22 Nisan 2024
Birgençlik Yayınları

2024 17. kitabı
Karanlığı parçalayan güneşin doğuşu, tıpkı İslam’ın kalplere yayılması gibidir; ışığı gittikçe artar ve her köşeyi aydınlatır. Dostluğun en güzel örneklerinden Hz. Ebubekir ra ve İki cihan güneşimiz Efendimiz sas ile olan dostluklarını konu alan bir eser. Yazarın bu alanda edebi dili kullanması çok hoşuma gitti. Anlatımı kuvvetlendirmiş bu sayede. Kitap içersinde konu başlıkları yanı sıra ayetler ile zenginleştirmiş ve dostluk üzerine özlü sözleri estetik katmış. Sadakatin, inancın ve tarihsel yolculuğun ihtişamına dem vuracağınız, dostluğun manevi derinliğini hissedeceğiniz çok özel kitap olmuş. Kesinlikle okumanızı canı gönülden dilerim.
2024 41. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2024 13:08
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum. Alemlerin Efendisi SAV, Hz Ebubekir RA'ın bu vakur ve kararlı yanıtını duyduğunda, içinden bir tebessüm yayılmıştı. Hz Ebubekir RA'a şöyle demişti: "Ey Ebubekir! Sen Sıddıksın." Bu kelimeyle, Hz Ebubekir RA, bir rütbe elde etmişti. Ancak bu, herhangi ve sıradan bir rütbe değildi. Bu rütbe erdemin, dürüstlüğün, sadakatin nişanıydı. Bu, sıddıklığın, hakikate tam bir teslimiyetin rütbesiydi. Öyle bir rütbe ki, rütbelerin en yücesi, en anlamlısı olmuştu. Peygamber Efendimiz SAV şöyle buyurdu: "Şayet ben ümmetimden bir dost edinecek olsaydım ancak Ebubekir'i edinirdim. Lakin o benim kardeşim ve ashabımdır." "Ebubekir'den başka imana davet ettiğim herkes bir duraklama, bir tereddüt, bir şaşkınlık geçirdi. Fakat o, kendisine İslâm'ı anlattığım zaman ne durakladı ve ne de tereddüt etti." Roman olarak biz okurlara sunulmuş olan bu kısa romanda gerek peygamber efendimizin hayatında kıymetli yeri okaran gerekse İslam tarihî açısından önemli bir şahsiyet olan Hz. Ebubekir RA'ın hayatını okuyoruz. Oldukça akıcı ve anlaşılır bir şekilde kaleme alınmış olan kitabı hem yetişkinler hem de 10 yaş üzeri çocuklarımız rahatlıkla okuyabilirler.
Din
Dost
·208 syf.·
2024 77. kitabı
•Dost Üzülme Öncelikle bu eseri adıma imzalı olarak hediyesinden dolayı yazara tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Zübeyir Kâmil Müderrisoğlu Dostluk diyince aklımıza ilk gelecek isim Hz. Ebubekir ra’dır. Gerek islamiyet öncesi gerekse islamiyet sonrası Efendimiz’in asm yanında hem maddi hem manevi varlığını gösteren isimdir Hz. Ebubekir. Hz. Resulullah’tan asm bahsederken Hz. Ebubekir den bahsetmemek inkansızdır. “Onun varlığı, karanlık dünyamızı aydınlatan bir güneştir.” Evet tam da böyle Hazreti Ebu Bekirin hayatında Resulullah’ın varlığı bir güneş gibidir. Kalbi, ruhi boşluklarının bir neticesidir O. Nitekim Hazreti Resulullah’ın gelişi hem bütün insanlığın hem de o dönem de Arap toplumu için bir güneş gibiydi ve aynı şekilde bu durum Hazreti Ebu Bekir için de geçerliydi. Eser Hz. Ebubekir’in ra hayatından kareler ile dostluğu anlatmaktadır. Dostluğunu Resulullah hayattayken de ve dünyadan göçmüşken de sürdürmüştür. Eserde edebi dil kullanımı çok hoşuma gitti. Sayfalar ilerledikçe sizi o dönemin içine çekiyor. Yer yer hüzünlendirip yer yer gülümsetiyor ve belli yerlerinde özlem hissettiriyor. Okumanızı tavsiye ederim. Her yaştan insana hitap edebilecek ve anlaşılması bakımından güzel bir eser. Dost Üzülme Zübeyir Kâmil Müderrisoğlu
2024 40. kitabı
