Ateşle Mühürlenen Dalgın Sular

Kasım 2019
Klaros Yayınları

2020 42. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2020 17:08
Peki Elke kimdi? Niye onlara musallat olmuştu? Bedir' e ne oldu? Halime iğneyi kuyuya atacak mı? Yakın zamanda okudum ve baya bı hoşuma giden etkilendiğim bir kitabın daha sonuna geldim. Ama bittimi onu bilmiyorum işte yazar heyecanı bize kitabın sonuna kadar yaşatması beni baya mutlu etti. Tavsiye ederim. Kitapla kalın.
·391 syf.·
2020 16. kitabı
#kitapyorumum #ELKE @hanim_kcygt @klarosyayinlari merhaba ben geldim arkedeşle kitabimi sevdim aslinda.kitabi bir türlü biteremedim ama hastalik cok yordu beni ondandir kopyk kopuk okumak zorunda kaldim. elke bizim buralarda ismine (al basmasi )denir.yeni dogum yapmis kadinlarin basina kirmizi al baglanirki al basmasin diye.40 gun boyunca bu sekilde devam edilir. #kitapyorum ️elke bedir'in yeni dogum yapmis gelinine musallat olcakken bedir bunu engeller. ️elkeyi engelledigini düşünürken elke'ninde kendince plani vardir. ️bedenin deki igneleri cocuklari kandirarak cikarttirir. ️peki elke mi galip gelcek bedir mi ️bedir elkeden kurtulabilecek mi ️elke kontrol altinda cocuklari nasil kandircak ️elke kurtulabilecek mi ️intikamini alabilecek mi ️elkenin laneti ne zaman bitcek ️️cok farkli bir kitap okudum ve okumanizi tavsiye ederim. elke yada al basmasinin ne oldugunu bilmeyenlere tavsiyemdir. kitapla ve sevgiyle kalin
2020 27. kitabı
Muhteşem fantastik gerilim kitabını güzel bir grupla beraber okudum. Spoi içerir.. Kimi diyarlarda Al derler ona, kimi diyarlarda Almas. Bazıları Alkız, bazıları da Alkarası . Kitabımızda da Elke.. Kimi efsanelere göre, kadınların çocuklarını çalmaya ( Aden'den kovulan Lilith), yada bebekleri öldürmeye ant içmiş, hatta erkeklerin kısırlığının ve sebepsiz bebek ölümlerinin sebebidir Elke... Hamile ve doğum yapmakta olan kadınlara musallat olur. Düşüklere, ölüm doğumlara ve annelerin ölümüne neden olur. Bu efsaneyi hepimiz muhakkak duymuşuzdur farklı olarak belki ama mutlaka kulağınıza çalınmıştır. Mesela lahusa anne ve bebeği 40 gün yalnız bırakılmaz. İşte sebebi budur. Kitapta Elke doğu da bir köyde yaşayan aileye musallat olur ve hikaye böyle başlar. Bedir yani evin erkeği Elke'yi alt etmeyi başarır. Ama Elke'yi alt etmek kolay mıdır? Tabi ki değil. Bedir de işte öyle bir yanılgıya düşer. Daha fazla spoi vermek istemiyorum. Okuyup öğrenin Yazarımız öyle betimlemeler yapıyor ki inanın her sahne ve kişi gözünüzde canlanıyor. Düşünün Bekir'in yüzünde ki kırışıklar bile hala aklımda. Yazarımızı çok tebrik ediyorum. Böyle etkileyici bir roman yazdığı için. Kalemi gerçekten güçlü. Bundan sonra her çıkan kitabınızı okumak için bekliyor olacağım Kesinlikle şans verilmesi gerektiğine inanıyorum. Mutlaka okuyun arkadaşlar İyi okumalar Kitapla kalın..
