Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünya Dışı Uygarlıklar

Isaac Asimov

Dünya Dışı Uygarlıklar Sözleri ve Alıntıları

Dünya Dışı Uygarlıklar sözleri ve alıntılarını, Dünya Dışı Uygarlıklar kitap alıntılarını, Dünya Dışı Uygarlıklar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bilimsel görüş yalnızca şu veya bu şekilde herkesçe gözlemlenebilen olguları ve bu gözlemlerden çıkarılabilen genelleştirmeleri (biz bunlara doğa yasaları diyoruz) kabul eder.
Reklam
Özgür irade kaçınılmaz olarak zekayla içiçedir.
Sorumuz şu: Yalnız mıyız? Evrenin derinliklerine dikili gözlerin biricik sahibi insanoğlu mu? Doğal duyulanmızın birer uzantısı olan aletleri yalnız biz mi yapıyoruz? Gördüğünü ve hissettiğini anlamaya can atan beyinler yalnızca bizlerde mi var?
Bilgisizlikten yola çıkarak hiçbir sonuca varamayız.
Reklam
"1969'da Mariner 6 ve Mariner 7 adlı iki uzay aracı daha Mars'ın yakınına gönderildi. Bunların daha iyi kameraları, daha iyi aletleri vardı ve daha çok fotoğraf çektiler. Bu yeni ve daha iyi fotoğraflar, kraterler konusunda bir yanılma olmadığını gösterdi. Mars'ın yüzeyi bunlarla doluydu, bazı yerlerde Ay'daki kadar çok. Bununla birlikte, yeni uzay araçları Mars'ın tümüyle Ay'a benzemediğini gösterdi. Fotoğraflarda Mars yüzeyinin düz ve şekilsiz bölgeleri vardı, bazı yerlerde ise yüzey, Ay ve Dünya'dakinden farklı olarak, altüst olmuş ve çatlamış görünüyordu. Kanallardan hala eser yoktu. 30 Mayıs 1971'de Mariner 9 fırlatıldı ve Mars'a doğru yola çıktı. Bu araç yalnızca Mars'ın yakınına gitmeyecek, aynı zamanda onun etrafında yörüngeye girecekti. 13 Kasım 1971'de yörüngeye girdi. Mars bu sırada gezegen çapmda bir toz fırtınasının içindeydi ve hiçbir şey görülmüyordu, ama Mariner 9 bekledi. 1971 Aralığında toz fırtınası yatıştı ve Mariner 9 fotoğraflar çekmek üzere çalışmaya başladı. Tüm gezegenin ayrıntılı bir haritası çıkartıldı."
Cep Kitapları - III. İç Güneş Sistemi - Mars Uzay Araçları
"Bilginin yalnızca bir bilgi olarak değerlendirileceğinden korkmamıza da gerek yok. Bilgi, akıllıca kullanıldığında, geçmişte insanlığa her zaman yardımcı olmuştur. Gelecekte de bunu sürdüreceğine ilişkin bütün umutlar mevcuttur. Ama varsayın ki bir sinyal bulduk ve bunun zeki kaynaklı olması gerektiğine karar verdik. Bunun bizim için büyük bir değeri olacak mı? Bu, özellikle gönderilmiş bir işaret olmayabilir; hiç kimse bizim dikkatimizi çekmeye ya da bize bir şey söylemeye çalışmıyordur. Bu sinyal, teknolojinin günlük etkinliklerinin bir kaçağı olabilir, tıpkı bizim Dünya'mızda her doğrultuda giderek genişleyen mikro dalga küresi gibi. Kendisinden hiçbir bilgi çıkartamasak bile, uzaklardaki bir uygarlığı temsil eden bir sinyalin saptanması, kendi içinde yeterlidir. Bunun psikolojik önemini düşünün bir. Bu demektir ki, bir yerlerde bir uygarlık mevcuttur (*) ve yalnızca sinyalin şiddetinden bir karara varacak olursak, bizden ileri bir uygarlıktır bu. Yalnızca bu bile bize şu yüreklendirici haberi verir ki, en azından bir grup zeki yaratık bizim teknoloji düzeyimize ulaşmış ve kendilerini yok edecek yerde daha da ileri gitmişlerdir. Eğer bunu onlar başarabildiyse, biz neden başaramayalım?"
Sayfa 304 - Cep Kitapları - XIII. Mesajlar. - VI. Niçin? - "Eğer tehlikeli ve savaşçıysalar (bence çok küçük bir olasılık bu), sessiz kalır, yanıt vermez ve kendimizi saklamak için elimizden gelenin en iyisini yaparız."
