Duamdasın Serisi 1

Hasrem Yayınları

Edep Çiçeği / Müjde Aklanoğlu
2020 13. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2020 23:02
Mayıs Ayının 5. Kitabı: Edep Çiçeği / Müjde Aklanoğlu Çok mutluyum sevgili arkadaşlarım çünkü uzun zamandır bir ayda 5 kitap okumamıştım. Edep Çiçeği'ni de 4 günde okudum. Karantinamı bu ay kitap okuma konusunda verimli geçirdim şükürler olsun. Şimdiii kitabımızı anlatmaya başlayayım Edep Çiçeği benim Müjde Aklanoğlu'ndan okuduğum 12. kitap. Elimdeki 3. baskısı Ana Yurt yayınlarındandı ve 342 sayfa. Kitap, Elif Çiçek ile İsmet'in hayatlarını anlatıyor. Elif dinine bağlı "Elhamdülillah Müslüman'ım" demenin sadece lafta kalmaması için gayret gösteren 25 yaşında genç bir kız. İsmet ise aslında gönlünde din olan ama etraf gereği pek münasebeti olmayan adamımız. Elif'in yıllar önce annesi, babası, dedesi ve anneannesi vefat ediyor. Dedesi Elif'i en yakın arkadaşı Fazlı Bey'e emanet ediyor. Fazlı Bey'de vefat ettikten sonra vasiyeti üzerine Elif ve İsmet'in evlenmesini istiyor ve olaylar burda gelişmeye başlıyor. Kitabın içinde ayetler, kıssalar ve dualar bulunuyor. Böyle olması kitaba güzel bir ahenk katmış. Bununla birlikte kitabı 10'da 10 sevemedim. Bölünmüş gibiydi konu geçişleri daha iyi yapılabilirdi. Kitap analizim bu kadardı Hepiniz sevgiyle kalın
2018 388. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2018 17:25
Müjde Aklanoğlu'nun kaleminden bambaşka bir tat ve harika bir kitap ask illa dokunmak mıdır? Dokunmadan sevilmez mi? Bence bunun en güzel örneği İsmet ve Elif... Yazımı anlatımı derinden etkileyen bir eser.. Mutlaka okuyun arkadaşlar...
Puan vermedi
günaydın bugün günümüz de çok basite indirgendiği kadin-erkek ilişkilerinin aslinda dinimize uygun yaşanmadığı anne-baba olarak bizim de evlatlarimizi bazen bilerek bazen fark etmeden nasil ateşe attiğimizi bizlere gösteren cok sevgili yazarim @mujdeaklanoglu kitabi #edepçiçeği ile geldim.Onun bu güzel kitabi için ne yazsam boş kelimeler kifayetsiz kalir gençler,yaşlılar,orta yaşlılar okuyun okutun hediye edin diye bilirim sadece #okudumbitti #edepçiçeği #neokusamnenokusam Elif Çiçek Elif gibi dimdik küçük yaşta annesiz-babasiz kalmiş dedesi tarafindan büyütülmüş dininin gerektirdiği gibi yaşayan namazina abdestine, hadislere, büyüklere saygiya,Kur'an Kerim dersleri veren haliyle etrafina nur saçan genç bir kız Ismet ise Elif'in tam tersi sert mizaçlı,gecesi-gündüzü nerede geçirdiği belli olmayan,çapkın,alayci hatta kendisine yobaz diyerek alaya alabilecegi bir konum ile Elif'in karşısına dikilir.Çünkü onlari öyle bir şekilde birbirlerine bağlamışlar ki ne gide biliyorlar nede kalabiliyorlar.Elif adi gibi kimsenin önünde eğilmez tek eğildiği yer seccadadesidir.Ismet Elif'in istediği gibi Islama uygun bir hale gelecebilecek mi?Herkes Elif diye çağırırken Ismetin ona Çicek demesi için direnmesi Ismet'i hirslandirir. #alintı "Nasıl ki Kur'an-ı Kerime abdestiz dokunamazsan,bana da nikahsiz dokunanazsin." "Öyle zamanlar olur ki,gittiğin kiymetini yitirir,çünkü önemli olan,oraya kiminle gittiğındir.Seninle anladim ki,asil mesele parmağa yüzük takmal değil,göze perde,nefse kelepçe takmakmiş.Sen benim dışarıya kapanan perdem,nefsime vurduğum zincirim,cennete giriş anahtarim olur musun?" Gördüğünü herkes sever,sen onda kimsenin görmediğini bulacaksin.Eğer gerçek aşkı istiyorsan:ten'e değil,kalbe dokunacaksin." sevgili yazarim okumaya doyamadığım kadin @mujdeaklanoglu
1000k
2021 39. kitabı
öyle güzel bir kitaptı ki sadece şiddetle okuyun derim özellikle bekarlar!!! Neden böyle diyorum çünkü kitabın içinde geçen bir cümlede dediği gibi; "Aşkı tenden ibaret sanan bir nesil yetişiyor. Günahı sevabı bilmeden büyüyorlar" İşte tamda bu yüzden... Elif ve İsmet'in hikayesini anlatıyor kitap Elif bir o kadar edepli,vakarlı,dinine düşkün bir kızken, İsmet ise tam tersi Müslümanım demeyi alışkanlık haline getirmiş ama Müslümanlıkla alakası olmayan birisi. Bu ikisin evlenicek kadar bir araya getiren ise dedesinin vasiyeti . Kitabı okuyun ve görün!! Elif, İsmet'i ve ailesini nasıl değiştirmiş???