2020 17. kitabı
Kitabımızın konusundan kısaca bahsetmek gerekirse; Elke (cennetten kovulan lanetli varlık), bir dağ köyünde yaşayan Bedir ve ailesine musallat olur.Bedir,doğum sırasında Elke'nin musallat olduğu gelini ve bebeğini Elke'den kurtarır.Büyüklerinden dinlediği efsanlerden duyduğu bildiği kadarı ile Elke'yi iğnelerle hapseder.Fakat Elke bu..lanetini köye yağdırmaya and içmiş bir kere,ne kadar hapsedilebilir ki? Bedir,Zöhre,Sarkis ve Halime acaba Elke'nin lanetinden kurtulmayı başarabileceklermi? Masal tadında harika bir kitaptı.Çoğunlukla korku-gerilim olarak bahsedilmiş kitaptan ama bence öyle değildi.Tam film olacak bir kitaptı.Çok keyif alarak okuduğum bir etkinlik oldu.Yazarımızın kalemi daim olsun✒
ElkeHanım Koçyiğit · Klaros Yayınları · 201986 okunma
#okudumbitti️ #kitapyorum #elkekitabı ️ 391 Sayfa "Ölümün kıyısında ondan başkası kurtaramazdı onları. Ailesinden geriye kalanları ve bu zavallı insanları kurtarmak için kendi felaketini çağırmak son çare ise bunu yapması gerektiğini düşünmüştü. İğneyi suya sokup Elké'ye seslenmiş, O da gelmişti. Onu suda görünce sanki ezeli düşmanı değil de bir dostunu görmüş kadar sevinmişti felaketi olacağını bile bile." . Herkese Merhaba Bugün sizlere efsane bir fantastik-gerilim kitabı ile geldim. Farklı kültürlerin harmanlandığı, kötücül bir konu varlığın Elké'nin hikâyesini korku, gerilim ve dehşetle okuyacaksınız. Cennetten kovulan Elké (albasan) lanetlenerek yeryüzüne mahkûm olur ve olaylar başlar. Lohusa kadınlara musallat olan Elké dağ köyünde yaşayan bir ailenin doğacak bebeğinin peşine düşer. Ailenin reisi Bedir eski bilgilerden yola çıkarak ailesini kurtarmaya çalışır lakin hesapta olmayan bir sürü olayla karşılaşır. Ama Elké ant içmişti Bedir ve ailesinin sonunu getirecekti. Birde Halime ninemiz vardı ki onun azmine hayran olmamak ne mümkün. Yolların, sürgünlerin, yoksulluğun, ayrılıkların ve ölümlerin araya girdiği bu ölümcül kovalamacaya, Elké’nin binlerce yıl öncesinden hasımları da katılacaktır. Türk, Kürt ve Ermeni halklarının iç içe geçmiş, dil ve din farklarının da ayıramadığı ortak kültür ve tarihlerini ben korkmadan okudum desem yalan olur, biraz korktum ama büyük bir keyifle okudum. İlk başlarda bazı yerlerde kullanılan şive biraz beni zorladı, onun dışında kitap gerçekten muhteşemdi. Hikâye içinde hikâyeler okumak çok zevkliydi. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen gayet başarılı bir kurgusu vardı. Okurken acaba mı, gerçek midir diyerek okudum ve hissettim. Etkisinde uzun süre kalacağınız bu kitabı, türü sevenlere şiddetle tavsiye ederim. OKUYUN efendim...
2020 17. kitabı
Kendini feda ederek en büyük düşmanından aman dilemek, Ailenin birkaç nesil boyunca Bedir'le başlayan Zöhre ile devam eden Halime ile mühürlenen #Elke mücadelesi, soluksuz okunacak biraz efsanevi biraz fantastik biraz da gerilimli yer yer de tarih kokan, farklı kültürlerin son derece uyumlu bir şekilde harmanlandığı benim için harika bir kitap. Başlangıçta uzunca tasvir ve betimlemelerle sıkılacağımı düşündüğüm kitaba karşı önyargım çok geçmeden sayfalar arasında gezinirken kırıldı. Mekanı zihinde canlandırmak aynı zamanda karakterleri tanımak için çok uzun ve gereksiz tasvir ve betimlemelere gerek olmadığını bu kitaptaki anlatımla görüyoruz. Birbirini takip eden heyecanlı olaylar akıcı ve birbiriyle bağlanarak anlatilmis. Severek ve merakla okudum. Tavsiye ederim.
2020 17. kitabı
“Kimi diyarlarda Al derler ona kimi diyarlarda. Bazı kavimler Alkarısı der, bazıları Alkız. Buralarda da onun adı Elké’dir.” . • Bedir ve ailesine Elké’nin musallat olmasıyla hayatları alt üst olur. Elké’nin insanlara yaptıkları kötülükler saymakla bitmez: SID sendromu olarak bilinen, günümüz tıbbınca nedeni açıklanamayan beşikteki sağlıklı bebeklerin gece uykusunda ani ölümlerinin baş sorumlusu olduğuna inanılır. Bu olay halk arasında ‘beşik ölümü’ tıp dünyasında ise ‘ani bebek ölümü’ olarak bilinir. • Bedir’in nasıl olduysa duyduğu ses hem onu korkuttu hemde merakını uyandırdı. Elké'nin tıslamasıydı Bedir'in duyduğu bu ses. Koşar adımlarla doğumda ki gelinini ve yeni doğacak torununu kurtarmaya gitti zira kurtardı da ancak gelini ve torununu kurtarmak ona yüzyıllarca süre gelecek bir lanete sebep oldu. Elké yemin etti... Bedir ve zürriyeti, asla tanrı buyruğu ile ölmeyecekti. Elké asırlarca bu aileden intikamını almak için savaştı. Peki kim galip geldi? Elké mi? Bedir ve ailesi mi? • Yazarın ilk kitabı olan Elké; farklı kültürlerde ve farklı zamanlardaki hikayelerin harmanlanmasıyla ortaya çıkmış harika bir fantastik gerilim romanı... Bedir, kızı Zöhre ve torunu Halime... Gerçekten yüzyıllarca süre gelen bir efsane okudum. Bedir'in ve ailesinin Elké’ye verdiği mücadele gerçekten çok iyiydi. Yazar okuyucuyu kitaba bağlamayı çok iyi başarmış. Olaylar ve yaşananlar o kadar güzel ki gönül rahatlığıyla #okudumokuyun diyorum.
