Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Diyanet Aile Dergisi - Sayı 2 - Şubat 2019

Diyanet Aile Dergisi

Diyanet Aile Dergisi - Sayı 2 - Şubat 2019 Gönderileri

Diyanet Aile Dergisi - Sayı 2 - Şubat 2019 kitaplarını, Diyanet Aile Dergisi - Sayı 2 - Şubat 2019 sözleri ve alıntılarını, Diyanet Aile Dergisi - Sayı 2 - Şubat 2019 yazarlarını, Diyanet Aile Dergisi - Sayı 2 - Şubat 2019 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
Diyanet Aile Dergisi bu sayısında penceresini ailenin göz aydınlığı bebekler için açıyor. Sema Bayar, her bebeğin, anne babası ve içinde yaşadığı toplum tarafından güzel bir şekilde karşılanmayı hak ettiğini dile getirdiği “Allah'ın Emaneti Ailenin Göz Bebeği” yazısında, değişen dünya ile birlikte artık bebeklere has bir sektör oluştuğuna da dikkat çekiyor. Bayar, bebeği güzel karşılama ve ona iyi imkânlar sunma telaşı arasında asıl sorumluluğun onu Allah’ın rızasına uygun olarak yetiştirmek olduğunun unutulmaması gerektiğini anlatıyor. Dr. Sema Çelem ise “Bir Ayet Bir Yorum” köşesinde “Onlar, ‘Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah'a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle’ diyenlerdir.” ayet-i kerimesinden yola çıktığı yazısında mutlu bir yuvada eş ve çocukların saadet vesilesi olduğuna değinirken onların aynı zamanda bir imtihan vesilesi olmasından hareketle çeşitli hususlara dikkat çekiyor. Bu ayki söyleşiyi “Kendimi bilmek için çizmeye başladım.” diyen çizer Hasan Aycın’la gerçekleştirilmiş. Kaan H. Süleymanoğlu, “Ahlak Birbirine Omuz Vermiş Tuğlalardan Oluşur” yazısında, kalbin hür toprağında mayalanmayan bir inancın, düşüncenin ve ahlakın, bedenin tutum ve davranışlarında sağlıklı bir şekilde tecelli etmesinin beklenemeyeceğini belirtiyor. Minyatür sanatçısı Gülçin Anmaç, kültür sanat sayfasında, el yazma eserlerimize nakşedilen sanatlarımızı anlatıyor. Eyüp Demir, Cezayir katliamını anlatıyor. Ömer Faruk Akpınar, sahabe köşesinde Zeyd b. Hârise’yi (r.a.) ağırlıyor.
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 2 - Şubat 2019
Diyanet Aile Dergisi - Sayı 2 - Şubat 2019Diyanet Aile Dergisi · Diyanet Dergi · 201912 okunma
Kur’ân-ı Kerîm’de “Allah’ın kendisine lütufta bulunduğu, senin de lütufkâr davrandığın kişi” olarak bahsedilen Zeyd (r.a.), Kur’an’da adı geçen tek sahabidir.
Reklam
İnsanların yardımına koşup zor günlerinde yanlarında olarak onların sevgisini kazandık. Özel durumlarına müdahale etmeyerek, sırlarını merak etmeyip ayıp araştırmayarak da saygılarını…
“Allahım! Bana, değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmek için metanet, değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için cesaret, ikisinin arasındaki farkı anlayabilmek içinse sabır ver.” Amin.
1 Damacana Neden 19 Litredir? ABD'de hacim ölçü birimi olarak galon kullanılmaktadır. 1 ABD galonu 3,78541178 litreye karşılık gelmektedir. Türkiye'de damacanaları üreten plastik enjeksiyon makineleri ve plastik kalıplarının çoğu ABD menşeli olduğundan biz de yaklaşık 19 litre (5x3,78541178=18,9270589) yani 5 galon su satın alıyoruz.
Bebeklerde Neden Sarılık Görülür?
Yenidoğanlarda sıkça görülen sarılığın nedeni kandaki bilirubin molekülüdür. Anne karnında bebeğe gelen damarlarda oksijen miktarı düşüktür. Bebeğe yeterli oksijen taşınabilmesi için fazla miktarda alyuvara ihtiyaç vardır. Doğum sonrası solunum ile gereken oksijen karşılanır ve ihtiyaç fazlası olan alyuvarlar yıkılır. Bu süreçte ortaya çıkan bilirubin karaciğerde bazı işlemlerden geçtikten sonra safra yolları aracılığı ile bağırsaklara gelir ve dışarı atılır. Ancak yenidoğanların karaciğerleri, bilirubin moleküllerinin tamamını ortadan kaldıracak kadar gelişememiş olabilir. Atılamayan bilirubin kan ve dokularda birikir; cilt ve gözaklarına sarı bir renk yerleşir. Bu tür sarılıklar fizyolojik sarılık olarak adlandırılır ve yaklaşık bir hafta içinde kalıcı bir etki bırakmadan normale döner.
Reklam
Hz. Peygamber (s.a.s.)’e çocuğa adının ne zaman konulması gerektiği sorulduğunda o şöyle cevap vermiştir: “Her çocuk doğumunun yedinci gününde kendisi için kesilecek akika kurbanı karşılığında rehin (gibi)dir. Aynı gün saçı tıraş edilir ve adı koyulur.” (Ebû Dâvûd, Cenâiz, 23-24.)
Keşke Türkçenin yapısına, sesine, ahengine, sihrine uygun doğru ve güzel kelimeler îlmi metodlarla yapılabilse de hem dile fazla yabancı kelime girmediği hem de dilin kelime hazinesi zenginleştirildiği için sevinsek!
Sayfa 61 - "Seni Seven Neylesün" adlı kitaptan alıntıdır.Kitabı okudu