Haziran 2011
1973
Evrensel Basım Yayın

2017 10. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2017 19:48
Kitap kurgusal anlamda çok iyi ve yazarın en iyi özelliğiyse betimlemeleridir çünkü kurgu ve betimlemeleri güzel yansıttığını gördüm. Olay örgüsü oldukça karışık ve oldukçada akıcı bir kitap. Tavsiye edilir mi? Kısmına gelincede kitap genel olarak dram-aşk üzerine kurulu o yüzden sonu güzel bitmiyor ayrıca kitap bitti ama yankısı beyinde devam ediyor. Herkese iyi okumalar.
DilanÖmer Polat · Evrensel Basım Yayın · 201140 okunma
2021 18. kitabı
Adımı veren roman. Dilan... Annemin adımı bu romanı okurken karar verdiğini öğrendiğimden bu yana hep okumak istediğim ama bir türlü okuyamadığım romandı kendisi. Sanırım karakterin kötü olma ihtimalinden korktum. Fakat okuma cesaretini kendimde bulduğumda Dilan'ın ailesi ve aşkı için büyük fedakarlıklar yapan, hatta kendinden bile vazgeçebilen bir kız olduğunu gördüm. İçime su serpildi gerçekten :) Kitap bir sevda öyküsünün çerçevesinde aslında o zamanın törelerini, aşireti, dilini ,yoksulluklarını gözler önüne seriyor. Namusun sadece kadına has bir şey olduğunu düşünen bir toplum çiziyor. Bir Paşa oğlu birçok kadınla birlikte olunca bir şey olmazken, bir kadının dama çıkıp sevdiğinin yolunu gözlemesi ayıplanıyor. Kitabı okurken içimden 'Ne çok şey atlattık ve atlatmaya devam ediyoruz' dedim. Umarım çok daha aydınlık geleceklere kavuşur, cahil bir toplum olmaktan kurtulur ve eğitimin ışığında ilerleyebiliriz.
DilanÖmer Polat · May Yayınları · 197340 okunma
2021 6. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2021 14:51
1971 askeri darbesi sonrası meslekten uzaklaştırılan yazarın 1970 sonrası yayımlanan eserlerinde Ağrı'nin Tutak ilçesi ve çevresi - memleketi - mesken seçilmiş. Doğu insanının acılarını, feodal ağalık düzeni altındaki ezilişini, yoksulluğunu, umutlarını, yaşam kavgasını dile getirir yazar. Dilan da da bir bey oğlu olan paşo nun, iktidarını kullanarak Dilan'i elde etmeye çalışması ve sonrasında Dilan'in ölümüyle sonuçlanan trajik olaylar anlatılmış. O bölgenin ağzına yer verilen romanda bazı kelimelerin anlamını bilmeden okudum ama bütünden uzaklaştırmıyor sizi. Tavsiye edilir.
DilanÖmer Polat · May Yayınları · 197340 okunma

Ömer PolatYazar · 6 kitap
1943 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Sincan Köyü'nde doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünde okudu. Bir süre Ankara’da bir ortaokulda Almanca öğretmenliği yaptıktan sonra Bonn Basın Ataşesi olarak Almanya’da görevlendirildi. Şimdi Almanya’da bağımsız yazardır. Romanlarında Doğu Anadolu yöresinin insanını, zor doğa koşulları altında ezilişini ve yörenin toplumsal koşullarını işledi. Eserlerinde göçmen çocukların yaşamlarına da değindi. Köy seyirlik oyunlarından esinlenerek yazdığı Aladağlı Mıho ve 804 İşçi Ankara Sanat Tiyatrosunda sergilendi. 1976 yılında Madaralı Roman Ödülü alan Dilan adlı romanı 1986 yılında Erden Kıral tarafından filme alındı. Polat, evli ve bir kız çocuk babasıdır.