Mutlu günler "Ey Ebubekir! Sen Sıddıksın." Bu kelimeyle, Hazreti Ebubekir radıyallahuanh, bir rütbe elde etmişti. Ancak bu, herhangi ve sıradan bir rütbe değildi. Bu rütbe erdemin, dürüstlüğün, sadakatin nişanıydı. Bu, sıddıklığın, hakikate tam teslimiyetinin rütbesiydi. Öyle bir rütbe ki, rütbelerin en yücesi, en anlamlısı olmuştu." #alinti Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) arkadaşı, dostu, sırdaşı, yol arkadaşı, Hz. Hatice Anne'mizden sonra İslami ilk kabul eden, cennetle müjdelenen mübarek insan Hz. Ebubekir'in (r.a) hayatının kaleme alındığı kitap. Yaşadığı zamanın çoğunu Peygamber Efendimiz (S.A.V) ile birlikte geçirdiği için kısa bir Siyer kitabı da diyebiliriz. Bilenler için hatırlatıcı, bilmeyenler için öğretici nitelikte olan kitap, aynı zamanda sade anlatımıyla da 9. sınıf itibariyle gençlerimizin de okuyabileceği içerikte. Ben tasavvuf ve dini içerikleri kitapların bu sadelik sayesinde her okura hitap eden kalemler tarafından yazılmış olanlarını daha çok seviyorum. Bu bağlamda kitabı daha çok beğendim. Böylelikle insanlar zorlanmadan, sıkılmadan okuyup istedikleri zaman daha ayrıntılı, daha içerikli kitaplara ulaşarak konuya daha fazla hâkim olabilirler. O yüzden çok beğendim, su gibi akıp giden satırlar ruhuna erişecek insanları bekliyor diyor ve okumanızı, yaş aralığına göre de çocuklarınıza okutmanızı tavsiye ediyorum.
Roman-Edebiyat
2024 51. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2024 23:47
Hz. Ebubekir Radıyallâhu Anh 'ın hayatı üzerine yazılmış bir #roman Dost Üzülme Bir Gençlik Yayınları'ından zübeyir Zübeyir Kâmil Müderrisoğlu kaleminden. #kitapkonusu #kitapyorumum Selma validemizin erkek çocukları oluyor ama yaşamıyordu. Kız çocukları ise cahiliye döneminde utanç kaynağı olarak görülüp diri diri toprağa gömülüyordu." Bir oğlum olsun Kâbe'ye adayacağım" der Selma b. Sahr. Doğum yapar yapmaz kucağında bebekle koşarak Beyt'e ziyarete gider. Evlatlarının adını Abdu'l-Kâbe koyarlar. Peygamberimiz (s.a.v) müslüman olduktan sonra adını Abdullah olarak değiştirmiştir. Putlara hiçbir zaman tapmaz, onunla aynı yolda olan Varaka bin Nevfel, Zeyd bin Amr, Kur bin Saide 'ler gibi. Gençlik çağlarında gördüğü rüyayı rahip Bahira yorumlar ve aydınlığa çıkaracak nebi müjdelenmiştir. Kendisine verilen bu müjde kutlu yolculuğu olmuştur. İnanç ve sadakatin sarsılmaz örneği olan bu kitapta, Hz. Ebubekir radıyallâhu anh'ın efendimiz sallallâhu aleyhi vesellem'e bitmeyen dostluğunu, sarsılmaz imanını ve liderliği üzerine yolculuk yaparken o dönemlerde yaşananlara tanıklık ediyoruz.
2024 99. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2024 01:34
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Zübeyir Kamil Müderrisoğlu'nun kaleminden Dost Üzülme adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitabımızın içerisinde İslam ümmetinin ilk halifesi, Resulullah'ın en yakın dostu olan hazreti Ebubekir'in doğumundan ölümüne kadar olan hayatı,İslam tarihi için verdiği mücadelesi ve Hazreti Ebubekir ile Peygamberimiz arasında yaşanan dostluk gibi birçok bilgiler yer alıyor. Ayrıca kitabın içerisinde anlamlı sözler ve ayetler yer alması çok ilgimi çekti. Yazarımızın kalemi çok akıcıydı. Kitabın her bir sayfasını merak ve heyecan ile okudum. Kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Yazarımızın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.
