Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dünya Dinleri ve İktidar

Paul N. Siegel

Dünya Dinleri ve İktidar Sözleri ve Alıntıları

Dünya Dinleri ve İktidar sözleri ve alıntılarını, Dünya Dinleri ve İktidar kitap alıntılarını, Dünya Dinleri ve İktidar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Troçki’nin söylediği gibi: “Yüz milyon insan elektriği kullanıyor ve yine de büyüye ve cin kovma dualarına inanmaya devam ediyor. Ne sonu gelmez bir karanlık, cehalet ve vahşet rezervleri var!”
Fikir ayrılıklarında yakarak öldürmenin bir ceza olarak kullanılması, meşruiyetini tanrının da cehennem ateşini aynı amaçla kullanıyor olmasından alıyordu.
Sayfa 35 - Yordam Kitap
Reklam
Din, Amerika’nın “gizli silahı”, bir dinî liderin ifadesiyle, “atom bombasından daha güçlü bir silah” ilan edildi –bu, tabii ki, hükümetin atom bombası istiflemesini engellemedi.
Lenin'in din-devlet ayrılılığı görüşü
“Devlet din ile ilgilenmemelidir; dinsel cemaatler devlete bağlı olmamalıdır. Her insan hangi dini benimsiyorsa ona uymakta ya da hiçbir dini benimsememekte yani her sosyalistin genelde olduğu gibi ateist olmakta sonuna kadar özgürdür.”
Bilim ile din arası savaş, 16. ve 17. yüzyıllarda astronomi, 19. yüzyılda jeoloji ve biyoloji cephelerinde yaşandı.
Reklam
Yeryüzünün bütün dinlerinde, der Holbach, : " orduların tanrısı, kıskanç bir tanrı,intikamcı bir tanrı, yakıp yıkan bir tanrı, katliamdan zevk alan ve kullarının onun bu zevkine hizmet etmeyi görev bildikleri bir tanrı buluruz.
Doğduktan bir gün sonra ölen bebeklerin ruhu yaşayacak da, bir günlük bebeklerden çok daha zeki olan şempanzelerin ruhu yaşamayacak mı? Eğer şempanzelerin de ruhu olduğunu kabul edeceksek, ruh atfetmeye canlılar aleminin hangi noktasında son vereceğiz? Amiplerde mi?
Bilim ile din arası savaş, 16. ve 17. yüzyıllarda astronomi, 19. yüzyılda jeoloji ve biyoloji cephelerinde yaşandı. Bu cephelerdeki savaş hararetliydi; fakat Hristiyanların arka arkaya geri adımları dini dönüştürdükçe, inançlı bilim insanları kendi çağlarının dinine bağlı kalmayı sürdürebildi.
Sayfa 73 - Yordam Kitap
Galileo, öldürülmemek için dünyanın güneş etrafında döndüğü inancından vazgeçmeye zorlandı. Güneş çilleriyle ilgili buluşu, tanrının eserini kusurlu gösterdiği gerekçesiyle lanetlendi. Teleskopun bu keşfinin öğretilmesi, Katolik üniversitelerinde yasaklandı.Üniversitelerin bazılarında bu yasak yüzyıllar boyunca sürdü.
Reklam
Çağdaş toplumda insanlar, kendilerini ifade etmenin aracı olmak bir kenara, öldürücü derecede monoton olan kendi emeklerine yabancılaşmış durumda.
İslam ve gericilik.
“Yukarıdan yarı-devrimler” ve kesintiye uğrayan halk devrimleri tarihinin gösterdiği gibi, ilerici kazanımların ve demokratik hakların korunup genişletilmesi, ancak bir “sürekli devrim”le, yani devrimin burjuva- demokratik aşamasından yükselen bir sosyalist devrimle mümkündür.
Yordam KitapKitabı okudu
Hindular kendi yasalarıyla yönetildi. Böylece, İslam şeriatı intiharı yasaklasa da, Hindu kadınların sati âdetini uygulamasına izin verildi.
Sayfa 282Kitabı okudu
Hem Katolik hem Protestan otoriteler sapkınları ateşte yakarak, düşünce özgürlüğü mücadelesine şehitler kazandırdı.
Sayfa 34 - Yordam Kitap
İslam ülkelerinde sürekli tekrarlanan bir kalıptır: Zengin seçkinlere karşı bir isyan vardır; fakat kurulan hanedanlığın kendisi zenginleşir ve muhafazakârlaşır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.