2023 42. kitabı
#arzununokudukları #okudumbitti #yorum #edepçiçeği @mujde.aklanoglu.official @anayurtyayinlari "Asıl yetim anadan babadan ayrı olan değil ilimden ahlaktan yoksun olandır."#alinti "Aşkı tenden ibaret sayan bir nesil yetişiyor. Günahı sevabı bilmeden büyüyorlar"#alıntı Herkese merhabalar @mujde.aklanoglu.official ın kaleminden özellikle yeni nesil gençlere aşk, sabır, imtihan, günah, sadakat, sevgi, anlayış gibi konularda rehber niteliğinde bir kitap okudum. Elif Çiçek.... Adı Elif gibi ne esresi ne ötresi var. Tek başına yalnız ve dimdik. Sadece Allaha vav gibi eğilen kimsesiz bir kız. Diğer ismi Çiçek gibi narin, kırılgan, göz alıcı güzel ve hassas... Tüm sevdiklerini kaybetmenin acısı içindeyken kendisini yetiştiren kişinin vasiyetinin verdiği yük altında. Yerine getirmesi çok zor ama getirmezse vicdanı ile kalan ömrünü geçirmesi imkansız. İsmet, Elif 'in vasiyet karşılığı kaderi.. Taban tabana zıt karakterlerin iman gücüyle değişimi. Oldukça akıcı, sade, dolu dolu bir kitaptı. Özellikle günümüzdeki aşk, romantik, sevgi gibi kavramların anlaşıldığı anlamların tam tersine imanla özdeşleşen tanımının yeniden hayata geçiren severek okuduğum bir kitap oldu. Şengül KARAKAYALI patronluğunda #romantiklerokuyor grubumuza da cuk oturan bir eser Kesinlikle okunması tavsiyesiyle Yine yeniden farklı kitap yorumlarında buluşuncaya kadar mutlu kalın kitaplarla kalın.
2018 17. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2018 19:42
Beklediğim kadar başarılı değildi. Yazarın ilk defa kitabını okudum ama Edep Çiçeği okuduğum kadarıyla öbür kitapları az çok tahmin edebiliyorum. Yazar tevafuk aşk kitabı yazmaya çalışmış ama bence yetersiz oldu. Ama yine de okunur . Sadece beklentileri yüksek tutmama karşılığıla
2022 7. kitabı
#kitapyorumu #okudumbitti Kitabı Genel Olarak Sevdim Hayatımda İlk Defa Böyle Bir Kitap Okudum Diyebilirim. Çiçeğin Okurken Sürekli Verdiği Güzel Öğütler İsmail'le Atışmaları Filan Çok Güzeldi Çisem Hanıma İlk Başta Çok Kızdım Tam Kayınvalide Profili Vardı Ama Sonradan Yavaş Yavaş Sevdim Diyebilirim Çiçeğe Yaptığı Hatayı Anlaması Güzeldi Hele O Gördüğü Rüya Sahnesinde Çok Etkilendim Neyse ki Sonu Mutlu Bitti Hatta İkinci Kitabını Almadığıma Pişman Oldum Diyebilirim
Edep Çiçeği
2023 88. kitabı
Edep Çiçeği Müjde Aklanoğlu'nun en sevdiğim kitabı. Diğer kitaplardan daha farklı yazılmış bir kitap. Hikayesi de oldukça güzel. Dinini yaşayan Elif ve İsmetin hikayesi. Severek okudum. Kitap için 2.si olacağı yönünde paylaşım yapılmış sonda. Ama anladığım kadarıyla Edep Çiçeği çıkalı yıllar olmuş. İkinci kitap olmadığı için son yazan durumlara Elif ve İsmet nasıl ulaştı eksik kalmış. Evet İsmet'in pişmanlığı, özrü ve barışmaları verilmiş. Ancak dini vazifelere ve kısıtlamalara uzak olan İsmet'in nasıl doğum yapmak üzere olan karısını doktordan sakınacak duruma geldiği eksik kalmış. Bence zaman geçmeden ikincisi gelmesi gereken bir kitapmış. Ayrıca Rıza ve Nida hikayesi de verilmemiş. Bence devamı geç olsada gelmeli.