2020 18. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2020 01:06
Bin yıllardır masal mı ,kâbus mu,gerçek mi olduğu bilinmeyen Elké ,diğer isimleriyle Al karısı, albasan,albız doğunun bir dağ köyünde vakti zamanında göğsüne yediği hançerle beraber uykuya hapsolur. Yıllar sonra hançerin çıkarılmasıyla yeniden ortaya çıkar. Ademoğlundan alacağı intikamın planlarını kurarken ise o köyün sakinlerinden Bedir bu korkunç yaratığın konuşmalarına şahit olur. Elké nin planı o sırada doğum yapmakta olan Bedir in gelininin rahmine girip onun ve bebeğin ölümüne sebep olmaktır. Bedir ise senelerdir büyüklerinden duyduğu elkénin planlarına ,yine büyüklerinden duyduğu çarelerle engel olmaya çalışır. Bundan sonrası ise felaketler dizisi . Elké Bedir ve onun zürriyetinden olan her insanın canını almaya yemin eder. Fakat Elké nin güçlerinin toplandığı iğne Bedir in kızı Zöhre nin elindedir. Ve Elké nin gücü sadece hapsolduğu suya yetmektedir. Igneyi alabilmek için yaptıkları ise katliamla aynı boyutta. Seller yangınlar, ölümler... Zöhre ve gizemli şifacı Sarkis için sürgün yaşamlar başlar bundan sonra. Açlık, sefalet,bilmediğin insanların yanında kendi adını bile unutmaya mahkum olarak yaşamak. Aşkların en güzelide vardı. Ayrılıkların en acısı da. Derken bu lanetli miras Zöhre nin torunu Halime ye geçer. Bu defa Elké nin laneti Halime nin peşine düşer. İğne nin sırrını ve Elké nin lanetini dedesi bildiği Sarkisten öğrenen Halime nin mücadelesi kah ağlattı, kah güldürdü. Ben yazmalara doyamıyorum. Bundan sonrası kitapta. Dedim ya bitmesin istedim. Yazarımızı canı gönülden kutluyorum. Kusursuz bir kitap okudum. Yöresel şive, kültür, yaşam şekilleri kitapla o kadar özdeşleşmiş ki sanki orda o olayın içindeymişiz hissi verdi. O coğrafyayı ve insanını o kadar güzel tasvir etmiş hayran kaldım bu usta kaleme
2020 27. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2020 13:52
Yine değişik bir hikaye buldum. Vallahi değişik. Ben önce korku hikayesi sandım sonra bir baktım fantastik. Daha ötesi mitolojik, bizim topraklardan, bizden hemde. . Hikaye üç bölüme ayrılarak anlatılmış ve başlı başına tek ana karakteri yok. Belirli bir dönemde bir karakter sonra başka bir karakterle devam ediyor kurgu yola. Değişmeyen tek Elke ve Sarkis. . Fantastik dedim ama ben başka bir açıdan bakıyorum hikayeye. Diğer okuyanları bilmem. Ama bana göre bu hikaye eğer Modern Türk Klasikleri diye bir şey olsaydı. Elke baş köşede olurdu. Neden mi? Osmanlı Devletini'nin çöküşü, kurtuluş savaşı ve Cumhuriyet doneminin sosyal ve ekonomik halini ve halkın o halini muazzam bir şekilde kağıda dökmüş yazar. Bana bir "Türk klasiği okudum" havasını yaşattı. . Gerçekten beklediğim gibi çıkmadı. Aksine beklentimi öyle böyle değil aştı. Sefaleti ve mucadeleyi derinden hissettim... Okumanızı kesinlikle tavsiye ederim
2021 2. kitabı
Bedir,kızı Zöhre ve torunu Halime... Oradan oraya savrulan, hayat mücadelesi vermenin yanında birde ailelerine uzun yıllar boyunca musallat olan Elke ile uğraşmak zorunda kalan hayatlar.. Elke yeni doğum yapmış anne ve yeni doğan kız çocuklarına musallat olan bir iblis..Gücünün hepsine sahip olmak için iğnenin peşine düşmüştür.Ve iğneye ulaşana kadar insanların başına çok fazla felaketler,acılar getirmiştir.. Fantastik-gerilim türünde bir kitaptı.Kurgusu çok iyiydi. Ara ara okurken korksamda,merak içinde bir solukta bitirdim