54 dk.
Yeni Yaşam Yayınları

Dinin Ötesinde -1-
2026 161. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2026 22:53
Tek bir alıntı herseyi açıklıyor aslında "Var olan herşeti yaratan Tanrı, belirli bir amaç için yüceliğinden soyunarak insan biçimine bürünüp doğmak ve yaşamak isterse , kim buna "imkansiz" diyebilir?" Dinin ÖtesindeDinin Ötesinde
Din
Dinin ÖtesindeKutsal Kitap Araştırma Merkezi · Yeni Yaşam Yayınları · 2011262 okunma
Dinin Ötesinde Kitabı Ne Anlatır...
2026 3. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2026 15:47
*Bu Kitapçıkta O'nun( İsa) Doğuşunu,Ölümünü,Ölümden Dirilişini,Göğe Yükselişini, Ve İkinci Gelişini Özet Olarak Anlatır. ~~ ☆Gerçekte Özgür İradeye Sahip İnsanın Önünde Yalnızca İki Yol Vardır: “Tanrısal” Ve “İnsanî” Yol. Dinlerin, Tanrı’nın Öğretilerinin Kurumsallaştırılmasıyla Oluştuğunu, Bu Nedenle İnsanî Yolun Ürünü Olduklarını Anlamak Hiç De Güç Değildir. O Halde Tanrısal Olmayan Bir Yolun, İnsanı Tanrı’ya Yakınlaştırması, Varoluş Sorununa Cevap Bulması Nasıl Düşünülebilir? İşte Bizim Bu Kurstaki Amacımız Da Bu Kavram Karmaşasına Bir Açıklık Getirerek Tanrısal Yol İle İnsanî Yol Arasındaki Ayrımı Görebilmenizi, Tüm Ruhunuzla Tanrı’ya Yaklaşarak, O’nun Sevecenliğinden Kaynaklanan Anlamlı Bir İlişkiye Girebilmenizi Sağlamak. Böylesine Yalın Bir Gerçeğin Söze Dökülüp Anlatılmasına Olanak Yok, Ama Gerçeğe Götüren Yolu Parmakla Göstermek İçin De, Yine Söze Gerek Var. Biz Size Yardımcı Olmaya, “Bak, İşte Orada!” Demeye Çalışacağız, Ama Bu Yolda İlerleme İsteği Yine De Sizden Gelmelidir. Atalarımızın Dediği Gibi, Zorla Güzellik Olmaz. Madem Ki İnsan Özgür İradeye Sahiptir, O Halde İster Kendini Kurtarır, İsterse De O Derin Boşluğa Bırakır. Bunu Somut Bir Örnekle Açıklarsak, Sigara İçip İçmemeye Karar Vermeye Benzetebiliriz. Verilecek Karar, Seçilecek Yolu Da O Anda Belirler. Ya Sağlıklı Bir Yaşam, Ya Da Hastalığa Davetiye… Dinin ÖtesindeDinin Ötesinde
2020 15. kitabı
32 sayfalik bir kitapçik "Dinin Ötesinde". Okudugum kitap arasina sıkıştırıp yarım saatte okudum. İsa Peygamber hakkinda merak edilenler bu kitapçikta mevcut. Hemde kafanizda soru işaretleri birakmadan gayet açiklayici bir biçimde anlatılmış. Eger İsa Peygamber'i merak ediyor ve benim gibi bazi konularda 'acaba' diyorsaniz okuyun derim. Kitapla kalın...
2019 4. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2019 22:28
Bu kitap misyonerler tarafından ısteyene ücretsiz gönderiliyor ve tüm icraatlarını Türkiye sınırları içinde içtenlikle yürütüyorlar. Internetten incil isteminde bulundum , bana incil de dahil bir-çok kitap gönderdiler. Çoğunluğu müslüman olan bu ülkede en ucuz Kuran 35 40 liraya satılır iken bu insanların bu engin tavrı cidden enfes . Onlar bir batılın peşinden bunca iştiyak ile koşarken biz hak olanın pesinde ne haldeyiz?
Türkiye misyonerleri ve İncil, Mesih, Rab anlatıları.
