluşuyor. Konferans kısmında, yani eserin "Devlet Üzerine" adını aldığı kısımda sosyalist açıdan devletin yeri, devletin oluşumu gibi konulardan bahsediyor ve Tarihsel Materyalizm'i olabilecek en yalın biçinde anlatıyor. İkinci bölümde ise üniverstieden mezun olan ve ceoheye gidecek öğrenciler için savaşın gidişatı gibi konukardan bahsediyor. Eğer yalnızca ilk bölümü puanlayacak olsaydım puanım büyük olasılıkla 9 olurdu fakat ikinci kısım eserin değerini düşürmüş.
Devlet Üzerine Güzel Bir Kitap
2023 5. kitabı
Devlet ve devrim de ki gibi Leninin elinden çıkma bir kitap. Sosyalist ve komünist sistemde devlet hakkında sorularınız veya düşünceleriniz varsa kesinlikle okumalısınız , hiç değilse tarihi bir kitap olarak da okunabilir. Kitabın içeriği zaten belli , Komünist düzende devletin konumu. Leninin gayet açık ve yumuşak bir dil ile yazdığı bu kitabı , eğer merakınız varsa okuyabilirsiniz, özellikle ideolojilere bir ilginiz varsa.
İnsan ve Toplum
Devlet Üzerine
2023 15. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2023 00:13
Lenin in konferanslardan alınan söylemlerinin kitaplaştırılması neticesinde oluşan kitap, devlet ve mekanizmalarını sorguluyor. Sovyet sosyalizmi anarşist sosyalizm den ayrı olarak ele alınmalı. Çünkü devletçi fraksiyonlar otoriteyi kutsamış ve bürokrasi yaratarak devlet teşkilatlanmasını kalıcılaştırmıştır.