Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tüm Zamanların En Etkili Kitap ve Yazarları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Edebiyattan Pek Anlamam

Jenny Davis

Edebiyattan Pek Anlamam Gönderileri

Edebiyattan Pek Anlamam kitaplarını, Edebiyattan Pek Anlamam sözleri ve alıntılarını, Edebiyattan Pek Anlamam yazarlarını, Edebiyattan Pek Anlamam yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
George Orwell'in gerçek adı Eric Arthur Blair'dir. G.Orwell takma adını, 1933'te yayımlanan "Londra ve Paris'te Beş Parasız" adlı eserinin yayımlanmasından sonra kullanmaya başlamıştır. Böylelikle zengin kesimin tercih ettiği okulda (Eton) eğitim gördüğü hususunu, yani geçmişini gizlemeye çalışmıştır. Geçmişinin, yoksulluk üzerine yayımladığı bu kitaba dair görüşleri olumsuz etkilemesini istememiştir.
Sayfa 28
Reklam
208 syf.
1/10 puan verdi
Kitap bana şunu anlatti; ben gerçekten edebiyattan hiç anlamıyorum... bu kadar lüzumsuz bir kitap okumadım sıfır fayda diye bir şey söz konusu değil ama buna harcanacak zamana paraya daha verimli şeyler okunabilir... fakir edebiyatı yapmak istemiyorum ama henüz çok zengin değilim ve elbette verdiğim paranın en önemlisi zamanın bir karşılığı olsun isterdim... kısaca üstün körü anlatılmış bir kitap...
Edebiyattan Pek Anlamam
Edebiyattan Pek AnlamamJenny Davis · NTV Yayınları · 201166 okunma
Oscar Wilde
"Hepimiz çukurun dibindeyiz ama bazılarımızın gözü yıldızları görür."
Sayfa 145 - Oscar WildeKitabı okudu
"Geçmiş asla ölü değildir. Hatta geçmiş bile değildir."
Sayfa 97 - William FaulknerKitabı okudu
Victor Hugo
"İnsanlar orduların istilasına karşı direnebilirler" diye yazdı Victor Hugo, "ama fikirlerin istilasına karşı direnmek imkansızdır."
Reklam
Sydney Smith
Bilmediklerinizi bir araya toplarsanız çok büyük bir kitap olur.
·
Puan vermedi
Ne yapıyor bu karı koca Kanneth Davis ve Jenny Davis?
2. Baskısı Ekim 2011’de yapılan, NTV’nin güzel bir derlemesi: Edebiyattan Pek Anlamam. Kafka’nın şu sözü ile bir portresinin basıldığı ayracı arasına koymak tam isabet: ‘’ Eğer okuduğumuz bir kitap bizi kafamıza vurulan bir darbe gibi sarsmıyorsa niye okumaya zahmet edelim ki?’’ (Alm.: Wenn das Buch, das wir lesen, uns nicht mit einem Faustschlag auf den Schädel weckt, wozu lesen wir dann das Buch?) - Franz Kafka- Mektuplar (Briefe) 1902-1924. Dünya Edebiyatı’ndan seçkiler ile Türk Edebiyatı’ndan ve Türkçe’ye çevrilmiş eserlerden bilgece bir derleme. Soru-cevap tekniği ile (kitapta hızlı test formatı olarak adlandırılmış- bir öğretim / yabancı dil öğretim yöntemi olarak ben soru-cevap tekniği demeyi tercih ederim) esere, yazara yönelik anahtar bilgicikler yönlendirmesi yapılmış, kitap ile birlikte okura bir edebiyat yaklaşımı/ edebi bakış açısı kazandırılması amaçlanmış. İçinde Kafkavari çekincelerden (Kafkaesk, Kafkavari: Kafka’nın eserlerindeki tasvirlerdeki gibi, Kafka tarzı, tehdit edici ya da korkutucu anlamında) bile kurtulma vaadleri verilmiş. İçerik Epik-Lyrik-Dramatik (Edebiyatın üç büyük alanı: Düzyazı-Şiir-Tiyatro, bu ayrımı da Edebiyat’ın Doğal Türleri diye Goethe yapmıştır) olarak temel bir biçimde bölünmüş, içinde Nobel Edebiyat Ödülü’nü alan/ alamayan yazarlara da bir başlık olarak değinilmiş, köklü eserlerin filmleştirilmesinde yapılan değişiklikler bile belirtilmiştir. Genel anlamda edebi bir yaklaşım kazanmak için ya da edebiyat dünyasına bilinçli bir şekilde ilk adımı atmak için güzel, sade, anlaşılır, pratik bir başvuru kaynağı.
Edebiyattan Pek Anlamam
Edebiyattan Pek AnlamamJenny Davis · NTV Yayınları · 201166 okunma
208 syf.
·
Puan vermedi
·
406 günde okudu
Kişisel kitap okuma defterimden: Yıllar önce kitap fuarında NTV yayınlarının standında görüp ilgi çekici olduğunu düşünüp almıştım. Edebiyatla ilgili belli başlı konularda soru-cevap şeklinde hap bilgiler içeren bir derleme kitabı. Bu nedenle de baş ucumda kenarda durup, "şu adam başka neler demiş acaba" diye arada bir göz ata ata bir seneden uzun sürede okunan bir kitap oldu benim için.
Edebiyattan Pek Anlamam
Edebiyattan Pek AnlamamJenny Davis · NTV Yayınları · 201166 okunma
Reklam
208 syf.
8/10 puan verdi
·
24 saatte okudu
İlkokuldayken sınıf kütüphanesindeki kitaplar ile başladım kendi kitap serüvenime. Genelde çocuklara yönelik macera kitapları bulunan, küçük bir kütüphanemiz vardı. Dönüşümlü okurduk kitapları, kiminin elinde süründükçe sürünürdü kitaplar. Öğretmen de anlatmamızı istiyor ya, belki bir ara okurum diye bırakmazlardı da kitapları bir türlü. O zaman
Edebiyattan Pek Anlamam
Edebiyattan Pek AnlamamJenny Davis · NTV Yayınları · 201166 okunma
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.