2023 16. kitabı
. İnternette her an karşınıza bir misyoner tezgahı olan ve "Tanrı seni seviyor, Tanrı'yı tanımak ister misin?" gibi cümlelerle insana zayıf damarı merhametten yaklaşan basit ve sade görseller çıkabilir. Herkes bunun ne olduğunu az çok anlar da, merak bu ya, "acaba ne çıkacak?" deyip tıklayabilirsiniz de. Ben de öyle yaptım. Kutsalkitap.org diye, bütün işini yalnızca Katolik dininin ve Kanonik İncillerin ilasına göre organize etmiş ve kendince bu hizmetlerin tamamını meccânen gören bir siteye yönlendirildim. İncil gönderiyorlarmış. "Hadi oradan, ne yani, şimdi 'bana oradan az tahrifli bir İncil sarın' desem, sorgusuz sualsiz niye gönderecekler ki?" Form doldurdum. Bir hafta geçti veya geçmedi, kargocu aradı. Bizim misyoner İncil'i göndermiş. Adam bir de WhatsApp'tan mesaj atıyor, diyor ki, "İncil ulaştı mı?" Ulaşmadıysa bir daha göndereceksin yani. O zamanki aklımla iç sesim, nam-ı diğer Gaip abi, "uhricet li'n-nâs'ı bana mı diyor, sana mı diyor? Bu gayret-i diniye nedir? dedi. Müslüman tebliğcilere göre Türkiye misyonerlerinin şöyle de bir dezavantajları var ki, halk muhafazakar, yeniliklere çok kapalı, Hristiyan nüfus bir avuç, gençlerin materyalizm yerine çok tanrılı ve alabildiğine mistik bir hava tüttüren bir dine kayması oldukça ihtimal dışı ve dahası.. Bütün bunlara rağmen bizim Aksaray gibi bir yerde bile İranlı bir Hristiyan cemaati bir apartman dairesini kiliseye çevirmiş, ilahiler, dualar okuyor, ayinler yapıyor. Sayısı iki elin parmaklarını belki biraz geçecek kadar kalabalık cemaatiyle Kılıçarslan Parkı'nda mangal partileri yapacak kadar neşeliler. Akıl almaz bir durum. Ben olsaydım ücra bir Hristiyan kentinde 10-20 inanmış kişiyle ne yapardım, amaçsız hissetmez miydim, ayağımın altı boşa çıkmaz mıydı? Misyonerin paketini açtım. İncil ile beraber üç tane
Puan vermedi·32 syf.·
2022 27. kitabı
Kitap incilin hak olduğunu iddia ediyor fakat çelişkili bir çok cümleler var. Bu kitapla birlikte İncil'de dahil 4 ücretsiz kitap gondermeleri samimi ve güzel bir davranıştır. Hz. İsa'nın peygamber olmadığını, haşa Allah'ın sözü olduğunu iddia ediyor. "1 İsa'nın ölmeden, baygın durumdayken mezara konmuş olabileceği söyleniyor, hatta iddia ediliyor. Peki böyle bir durumda, Romalı askerleri oradan kaçıran ve iki tonluk taşı kaldıran kimdi? Elleri ve ayakları çivilenmiş olarak 6 saat çarmıhta kalmış bir kişi, bir peygamber olarak kabul edilse bile bunu kendi kendine başarmış olabileceği hangi mantıkla kabul edilebilir?" Kendi kendini diriltebildigini söyleyen, ama bir mezardan kendi kendine çıkamayacağını iddia etmek cok basit kaçıyor. Tabi benim aklıma bu kısım geldi. Daha fazlası da var. Vaktiniz varsa okumanızı tavsiye ederim. Sonuçta her dine saygılı olmalı ve arastirmaliyiz ki, kendi dinimizin yüceliğini ve Hak oluşunu daha iyi idrak edebilelim.