"Sorumuz şu: Yalnız mıyız? Evrenin derinliklerine dikili gözlerin biricik sahibi insanoğlu mu? Doğal duyularımızın birer uzantısı olan aletleri yalnız biz mi yapıyoruz? Gördüğünü ve hissettiğini anlamaya can atan beyinler yalnızca bizlerde mi var? Ve yanıt da bir olasılıkla şu: Yalnız değiliz. Gözlem yapan ve araştıran başka türler de bulunuyor; belki de bizden çok daha etkin bir biçimde. Pek çok gökbilimci buna inanıyor; benim inancım da bu yolda. Bu başka beyinierin nerede olduğunu bilmiyoruz ama bir yerlerde bulunuyorlar. Neler yaptıklarını bilmiyoruz ama çok şey yapıyorlar. Nasıl bir şey olduklannı bilmiyoruz ama zeki yaratıklar. Eğer orada bir yerdelerse bizi bulabilecekler mi? Yoksa çoktan buldular mı? Eğer onlar bizi bulmamışlarsa bizler onları bulabilecek miyiz? Daha doğrusu onlan bulmalı mıyız? Böyle bir şey bizim güvenliğimizi tehlikeye sokar mı? Yalnız olmadığımızı bir kez kabullanince sorulması gereken sorular bunlar ve gökbilimciler de soruyor."
Cep Kitapları
Reklam
"Eskilerin bizim kadar zeki olmadıklarına inanmak yanlıştır. Onların teknolojileri bizimkinden daha ilkeldi ama beyinleri değil. Yine
Erich Von Daniken
Erich Von Daniken
'in esrarengiz bulduğu, dolayısıyla Dünya dışı bir etkenle yapılmış olduğunu ileri sürdüğü şeyleri arkeologlar dünyasal bir biçimde çok daha ikna edici olarak açıklaya bildiklerinden emindirler. Sonuç olarak, Dünya dışı uygarlıkların geçmişte hatta yakın geçmişte Yeryüzü'nü ziyaretlerinde tuhaf olan bir yan bulunmamakla birlikte, elimizde bunun gerçekleştiğini gösteren herhangi bir kanıt yoktur. Bazı coşkulu kişilerin ileri sürdükleri kanıtlar son derece değersizdir. Eski astronotlann ziyaretleri de etkileyici türden öneriler değildir. Günümüzde bile Dünya dışı uygarlıkların Yeryüzü'nü ziyaret ettiklerine dair sayısız haber gelmektedir."
Cep Kitapları - X. Başka Yerdeki Uygarlıklar - VII. Ziyaretler - "Daha önce hiç uçak ışığı görmemiş biri, uçak ışığı gördüğü zaman bunun bir UFO olduğunu ileri sürmüştür."
"Yunan filozofu
Aristoteles
Aristoteles
(İ.Ö. 384-322) bütün öteki gökcisimlerinin Dünya'yı oluşturan unsurlardan farklı, ether denilen bir maddeden meydana geldiğini söyler. Ether sözcüğü Yunanca parıldamaktan gelir. Gökcisimleri parıldıyor, Dünya ise parıldamıyordu ve bunun böyle olduğuna inanıldığı sürece yalnız bir tek dünya vardı; üzerinde yaşamın var olduğu katı, karanlık bir nesne. Diğer parlayan nesnelerin üzerinde yaşam var olamazdı."
Cep Kitapları - II. Ay - I. Evreler
"Herkes nerede? Eğer Galaksimizde yüzlerce milyon ileri düzeyde uygarlık varsa, bunların kendi dünyalarının dışına çıkacaklarını, ittifaklar oluşturacaklarını, diğer galaksilere temsilciler göndererek bir Galaksi Federasyonu meydana getireceklerini düşünürdük. Ayrıca da bizi ziyaret etmiş olmaları gerekirdi. Bunu neden yapmadılar? Herkes nerede?"
Cep Kitapları - X. Başka Yerdeki Uygarlıklar - I. Dev Uydumuz
"Silahlanmak için harcanan para yalnızca korkuyu, kini ve Dünya'daki ulusların birbirini, belki de tüm insanlığı yok etmesi olasılığını artırırken, Dünya dışı zekaları araştırma işi hepimizi birleştirebilecektir. Bizden daha ileri uygarlıkların bulunduğunun ve Galaksi'nin bunlarla dolu olduğunun yalnızca düşüncesi bile bizim kavgalarımızın ne denli incir çekirdeğini doldurmaz olduğunu vurgulayacak ve daha ciddi bir şekilde işbirliği yapmak üzere bizi utandıracaktır. Ve araştırmanın başarısızlıkla sonuçlanması, bizleri Galaksi'de mevcut biricik uygarlık olduğumuz, düşüncesine sürüklesede, bu, Dünya'mızın değerli olduğu duygusunu artırıp çocuksu kavgalara girmekteki hırsımızı engelleyecek midir?"
Sayfa 303 - Cep Kitapları - XIII. Mesajlar. - VI. Niçin?
"Yıldızların varlığı, sayıları ne denli çok olursa olsun, yıldız tek başınaysa, uygarlığın, hatta yaşamın varlığını garanti etmez. Yıldızlar, gerekli enerjiyi temin eder ama yaşam, kendisinin kimyasal temeli olan karmaşık organik bileşikler için uygun bir sıcaklıkta gelişmelidir. Buna göre, yıldızın yakınında bir gezegen bulunmalıdır. Yıldız tarafından enerji verilen ve ısıtılan bu gezegende yaşam var olabilir. Öyleyse yıldızlan değil, gezegen sistemlerini dikkate almamız gerek. Ve bizim Güneş sistemimiz, bunların ayrıntılarıyla bildiğimiz tek örneği."
Cep Kitapları - VI. Gezegen Sistemleri - I. Nebula Hipotezi
56 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.