Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bağırsak

Duygusal Beyin

Hüseyin Nazlıkul

Duygusal Beyin Gönderileri

Duygusal Beyin kitaplarını, Duygusal Beyin sözleri ve alıntılarını, Duygusal Beyin yazarlarını, Duygusal Beyin yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
ikinci beyin bağırsaq
Beyin məntiqi, bağırsaq isə duyğuları idarə edir. Ürəyə aid etdiyimiz bir çox duyğuların mənşəyi bağırsaqdır.
232 syf.
5/10 puan verdi
Çok temel bir kitap. Beslenme, sindirim ve bağışıklık sistemiyle ilgili sıfırdan birşeyler öğrenmek istiyorsanız yararlı olur. Fakat ben zaten bu konularla ilgili ders aldığımdan dolayı bana yetersiz geldi. Bunlar dışında kitap içerisindeki bilgiler ve cümleler kendini çok tekrar ediyor. Bir süre sonra aynı bilgiler tekrar edip durduğu için insan sıkılıyor (fakat bilgiyi pekiştirmek isteyenler için yararlı birşey).
Duygusal Beyin
Duygusal BeyinHüseyin Nazlıkul · Destek Yayınları · 2016221 okunma
Reklam
232 syf.
·
Puan vermedi
Duygusal Beyin Bağırsak-Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul “Mantığı beyin, duyguları bağırsak yönetir. Kalbe yorduğumuz pek çok duygumızun kökeni bağırsaktır.” Bağırsağın neden ikinci beyin olarak anlatıldığını, çalışma mekanizmasını, bağırsak bozukluklarını ve doğuracağı sorunları ve nasıl beslenmemiz gerektiğini anlatıyor kitap. Hocamızın tavsiyesiyle almıştım. Kitap beslenmeyle ilgili sizi bilinçlendirecek ve vücudunuzu daha iyi anlamanızı sağlayacak bir kitap. Bağırsağın ve sindirim sisteminin yapısını anlattığı için tıbbi terimler içeriyor. Beni kitapla ilgili rahatsız eden nokta kitap bir noktadan sonra kendini çok fazla tekrar ediyor. Aynı konuları 2-3 kere okuduğunuzu fark ediyorsunuz. Kitabın en büyük eksiği bu diyebilirim. Beslenme ile ilgili güncelliğini yitiren bilgiler de var. İlginiz varsa okuyabilirsiniz ama ben umduğumu bulamadım açıkcası.
Duygusal Beyin
Duygusal BeyinHüseyin Nazlıkul · Destek Yayınları · 2016221 okunma
232 syf.
·
Puan vermedi
İnsan Daima Bir Bütündür
Geçmişte beyin bağırsak bağlantısını anlatan bilim insanlarının uzunca bir süre aforoz edildiğini biliyoruz. Günümüzde yeterli çalışma yok diyerek holistik yaklaşımı hala reddeden hekimler olmasına rağmen gerçek hayatta yaşanan deneyimlerle yapılan sağlamalar insanları ikna ediyor gibi görünüyor. Ya da biz bir şeylere inanamaya ve sahiplenmeye fazlaca meraklıyız. Her ikisi de olabilir :) Kitabi tam olarak bitirmedim ancak uzun zamandır araştırdığım bir alan olduğu için son derece akıcı ve bilgilendirici ilerlediğini söyleyebilirim. Ağızdan başlayarak bütün sindirim sistemini adım adım bilimsel tanımlarla anlatması oldukça iyi, neyi nerden öğrendiğimizi bazen kaçırdığımız bilgi bombardımanı gibi şu dönemde bu derece temellendirme, ders kitabı niteliğinde ilerlemesini ben oldukça iyi buldum. Bağırsak florasının zarar görmesinin insanın aklına dahi gelmeyecek sorunlara yol açtığının anlatıldığı hasta hikayelerini fazlaca determinist bulduğumu söylemek isterim. Ama olsun dedim ya floramıza sahip çıkalım oldu da sorun çözülmedi yeniden dönüp bakmak da bir seçenek. Kim bilir belki bir gün fonksiyonel tedavileri benimseyen, hastalığa değil hastaya bakan bilim insanları kazanır. İlaç sektörü değil de insanlık kazanır.
Duygusal Beyin
Duygusal BeyinHüseyin Nazlıkul · Destek Yayınları · 2016221 okunma
Serotoninin (mutluluk hormonunun) %80-95'i bağırsaklardan sentezlenir. Disbiyozis varlığında kişide serotonin eksikliği olacaktır. Bu durum kişide depresif ruh halinin çok gerçekçi bir açıklamasıdır.
186 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.