Puan vermedi
Hz.Ebubekir kureyşlilerin Abdul-kabe dedikleri ,Müslüman olduğunda peygamberimizin Abdullah dediği o gönlü derya deniz nebi dostu muhteşem insan. Sevgili peygamberimizden 2 sene sonra 573 yılında dünyaya gelmiştir,Annesi Ümmü'l Selma bint hayr babası Ebû Kuhâfe'dir. Her zaman aklıyla kalbiyle hareket eden bir insandı. Öyle ki babası bir gün onu put la tanıstirdıgında onun kendine bile hayrı olmayan bi obje olduğunu farkedip taş atmıştır tıpkı Hz. İbrahim gibi ... Müslüman değilken bile günah işlemeyen,kalbini temiz tutan,cahiliye döneminin bağrında duruşu ile hakikati haykıran yüce bir gönüldü o . Bir gün rüyasında dolunay görür parca parca dağılan dolunay evinin üzerine ışıdıgını görüp uyanır ve Rahip Nastura ya sorar neydi bu rüyanın anlamı ; Tabiki yüce peygamberimizin geliş mucizelerinin habercisiydi. Mekke döneminde Kureyşli müşriklerin ağır işkencelerine maruz kalan Müslüman köleler ile yabancı erkek, kadın, zayıf ve güçsüz pek çok kimseyi büyük paralar ödeyerek satın alıp azat edilmesini sağladı.Hazreti Muhammed'in Mekkeliler'i İslam'a gizlice davet ettiği sırada Kureyş'in ileri gelenlerinden birçok kimse, Hazreti Ebubekir aracılığıyla Müslüman oldu. Hazreti Ebubekir, kabilelerin soyunu inceleyen "ensab" ilmini iyi bildiği için Mekke'ye gelen kabile mensuplarıyla kolayca dostluk kurulmasını sağlıyordu.İsra-Miraç mucizesi başta olmak üzere gaybla ilgili haberleri hiç tereddütsüz kabul ettiği için Hazreti Muhammed tarafından kendisine "Çok samimi, çok sadık" anlamına gelen "Sıddık" lakabı verilen Hazreti Ebubekir'in, Müslüman olmasının ardından Mekke döneminde İslamiyet'in yayılmasında büyük etkisi olduğunu öyle güzel bir şekilde anlatıpmıştır ki okurken kendimi icinde hissettiğim huzur dolu bir kitaptı.
2024 31. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2024 00:58
𝔻𝕆𝕊𝕋 ÜℤÜ𝕃𝕄𝔼 Severek okuduğum güzel bir eser ile geldim. Hz. Ebubekir in ilk isminin Abdu'l-Kâbe olduğunu öğrendim, Kur'an'ı Kerim'de ikinin ikincisi olarak anılan Peygamber Efendimiz in Sıddık dostum dediği Hz. Ebubekir. Doğumundan vefatına kadar Peygamber Efendimiz ile yaşadığı bir çok olayı kısa bir şekilde ele alınmış. Kitabın son sayfaları Hz. Ebubekir in halifelik dönemini ele almış. Kitabımızın bazı sayfalarında ayet ve hadisler ışığında bize bilgiler verilmiş. Dili çok akıcı herkesin rahatlıkla okuyabilecegi hatta ilk siyer kitabı olarak okunması gereken bir kitap diyorum. Peygamber Efendimiz ve Hz. Ebubekir'in hayatını roman halinde okumak kitaba karşı ayrı bir muhabbet duygusu oluşturdu. Alıntılar; Ne demekti güzel huy,ne demekti güzel ahlak? Fıtrat ile bütünleşmiş tevazu değil miydi? Yaşanan bu hayat bize güzel ahlakı öğretmiyor muydu? İnsan ölene kadar güzel ahlaklı yaşamalıydı, değil mi? En büyük akıllılık takvadadır. En büyük ahmaklık ise doğru yoldan çıkıp günah işlemektir. Gecenin en kola anında bile, umut sabahın ilk ışığını arar. Her güneşin batışında, bir yıldızın yükselişi gizlidir. Yazar ; Zübeyir Kamil Müderrisoğlu Zübeyir Kamil Müderrisoğlu Yayın evi; @birgenclikyayin #siyerokuyorum
2024 24. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2024 14:55