2020 2. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2020 23:11
Alıntılar ve yazarın karakterle okuyucu arasına fazlaca girmesi dışında mutlaka okunması gereken bir kitap. Elif tamamen örnek alınması gereken bir karakter. Yazar elif karakterinin hakkını çok güzel vermiş. Emeğine sağlık Müjde Aklanoğlu İ
·346 syf.·
2026 2. kitabı
Duamdasın serisinin ilk kitabıyla yazarın kalemiyle tanıştım. Daha küçükken anne babasını kaybeden Elif 9 yaşında dedesi ve annanesini bir kazada kaybeder. Kazada dedesinin arkadaşı Fazlı olay yerine son dakika yetiştiğinde dostu ona torunu olan Elif’i emanet eder. Elif artık yetim kalmıştır. Elif, Fazlı dedesiyle birlikte Sivasta büyür. Fazlı dedesi onu ahlaklı dini bütün bir kız olarak yetiştirmiş okutmuş meslek sahibi olmasına vesile olmuştur. Fazlı dedesini de kaybeden Elif’in hikayesi bundan sonra başlar. Dedesi mirasını Elif’e bırakmıştır. Ancak mirası alabilmesinin tek şartı torunu İsmetle evlenmesidir. Eğer evlenmeyi reddederse mirasının tamamının bir kiliseye bağışlanmasını vasiyet etmiştir. İsmet çocukluğundan beri arada bir tatillerde Sivas’a gelmiş geldiği zamanlarda da Elif’le hep didişerek onu sinir etmekten başka birşey yapmamıştır. Elif’in İsmet hakkında son hatırladıkları bu ve İsmet’in dinle hiç alakası olmayan biri oluşudur. Elif’e göre İsmet ile ikisi çok farklı dünyaların insanıdırlar ama göz göre göre dedesinin mirasının da kiliseye bağışlanmasını kabul edemez. İsmet ile evlilikten kurtulmak için iki aylığına İsmet’in ailesinin evinde yaşayıp birbirlerine uymadıklarını gösterme niyetiyle İstanbul’a gider. Elif’i kabullenemeyen sosyetik Çisem Hanım, elindeki telefonla dünyayla iletişimini kesmiş evin kızı Nida ve içten içe Elif’in gelini olması için dualar eden evin babası Adil beyle aynı evde yasamak kolay olmayacaktır. Tabi bir de İsmet var. Yazarın kalemini sevdim. Dili akıcı ve sade. Bence saçma sapan ergen kitaplarının yerine böyle güzel kitapları gençlerimize okutmak daha mantıklı. Herşey seviyeliydi kitapta. Bolca hadisler de vardı. Elif’le İsmet’in kapışmaları, İsmet’in her fırsatta Elif’i köşeye sıkıştırıp sınırlarını zorlaması ve Elif’in

Müjde AklanoğluYazar · 30 kitap
1986 İstanbul doğumlu olan yazar, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi, Moda Tasarım mezunudur. Bu alanda birçok çalışmada dereceye girip ödüller almıştır. Altın Kalem ödüllü araştırmacı yazar, alanında bir ilk yaparak aşk romanlarının içeriğindeki boşluğu doldurmak amacıyla, eğitimler almaya başlamıştır. Kişisel gelişimden, psikolojiye, diksiyondan adab-ı muaşerete, iş disiplininden, profesyonel hayata geçişe kadar birçok alanda sertifikası bulunan Aklanoğlu, Yaşam Koçluğu yapmaktadır. Yazdığı kitaplarla insanları eğitici, bilgilendirici ve motive edici bir durum sergilemektedir. “Edep Çiçeği, Bana Bir Masal Anlatsana, Rüyalar Gerçek Olsa, Rüyalar Gerçek Oldu, Bir Şans Daha, Kör Talih 1-2, Baksana Talihe 1-2, Şansa Bak, Araftayım, Geleceğim Sensin, Gamzelim; Bana Adımı Sor, Gamzelim; Ya’saklımsın, Yurtsuz, Kimsesiz, Zümrüt Kafes, Ayten, Kalpsiz, Kime Niyet Kime Kısmet, Hayal’et, Yasak Elma, Fedakar, Kaçış, Topal ve Centilmen, Hata (Bana Sevmeyi Anlat), Risk (Bana Esmeyi Anlat), Nadas (İki Yemin Bir Aşk), Vabeste (Yemin Bozdum Yolunda), Deli Fişek (Adı Bende Saklı), Deli Dolu (Kaderimde Saklı), Deli Divane (Ecem), Komplo, Kuklacı, Strateji, Pusula (Ördü Kader Ağlarını), Vakitsiz (Yağmur Bulut’u Unutursa)” adlı eserleri bulunmaktadır... Evli ve iki çocuk annesi olan yazar, kurucusu olduğu Hasrem Yayınları’nda hâlâ yazmaya devam etmektedir.