2022 10. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2022 19:18
Merhabalar, Kutsal Kitap sitesinden ücretsiz İncil talep ettiğinizde yanında " Dinin Ötesinde Serisi "nden üç tane eser de gönderiyorlar. ******* "Dinin ötesinde" adlı esere başta kısa bir giriş yapılıyor. Eserin yazılış amacı ve nelere vurgu yapılacağından kısa bir şekilde bahsediliyor. Daha sonra eser beş başlıkta ele alınıp Mesih'in hayatına değiniliyor. Bu başlıklar; 1) İsa'nin Doğuşu 2) İsa'nin Çarmıhta Ölümü 3) İsa'nın Ölümden Dirilişi 4) İsa'nın Göğe Alınması 5) İsa'nın İkinci Gelişi gibi kısa bir şekilde ele alınmış ve ozetlenmeye çalışılmış başlıklar. ***** Eser Mesihi çok fazla övmüş ve göklere çıkarmış. Yani bir peygamberi insanlıktan çıkarıp onu tanrilastirmis gibi geldi bana. Kendi içinde tutarsız olduğu yerler var. Bu da eserin boyutuna ya da sayfa sayısına bakılarak gerekli açıklamaya gidilememis de denilebilir. Bu yönden eksik bir eser olmuş diyebilirim. ***** Eserde Mesih diğer peygamberlere göre daha üstün tutulmuş ve sanki tanrıya daha yakınmış gibi gösterilmiş. Buna sayfa 12 de 4.satirdaki yazıda çok rahat ulaşabilirsiniz. *****Mesih' in ölümden sonraki dirilişi çok yavan bir şekilde açıklanmış. Bu polisiye bir hava verdi bana açıkçası. *****İsa'nın göğe çekilmesi ve ölmesi olayı pek mantıklı gelmedi bana doğrusu. Sonuçta her insan bir kere doğar ve ölür. İkinci bir gelişe pek inanamdim ki iyi bir kanıt da sunulmamis eserde. ***** Diğer bir konu ise İsa'nın tanrı'nın oğlu olması meselesi. Sırf Meryem Ana bir erkekle birlikte olmadığı için tanrının oğlu olarak gösterilmiş mesih. Bu açıdan bakarsak aslında hepimiz tanrının ogluyuz. Annemiz babamizla ilişkiye girsin veya girmesin bunun önemi yok. Sonuçta herkes tanrının ol cümlesi kadardır. **** Eserin genel olarak özetini eserin içinden bir cümleyle yapmak gerekirse bu şu olurdu;" Tanrı'nın
2024 9. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2024 19:10
İsa Mesih’in hayatını ve Hıristiyan öğretisini basit bir dil ile açıklamaya, hep kafamıza takılan cevapsız kilit soruları cevaplamaya çalışan eserler dizisinin ilki. Fakat bütün dinler gibi kendisi ile çelişen bir eser. Araştırmayı seven birisi olduğum için okudum ama mantıksız, basit. İlkel. Her şeyi okumak gerek ki bazı şeyleri neden savunmadığımızı daha iyi idrak edebilelim. İyi bir okur olmak bunu gerektirir.. İyi okumalar..
2023 1. kitabı
Hz. İsa hakkında bilmedikleriniz ve niceleri.. İsa çarmıhta ölmedi. Tanrı onu göğe yükseltti. Çarmıha gerilen 12 havarisinden biri ve İsa’ya hainlik etti.
Felsefe
2020 6. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2020 00:59
Kitap, geçen sene ücretsiz İncilin yanında gelmişti. Geçen sene incelenmeye değecek uzunlukta bir kitap olmadığı için inceleme yapmamış ve listelememiştim. 1000Kitap'ta olduğunu görünce tekrar okudum. Bu kez daha özenle. Eğer benim gibi Hristiyanlık hakkında hiç bilgisi olmayan biriyseniz bu kitap başlangıç açısından güzel bir kitap. İncil'den ve doğal olarak İsa'nın yaşamından ve mucizelerinden bahsediyor. Doğru zannedilen yanlışları da düzeltiyor. Tabii biraz yanlı bir anlatım var ama sorun değil.

Kutsal Kitap Araştırma MerkeziYazar · 0 kitap
Merkez, 1960’lardan itibaren Kutsal Kitabın (Tevrat, Zebur ve İncil) ve Mesih inancının doğru anlaşılması ve bilmeyenlere anlatılması için çalıştığını ifade etmektedir.