Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Din ve Fenomenoloji Arasında Yahudilik ve Hıristiyanlık

İsmail Taşpınar

Din ve Fenomenoloji Arasında Yahudilik ve Hıristiyanlık Gönderileri

Din ve Fenomenoloji Arasında Yahudilik ve Hıristiyanlık kitaplarını, Din ve Fenomenoloji Arasında Yahudilik ve Hıristiyanlık sözleri ve alıntılarını, Din ve Fenomenoloji Arasında Yahudilik ve Hıristiyanlık yazarlarını, Din ve Fenomenoloji Arasında Yahudilik ve Hıristiyanlık yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kapüsenler'in halka ve toplumun alt sınıflarına yönelik tebliğ faaliyetleri, Cizvitker tarikatinin toplumun elit kesmi hedef alan faaliyetlerini tamamladığı için hem Kilise hem de Hristiyanlar tarafından takdirle karşılanmıştır.
Bir Yahudi cemaati olan Esseniler'de dışlanan kimse
Büyük günah işleyenler cemaatten dışlanır ve bu şekilde atılanlar ömürlerini acınacak bir halde tamamlarlar. Cemaatten atılan üye bağlılık yemini ve kurallar gereği diğer insanlardan yiyecek alamaz,ot yiyerek hayatını devam ettirmek zorunda kalır,böylece vücudu açlıktan bitkin bir hal alır ve sonunda ölür. Bu yüzden, genellikle bu durumda olanların hallerine acırlar ve yaptıkları hatanın cezasını yeteri kadar çektiklerine kanaat getirerek son nefeslerini verecekleri anda tekrar kendi içlerine kabul ederler.
Reklam
İsrailoğulları ile Yunan kültürü arasındaki ilişki MÖ 6 yya kadar dayanmaktadır. Bununla beraber, Yahudi düşüncesi ile Yunan düşüncesi arasındaki ciddi irtibat gerçek anlamda MÖ 1.yyda olmuştur.
Katolik Kilisesi dışında kurtuluşun olmayacağını kabul eden Katolik Kilisesi, Nostra Aetate bildirisi ile birlikte Hristiyanlık dışındaki dinlerin sahip oldukları değerlerin takdir edilmesi gerektiğini kabul etmiş ve ortak noktalara vurgu yapmıştır.
Hristiyanlıkta da Tanrının Kelamı (logos) olarak kabul ettikleri İsa Mesih, kurbanın yerini alacaktır. Buna göre Tanrıya takdim edilen kurban, bir hayvan değil,bizzat İsa Mesih'in kendisidir.
"Evharistiya" olarak da bilinen Pazar ayini Hz. İsa'nın ölmeden önce havarileri ile paylaştığına inanılan son akşam yemeğinin anısına kutlanmaktadır.
Reklam
İbranice'de kadın anlamına gelen "işşa" kelimesi erkek anlamına gelen "iş" kelimesinden türetilmiştir. Böylece kadının adı da erkekten türediğini kendisine daima hatırlatmaktadır.