Selamun Aleyküm صلى الله عليه و سلم :                                           "Ebu Bekir'den başka imana davet ettiğim herkes bir duraklama, bir tereddüt, bir şaşkınlık geçirdi. Fakat o, kendisine İslam'ı anlattığım zaman ne durakladı ve ne de tereddüt etti. " Kitapta Hz.Ebu Bekir ra'ın doğumundan vefatına kadar bilgiler yer alıyor. Kitabın çoğunluğu Efendimiz sav ile Hz.Ebu Bekir ra'ın yoldaşlığı ve onun sadakati ele alınıyor. Kitabın sonlarında halifelik makamında yaptığı faaliyetleri okuyoruz. Efendimiz sav'in refik-i ala'ya intikal ettiğinden sonra sergilediği duruş, yaptığı savaşlar ve en önemlisi Kur'an-ı Kerim'i toplu mushaf haline getirmesi gibi bir çok konuyu okuyabilirsiniz. Kitabın içeriğini, bir sayfasında ayet-i kerime, bir sayfasında hadis-i şerif şeklinde tasarlamışlar. Ayet ve hadislerin kaynakları belirtilmiş bu benim için çok önemli. Ayrıca satır başlarında sözlerde yer alıyor. Hz. Ebubekir ra'nın Efendimiz sallahu aleyhi vesseleme muhabbeti, ona olan bağımlılığı ve tereddüt etmeden iman etmesi onun "Sıddık" makamına neden yükseldiğini bizlere anlatıyor. Allah Teâlâ 'nın Hz. Ebubekir ra'" ikinin ikincisi" olarak övmesi, onun Allah'ın Resülü sav ile ne kadar özel bir bağa sahip olduğunun göstergesidir. Kitabın dili çok akıcı ve her kesime hitap ediyor. Kıymetli ve değerli bir eser olmuş. Hz. Ebubekir ra'nın kısaca hayatını merak ediyorum diyenler için mükemmel bir tercih. Ama detaylı bilgi istiyorum diyenler daha detaylı eserler okuyabilir. İstifadeli okumalar olsun. " Bir kalp ne kadar çok Allah'a yönelirse, o kadar çok dostluk ve sevgiyle dolar; tıpkı Hazret-i Ebu Bekir ra'ın kalbinin bu sevgi şelalesiyle dolduğu gibi..." Rabbim bizlere  bu sevgiden nasip etsin. Allaha emanetsiniz. 2/ 1445 Zübeyir Kâmil Müderrisoğlu
1000 Kitap
2024 99. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2024 00:00
" Ebubekir'den başka imana davet ettiğim herkes bir duraklama, bir tereddüt, bir şaşkınlık geçirdi. Fakat o, kendisine İslam'ı anlattığım zaman ne durakladı ve ne de tereddüt etti." Peygamberimizin en yakın dostu, Hz Aise'nin babası, Hz Hatice'den sonra İslam'a ilk gibiyim veren kişi, sahabelerin arasında cennet ile müjdelenen ilk kişi Hazreti Ebubekir . Peygamberimizden iki yıl sonra dünyaya gelmiştir. Kureyişliler onun asıl adını Abdu'l-Kabe olarak bilirlerdi. Teheccüd namazlarını öyle eda etmiştir ki " Teheccüd namazlarını kılanların babası" demiştir kendisine. Dört büyük halidefen ilki olan Hazreti Ebubekir dürüstlüğü ve doğruluğu ile biliniyordu İslam'dan önce de. İslam'dan sonra da tüm varlığını İslamın yoluna sermiş , her daim Peygamberimizin dostu, yoldaşı ve yardımcısı olmuştur. Hayatı ile dostluğun , adanmışlığın en mükemmel örneklerinden biri olan Hazreti Ebubekir 'in hayatını büyük bir heyecanla ve merakla okudum. O yıllarda yaşananlar bir kez daha gözümde canlandı, kalbim o coşkuyu hissetti. Maneviyatımıza katkıda bulunacak , Hazreti Ebubekir 'in hayatını anlatan #dostüzülme kitabını türü okumayı sevenlere tavsiye ederim

Zübeyir Kâmil MüderrisoğluYazar · 0 kitap
1994 yılında Tekirdağ / Çerkezköy'de dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini Sivas'ta yaptı. 2008 yılında hafızlığını yaptı. 2010 yılında hocası, babası Ömer Faruk MÜDERRİSOĞLU'nda İslami İlimler okudu. 2014 yılında tamamlanan bu eğitimlerine hız kesmeden devam etmektedir. Arifan İlmi ve Fikri Araştırmalar Vakfı Kurucularının arasında yer aldı. Şuan Vakıf Başkan Yardımcılığı yapmaktadır. Aynı zamanda İslami İlimler Eğitim Görevlisi olarak hizmet etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.